17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Америкосите здраво се подхлъзнаха тоя път. В опитите си да убият пазарната икономика когато Хуавей взе да им изяжда печалбите на някои местни неспоменати фирми, подтикнаха не кого да е, а китайците да се оправят сами. Е, китайците за нула време се оправиха чудесно и без прехваления Гюгъл и за капак са на път да създатат конкурентна екосистема, която да привлече минимум огромния китайски пазар, и евентуално и много още потребители по света. Което евентуално е много дебело подчертано, защото китайците няма да жалят ресурси да си го върнат, а те ресурси имат. Евала, кравари, евала, гюгълци! Тъп, по-тъп, най-тъп, кравар!

Не е необходим достъп до Гоогле Плей. Девелоперите ще качват приложенията (компилирани за Андроид/АркОС) в АркОС Плей. А Хуавей ще даде на Андроид-ите достъп до собствения им плай, стига гугъл да не вкарва забрани в достъпа на андроид до чужд плей.

XIAOMI е телефонът!!!!

Това че е съвместима новата им OS не значи, че ще имат гарантиран достъп до Google Play.

И да нямат достъп много важно: Aptiode Aptiode е много повече от обикновена алтернатива на Google Play. Това е платформа, което означава, че разработчици, производители на оригинално оборудване, телекомуникационни компании и изобщо всеки може да създава свои собствени магазини за приложения. Към този момент потребителите на Aptiode са създали 125 474 индивидуални магазина, качени са 269 280 приложения и са изтеглени над 1,2 милиарда приложения. На Aptiode ще намерите всички популярни приложения, от които може да се нуждаете на вашето устройство, понякога дори по-евтино, отколкото в Google Play. Aptiode е чудесна алтернатива, особено ако искате да опитате да създадете свой собствен App Store.

Само невежите смятат, че без достъп го Гугл Плей увисваш.

От това което е изтекло като снимки определено и следващият ми телефон ще е китайски :) Интересното е че прилича на Ios (на нагризаната ябълка ) но с функциите и възможностите на андроид единственото което в момента не ми допада е че 90% от приложенията им в техният магазин са на китайски ( е и това ще го оправят все пак най големяиият им пазар в момента е китай :)

успех им на Китайците! От повече конкуренция печелим ние потребителите!

И в Русия разработиха собствени системи, процесори и други чудеса, ама .... нали разбирате. Да ги видим и китайците. Ако са успели нещо да откраднат може, иначе нищо няма да излезе.

ти си кради ток и не се обаждай

Кучетата си лаят, керванът си върви... Ако сте поне малко грамотни отворете отчетите за първото тримесечие в интернет и се насладете на РЕАЛНИТЕ числа, и осъзнайте себе си като статистическа грешка най-сетне.

Xiaomi е телефонът...

Ама Тръмпа няма начин да не се опита да ги фрасне и тях, ама още не смее, защото му е ясно, че ще е пътник. Вероятно си мисли, че ще ги работи един подир друг, ама сметките му според мен са криви.

Регионализацията на света върви с пълен ход, точно според плановете! Със сигурност вече можем да обявим, че краят на Андроид и ИОС на азиатския пазар е съвсем близо... Така ще бъде и с останалите глобални марки, всеки ще бъде цар, но в собственото си царство, т.е. икономически регион. А определянето на границите на новите макрорегиони ще осъществено на нова международна конференция, подобна на Ялтенската, аз я наричам Ялта 2.0. И това вече е сигурно, след като бе обявено официално и на всеослушание от Путин на ПМИФ 2019г. .... Засега сигурните участници на масата за преговори са само трима - Вашингтон, Москва и Пекин !

Ти, знаеш ли как ДОС от достъпна за всеки ОС е станала заключена ?

Моля да споделиш, че на мен ми е интерсно.

Това събитие явно е известно само на теб.

