Илон Мъск реши да продаде и последната си останала къща

Предприемачът заяви, че иска да води минималистичен начин на живот

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че той ще ходи да живее на Марс бе, за какво са му къщи на Земята !

Сега да очакваме краш на имотите значи? Фен-зомбитата му да не почнат да си разпродават имотите?

КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК с данък имот на частна собственост към местната община. Всички големи фирми плащат, при това прогресивен, корпоративен данък. Фирмите в САЩ плащат веднъж щатски данък и втори път ФЕДЕРАЛЕН ДАНЪК. А Байдън е на път да изпълни предизборната си обещание: облагане годишен частен доход от $250 хиляди и нагоре с данък за богаташи. Дори да си без доход в САЩ....си длъжен да подадеш ДАНЪЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ....ако не искаш да стане homeless.

Да не става български ци.. ром?

Готов е за кандидатстване за членство в некоя ком- партия.

Мъск отново заби огромен пирон в ковчега на консуматорите. Мъск обезсмисля целият ПУТИНСКИ МОДЕЛ за олигархическо щастие: СОБСТВЕНОСТ НА ВЕЩИ - дворци, редки модели коли, яхти, брилянти от Дерипаска за Наоми Кембъл, моделки от елитни модни къщи. Оказва се, че и без тях Мъск е най-богатия човек в Света. Богатсво от последователи, които му вярват и се конкурират помежду си за да започнат работа във фирмите на Мъск. Защото в тези фирми се Твори инженерна наука. А ако ти се иска повече информация....позвъни на български до Генералния Мениджър на Тесла по човешките ресурси.....Г-жа Боряна Динева е родом от град Монтана. Но 3 дипломи от най-престижните световни икономически университети.

Чудесно е, че се гордеете с родното си място и своя съгражданка, но информацията Ви не е актуална. Дамата е БИЛА на тази позиция до 2017година. Вече се занимава със семейната фондация и други проекти... /бърза проверка в linked.in/

В отговор на тази злостна провокация, няколко руски олигарха закупиха нови къщи и вили из гадната Европа и си поръчаха нови яхти... пак в гадната Европа. Гаден този Мъск, ей! Насила кара добродушните олигарси, да даряват милиарди на бедните европейци. А руснаците? На руснаците пари не им трябват. Те имат дълбока душевност.

Бай Илоне, хайде да направим бартер с тебе! Аз ти давам добре запазена палатка в замяна на хвърчащ /що годе/ бидон за зеле! Навит ли си батка?

Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей. Споменат ли Мъск и ти е непосилно да не прекалиш с напъните в следствие на което трябва да те преобуват няколко пъти на ден.

За лекетата червени тъпаци. Мъск обикновено спи в заводите си, където има заделена стаИЧКА с легло и по някога в Хотели. Няма гардероби с хиляди дрехи, обувки, златни накити, луксозни басейни и мебелировка. За такива неща сигурно харчи по-малко от авторката на статията. Има разходи основно за транспорт. Храни се в соловете със служителите и работниците. Някакъв боклук ръси, че чистел това което можели да му вземат. Ми тъпако той има акции, които могат да му вземат, ако има за какво изобщо да му взимат. Мъск е платил данъци на стойност над 600 милиона долара от 2015 досега. Само че данъци се плащат за реални приходи, а не за стойност на акции. Друг е въпроса, че чрез откриване на работни места и производство е донесъл на държавата стотици милиарди. Авторката на статията, наред с червените тъпаци пляммпа простотии и показва само, че си няма понятие от понятието "Спонсор"- дарител. Държата се явява най-големият клиент на Мъск. За парите си получава услуги, които инак и струват в пъти повече. Спонсор е Руслямска държава за певеца Рогозин, давайки му дарение във вид на заплата за да си издава албуми с песни, от което държавата нищо не печели и никаква услуга не получава. Очевадно авторката няма и понятие от понятието "грант", което е безвъзмездна парична помощ. Всяко плащане на държава към фирмите на Мъск, а не на Мъск, е срещу определена услуга в полза на държавата. Това е все едно да се твърди че Роскомикс е получавал от спонсора НАСА грантове. Малоумно е. Седнали червените мекерета да говорят за морал, след като 99% от тях нищо никога не са произвели, а са били на държавна работа, като военни и милиционери и на практика не са плащали почти никакви данъци и осигуровки, които са били за сметка на плащащите реални данъци. На всичко отгоре тези лекета получават по 1400 лева пенсия пак за сметка на работещите, които обикновено се пенсионират с 300-600 лева пенсия. И същите тези боклуци и паразити седнали да говорят за морал!!!!!!!?????

