Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск, който е и един от най-богатите хора на планетата, реши да продаде и последната си останала къща. Това съобщи той в социалната мрежа Twitter.

"Там ще отиде да живее едно голямо семейство", написа футуристът-предприемач. По думите му, този дом е едно много специално място.

По-рано този месец Мъск разкри, че е продал всички свои жилища, с изключение на една, която отдава под наем за събития. Това е знак, че милиардерът изпълнява своята мечта за минималистичен начин на живот.

Предприемачът се премести в Тексас през август, което отчасти може да се дължи много по-ниските данъчни ставки в щата. Той обаче отдавна твърди, че притежанията единствено тежат на човека и че предпочита да се фокусира върху мисии като колонизирането на Марс.

Преди дни журналистическо разследване разкри, че Джеф Безос, Илон Мъск, Уорън Бъфет и други "почти не плащат данък върху доходите". Така се оказа, че 25-те най-богати американци не са обезпечили почти никакви налози към държавата през последните години.

Въпреки това държавата е един от най-големите спонсори на Илон Мъск, който има сключен договор с НАСА и Пентагона, като наред с това получава и изследователски грантове.