Е да намажат някаква шарения върху някакъв линукс не е ракетна наука де, гугъл нямат нищо сериозно което да е част от андроида им освен навика на клиентите да боравят с техния графичен интерфейс (който дори не поддържа прозорци).

Е мапса и ютуб за да се зяменят ще трябват яко милиарди.

Да затворят гугъл мапс достъпа през браузъра, или тоя до ютюб? Това е много сериозно ескалиране на конфликта, не мисля, че могат да си го позволят. А и да се спуфчи идентичността на браузъра та да не личи достатъчно лесно, че върви на забранена платформа не е никак трудно към днешна дата. Подобно и за приложенията, ако китайците и да не могат да си позволят да пуснат телефони които да лъжат, че са примерно моторола или нещо от рода то да се появи незнайно откъде някакъв уж "rogue" пач едва ли ще е особен проблем. МНого трудно е да натикаш духа обратно в бутилката след като си го изтървал, ако щатите искат да останат напред трябва да тичат по-бързо, не да се чудят как да препънат тоя дето им диша във врата. Последното никого не е извело на добър край.

краварите май се застреляха в крака... с лека "гангрена" ще ги порежат през кръста Когато Нокия беше на върха, Хухавея беше "най-слабия" GSM играч на пазара... След 10 години... е втори ако не първи (Самсунг не дава инфо - само се хвали) след две години... ще си говорим пак

Да бе..то и Йотафона щеше да е убиец на Самсунг, а сега вече къде е? Май вече го погребаха, че и изгни вече,а?

Поръчките главоломно падат и по тази причина рекламите стремително растат.

Една полезна информация: имам стар телефон Samsung Galaxy S4, който не ставаше за използване защото стана много бавен, със стар Андроид 4.4 итн., с една дума за боклука... По една случайност научих и инсталирах нов OS - LineageOS (безплатен и легален!). Ефектът е такъв, че в момента моят стар S4 работи с нов Андроид 9, бърз е като светкавица, батерията изведнъж поцчна да стига за тройно по-дълго време и имам достъп до каквито си искам най нови програми на Google Play. :)

Я обясни как се прави това...

Нищо няма да обясни защото нищо не е инсталирал е е чувал за разни такива неща.

Баце...а по-полека с изхвърлянията и лъжите, а ! Току-що влязох в сайта на Lineage и там в секцията Download ИЗОБЩО НЯМА версия за Galaxy S4 !!!

Последно LineageOS или Андроид 9 ?

То е едно и също. Lineageos е дистрибуция на Андроид за различни телефони.

Дирниците пускат по 2-3 теми на ден за хуавей. Като се има в предвид какви са меркантилни и със сигурност не бълват статии просто така - какви ли парички прибират от китайците?

ХА ХА ХА

Schilo

Мдааа, Андро ще се удари в стена. Сега очаквам американска експанзия и в Европа по отношение на китайците.

Абе, що флагманите на Хуявей са по-скъпи от флагманите на Епъл, Самсунг, Сони. Това ли са евтините телефони, които ще изхвърлят Епъл и Самсунг? Тия се забравиха, ама има кретени дето още вярват, че са петорно по-евтини

Истината е, че Хувей затвориха американчетата с обиколка. Затова янките пичят като ощипани невести...

Китайчетата се затвориха в обиколка сами и сега ще духат супата.

Знаеш ли, даже вече не те чета ... само като ти видя ника и автоматично получаваш минус!

да, а един мармот бели картофи на електрическа картофобелачка и после пече на микровълновата фурна

Дада пише само глупости, но не от къде и да е, а от КИТАЙСКИЯТ си компютър или КИТАЙСКИЯТ си телефон (още си мисли,че iPhone-a e "Born in the U.S.A." , носейки КИТАЙСКИ дрехи, гледайки на КИТАЙСКИЯТ си телевизор и пиейки кафе от КИТАЙСКАТА си кафе машина. Myyyyyyyy.......