Мани ги ти тия работи, ами разкажи как старее фотона.....

ей тъпако малоумен , ако си купя акции на тесла това мои акции ли са или акции на мъск ?

_stankow

Много странна позиция. Смес от необуздано левичарство и страстна омраза към левичарите ... !?

Айде сега обясни кое е левичарското? Това как живее Мъск ли? Или това как червената сган паразитира по левичарски на гърба на държавата и данъкоплатците? Или каквото и да е от написаното? Очевадно си нямаш и поятие от левичарство.

Та поради тая причина, предлагам на Мъск и неговото семейство, свободно, без наем и някакви ангажименти, да се настани в плевнята ми. Само в замяна на това мое гостоприемство, искам когато отлети за Марс, да вземе със себе си и нашият вожд - Винету Първи Банкянски по прякор Тулупа, и да го остави нам завинаги.

Неговата "мечта за минималистичен начин на живот" не е нищо повече от избягване плащането на данъци върху имотите. Тия да ги разправя на баба си! Наемът, когато живееш по този начин, му се признава за разход и така си намалява данъците допълнително. Друг е въпросът, че корпорацията му плаща наема, а това не са чисто негови пари, а на акционерите във фирмата - това е законно, но е много неморално! А бизнес и морал май са несъвместими понятия....

на фирма като на Мъск....и тогава ръси глупости като гостенин! Ну сука, ну блядь....я разкажи https://usa.one/2020/05/u-rossijskoj-televedushhej-eleny-malyshevoj-nashelsya-roskoshnyj-dvorec-okolo-nyu-jorka-video/ На този дворец на 16 километра от Манхатън, целият в злато, кой му плаща данъците?

Жал ми стана за човечеца, в каротнен кашон на улицата ще спи :(

Да си купи в София като е толкова ербап, ама не му стиска такава безумна инвестиция!

"продал всички свои жилища, с изключение на една, която отдава под наем" Ех, Кате!

явно много го е закъсал.... тия ракети и сателити лапат много паре а и теслата нещо не върви....

И сега ко... , ша спи у колата?

Продадох къщите и купих биткоини. $1 000 000 за един биткоин - Поехали!

Какво е неморално във финансите, пита една кифла Геко (Майкъл Дъглас) във филма. Това е когато някой се разпорежда с чужди пари, отговаря той.

Мъ тва нали беше гаден цоц и комунизъм, нещо гнусно за правоверния капитализъм- да те финансирва държавата. Капиталиста требва да играе със собствен капитал, само тогава "личния егоизъм на индивида се трансформира в обществен интерес " (Адам Смит). Сега на цоца за некои правилни индивиди му туриха ново име за маскировка-"публично- частно партньорство".

Имам познат в общинска гарсониера в Кремиковци. Да го настаним там.

"държавата е един от най-големите спонсори на Илон Мъск, който има сключен договор с НАСА и Пентагона, като наред с това получава и изследователски грантове" Толкова за икономическата ефективност на космическите бидони за многократна употреба.

Усеща накъде вървят нещата и разпродава...

Ебати бизнесмено къде НАСА и "Говермент" на САЩ му дават милиардите....

В щатите на умните им дават милярди. В комунистическа българия "умните" ръсат мозък по форумите безплатно.

Той и Стив Джобс се правеше на много скромен, но Господ и природата няма как да ги излъжеш!

Комунисте, не споменавай името господне! Ще бъдеш наказан жестоко!

Спомням си, че еднокнижникът Борисов наричаше грантовете "грандове" /малко бъркаше финансите с футбола/. Такъв човек имахме за премиер.

На мотел ли живее?

Всъщност в Америка можеш да живееш доста комфортно и в малка къща, дори в дом на колела /някои струват над 1 милион долара/.

Имайки предвид че пътува най-верояно поне по 4 дни в седмицата - хотел наистина е по-лесно и евтино. Но това , за което той говори е съвсем друго ниво на самосъзнание ... но за да се стигне трябва преди това определено ниво да е минато (а то хич не е ниско0.

за никакво ниво на морал не може да се говори. всичко е само заради парата - "Така се оказа, че 25-те най-богати американци не са обезпечили почти никакви налози към държавата през последните години." . Човекът чисти това, което могат да му вземат

... и едно число на последния ред в баланса на банковото извлечение трябва да е минато. Преди това, тая мантра с живеенето под наем на Хотел и храненето с room service не работи особено добре.