Коментари - Компании плащат, за да заобикaлят AdBlock Plus | IT.dir.bg
назад

Компании плащат, за да заобикaлят AdBlock Plus

Ако ползвате приставката AdBlock Plus и въпреки това продължавате да виждате реклами, не се учудвайте. Създателят на програмата "пуска" реклами срещу заплащане.

Обратно в новината

Коментари - Компании плащат, за да заобикaлят AdBlock Plus | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има и Adblock Super а и други подобни програми - ако човек иска да блокира досадните и понякога опасни рекламни панели на веб сайтовете, трябва да разчита на няколко филтриращи програми... но и трябва да погледне опциите на настройките - например по подразбиране Adblock Super има включена опция Allow some non-intrusive advertising, но това може да се изключи по желание.

Добре, че е тази приставка, че на дира рекламите са от най-агресивните... от доста време я ползвам и 1 реклама не съм видял :)

Значи да чакаме AdBlock Plus Plus

Интересно "пробутана" новина, в която дори автора стига до истината, че "програмата е само опция - не е задължителна". AdBlock Plus - е една прекрасна добавка и работи чудесно. И съвсем не е октопода който е описан, черпейки ресурс от гигантите като гугле и микрософт. Ахам, такава ще да е логиката, адблока да се издържа от "големите" ха! Интересно, че има хора които се връзват де, всеки си преценя!

Използвайте приставката SersemUser има я за всички браузъри, безплатна е и не товари процесра.

Това съвременните браузъри вече са толкова насрани, че ще ни откажат и от едното уебчене, ей. Особено тия под Андроид, ми то там запича и спира да реагира със секунди за щяло и нещяло (под уиндоус е все още по-добре но тенденцията е пак натам естествено).

Не знам дали сте забелязали, но някои сайтове познават, че имаш анти рекламно прложение и или отказват достъп или намаляват скоростта, а някои руски, които са много досадни, рязко снижават качеството на видеото.

Решението е подобна по функции програма с отворен код, направена от ентусиасти. Трябва да има такива програми, а ако няма скоро ще се появят. Не са космическа технология.

А аз бих направил програма, която да замества програмите с мои такива. ;)

Аз затова минах на edge. Като добавим и един адмънчър на практика никога не виждам реклама. Човек може да си донастрои нещата и примерно арената, калдата, замуна и т.н. стават идеално чисти.

Какво е това edge колега? Extension за Chrome/Mozilla ли? Я споделете вие какво ползвате, че аз ползвам AdBlock и AdBlockPlus, но и двете не успяват да се справят с доста сайтове напоследък..

Може да добавите и Adblock Super - няколко приложения блокиращи рекламите работят по-добре. Важно е също да погледнете опциите на настройките - по подразбиране например Adblock Super има маркирана опция "Allow some non-intrusive advertising", която може да се махне. Нови досадни реклами може да се забранят като се кликне върху тях и се добавят във филтър. Рекламите на dir bg са доста досадни между другото... :)

Май ще стане интересна дискусия за обмяна на блокери. Аз оставам културните реклами пуснати, но като цяло и доста некултурни го заобикалят често. Особено неприятни са рекламите в тубата - няма такава досада. И още не съм разбрал как да ги блоквам.

Аз съм голям фен на admuncher - кравата. Съсипва рекламите във всичко, тъй като е отделна програма, а не част от броузер. В скайп вече нямам реклами :) Успешно реже и рекламата е тубата - понякога се осира и човек трябва да презареди, за да си види клипчето. Общо взето е рядко. Има филтри писани от ентусиасти за фейсбук, гмаил и т.н. Върши работа особено комбинирана с нещо в броузера.

Никаква реклама от интернет не може да ме заблуди да си купя някой боклук. Програмката е гот, защото рекламите са наистина много досадни.

Всяка реклама действа на съзнателно и подсъзнателно ниво. Съзнателно няма да си купиш, но подсъзнателно ако трябва да избираш между няколко подобни продукта, нещо те кара да избереш единия. Повечето от зомбитата избират, защото той им се е мернал нейде (виждал съм го - значи някой го купува)

При мен рекламите имат обратен ефект - колкото по-агресивно ми рекламират даден продукт, толкова повече се убеждавам че е боклук и по друг начин не могат да го пробутат.

Родните ИТ спецове да не спят, ами разработят аналогичен филтър и да бият шута на Адблок плюс.

Нашите ще го правят срещу много по-малко пари.