Тук пише че ще бъде Linux базирана но същото може да се каже и за Android доколкото ядрото му е линукско. Може обаче и да тръгнат по другия път - да направят нещо от рода на https://lineageos.org/ Дали ще е чист Linux с възможност за изпълнение на Anfroid APP или някакъв Android MOD няма такова голямо значение - пак ще бъде интересно

Много интересно е с Tizen OS. Вече 10 години най-големият производител на смартфони си я ползва, ама за други системи и най-евтините телефони.

От 2012 до сега са само 7 години.

Така, както се спомина BETAMAX и както зачезна Nokia, така след време (в не много далечното бъдеще) някои ще си спомнят за недоразуменията iPhone, Android phones и Microsoft phones. А феновете на гореупоменатите телфони и критиците на Huawei, Xiaomi и Oppo, колкото и да се пънат, няма да "спасят" любимите си марки от предизвестената смърт. Растат нови поколения, които ще заложат на прагматизма, далновидността, антиснобизма и иновациите, които НЕ са присъщи за преходни гиганти като . . . знаете кои.

Всъщност коментарът ти е едно недоразумение. С претенции за оригиналност. Много си малък за да даваш оценка на фирми, които са разработили мобилния интернет и хардуер, ползвани от милиарди потребители.

мдааа... акциите на ГООГЛЕ за месец СЕ ВДИГНАХА с 50 долара, а Хуйвей отчете 80 млн загуби.

Сега ще бъдеш изтрит. Не може да пишеш за данни и факти.

ти толко ли не можеш да си измислиш ник бе ?

като я сложат на Р30 тогава ще кажа браво. но няма да им устиска.

нещо за "поднебесната империя" ли плямпаш памперс,до като има такива овце като теб ще има и кой да ги стриже

Предполага се, че вече са пуснати 1 милион смартфона с новата система, за да се установи в реален режим какви проблеми биха могли да възникнат ?!?!?!?!?!?! Да няма нещо "изгубени в превода". Един милион смартфона пуснати вече с новата ОС !?!?!?!?!? Иначе похвално за Huawei, колкото повече алтернативи има, толкова по-добре за потребителя!

Един милион е платен за реклама на Хуявей. Мислят да минат евтино, че продажбите се сринахаза последните 2 месеца

Гуглестите да почнат да си пресмятат загубите. Само от преките ще им призлее. Ама като бъркат работа и политика - хак им е.

Бе то си има данни за това кои телефони се купуват, ама модератора е на заплата при Хуявей и трие.

Schilo

Кои?

Пример за глупост, сега китайците ще могат още по-лесно ако искат да събират данни. Тръмпи..... чети бе душко.

Мислите,че американците не го правят точно това ли....И може би е вярно,че точно тази китайска компания не е удобна за тях да събират данните през нея...

Те и така-така си ги събират в Китай. А Хуявей другаде няма да се купува.

Така ли в България като гледам тези по магазините ги подаряват направо. И в Ибей и там даже и доставка е за сметка на собствениците на Хуавей. Абе плащат ли ви за тези коментари. щял да се купува само в Китай я преди да пишеш такива коментари погледни през прозореца.

Тези които се продават не са с "новата операционна система". Няма да се купува е в бъдеще време.

до Дада Какво трябва да чета пак някаква статистика от която няма смисъл има статия в момент Хуавей продава средно около 500 000 телефона на ден да паднали са им продажбите ама тази цифра въобще не означава че са пред фалит и ще ги купуват само Китайците!!!!

Ама разбира се че ще платя 5 пъти повече за нещо само и само данните ми да ги събират в САЩ а не в Китай...

Продажбите са основно в Китай.

Поредната мобилна ОС базирана на LInux. Дано да има успех.

Супер! Добра новина ! Видяхме "пазарната " икономика на Тръмп.Хубаво е да има кой да им се противопостави на имперските амбиции.