Инструмент за изграждане на молекули спечели Нобел на създателите си

Откритието на учените се ползва при разработването на нови лекарства, за картографиране на ДНК и за създаване на иновативни материали

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Инструмент за изграждане на молекули..." - английската дума instrument се превежда на български като прибор, уред, устройство, апарат и т.н. Българската дума инструмент се превежда на английски като tool.

Ей колко разбирачи имаме, а нито една награда. Няма как да не сме заслужили поне няколко, ама сигурно англосаксонската конспирация ни натиска надолу както винаги.

Магаданският Университет са го открили отдавна

Един Нобел, два Нобела, много Нобели.

ㅤ

Идва епохата, когато приказката "пълна пазва с цици и кат' бръкнеш вътре, само две" няма да отразява реалната картинка и пазвата наистина ще е пълна догоре (до долу). ;)

Ся, ако изобретите и как от желязо да правим злато и ще настигнете средновековните алхимици. Правим молекули - от какво? Нови лекарства със " ГМО молекули?? Нещо друго? Сака, нови вакси, с ГМО молекули, дето ще ни пазят от всичко?

Това одавна е възможно. Просто слагаш няколко протона и неутрона повече в ядрото на атома и добавяш и няколко електрона в електронната обвивка. Това за по-леките от злато елементи. А за по-тежки от злато елементи е дори по- лесно. Тогава съответно вадиш няколко протона, неутрона и електрона. Единствения проблем е енергията колко ще ти струва за това. Може би ще излезе по-скъпа от полученото злато, но кво от това! Важна е идеята, нали така!

приказките са лесна работа! айде покажи как се бърка в ядрото на атом и се вадят неутрони от там

Значи, седя си аз и си викам, що не направя няколко килограма злато? Вадя протони добавям неутрони , леко разбърквам , малко канела за вкус - и готово! Това дори ЦЕРН не го могат?

Ами почти така се прави. Но за да е по-лесно се действа с т. нар. ускорители на тежки йони. Ускоряват се йони на определени елементи и се получават съответните ядра. Обикновено се цели получаването на доста по-тежки ядра от това на златото, на ядра на транс-уранови елементи. Но няма пречка да се получат и ядра на златото. Въпросът е само на каква цена. Тя може да е солена. Например, 10 долара на златен атом.. Ха-ха-ха! И дори не ти трябва колайдера в ЦЕРН, прави се на по-малки ускорители.

А ние си праим рекия от жанки... Само един клик и си готов

дирници, защо не пуснете една много по-интересна и актуална новина, а именно как Костадинов отряза безцеремонно представители на кафяви медии? Или и вие сте такава?

Врякалник ненаврещял се ей, не ти ли писна бе.

Да премахнат нобеловите награди за мир, че станаха истинска пародия и политиканстване. Останалите учени не заслужават да ги забъркват с тях.

Науката одавна вече не може да се отдели от политиката. Така , че е все тая. Преди време беше наистина унизително да слагаш учен до политик. Вече няма значение.

А нямат нито един златен медал от олимпиада и дори не са учили в ПМГ. Ей това е разлика между "образован" и "дресиран".

Всички разработки в сферата на биологията са безполезни на Земята няма бъдеще а в космоса от органична химия просто няма нужда

Хващате един молец и го затваряте в кула и ето ви една молекула.

Датчаните са сред най-големите дебили в науката , които съм срещал. Познавам от техния Технически университет в Копенхаген една група идиоти, и те химици. Та, те значи мерят ултра-ниски съдържания на редки елементи с масспектрометър който държат в склад с боклуци. Няма стерилно помещение от висок клас, няма такива глезотии! Сигурно и те могат да чопнат некой Нобел, знае ли човек!

Първо, ТУ не е в Копенхаген, а е в Люнгбю и второ сигурно, тези които си срещнал са Нилс парнаджията и колегите му по сколь.

Вярно е, единия от кампусите им е в Лингби, поне аз така го изговарям де. Но това направо си го броя за събърб на Копенхаген. А идиотите които познавам са от кампунса на Техническия в Росхилде.

КИРЧО И КОКОРЧО ПЪК ПЕЧЕЛЯТ НОБЕЛ ПО ИКОНОМИКА, ЗА ТЯХНАТА ГЕНИАЛНА ГАЗОВА ПОЛИТИКА. ЗАГЛАВИЕТО НА НАГРАДАТА ИМ Е - "КАК ДА СЕ ИЗДЪРВИМ НА ГАЗПРОМ И ДА НИ ПЛЯСНАТ С 200 ПОСЛЕ."

Ама ти май не четеш последните новини руска газ няма никъде в Европа след като два газопровода гръмнаха.

През Украйна, Словакия, Австрия си минава.

Средата на миналия век пишман учените цепеха и сливаха атомни ядра и изтрепаха сума ти народ тия след век се научили само молекули.

Гответе се за нови ваксини

На такива като теб им трябва ваксина с цианид или новичок - по избор.

Взимаш една чанта атоми, връзваш ги с тел и свински опашки и става молекула.