Инвеститорите обръщат гръб на Hyperloop конкурент на Илон Мъск

HyperloopTT не успя да стане публична компания, но ще продължи да развива транспорта на бъдещето

Обратно в новината

Коментари - Инвеститорите обръщат гръб на Hyperloop конкурент на Илон Мъск | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако някой не разбира....да разбере. така се определя голямото богатство на американските граждани. днес си "инвеститор" в компания дето се оценява на 600 милиона, а утре нямаш нищо защото компанията спира да работи. имаш богатство....на теория, на борсови оценки. днес имаш 1000 биткоина по 100 000 долара, имаш 1000 биткойна по 10 000 долара.

Защо трябва да намесваме биткойн не знам. Аналогията за всяка акция е една и съща... днес си голям инвеститор в компания производител на ток с ядрени централи, ВЕЦ, ТЕЦ и тн. На другия ден в Китай изобретяват реактор който прави енергията почти безплатна... стойноста на твоята компания се срива. Същото нещо със всеки бранш...

много хора гледат на фондовите борси като на казина, залагаш без да мислиш и стискаш палци да спечелиш. що именно на тази компания? имат готина рекламна анимацийка! даааа много убедителна причина да рискуваш парите си именно на нея! рискове има и ако си направиш труда да обследваш компания преди да "заложиш" на нея те ще са ти известни. в случая говориш за стартираща компания, която се опитва да създаде нов продукт ... рискът е огромен! предвид факта, че най-общо казано става въпрос за метро във вакуумна камера - идея която вече е опитвана многократно. толкова пъти идеята е доказала себе си като икономически неефективна, защо именно този път да стане? рискът е огромно огромен! риск винаги има! дори да държиш парите си изкъсо подръка в Буркан-банк или Матрак-банк, риск винаги има! Ще се запали пожар и къщата ти ще изгори с всичко в нея, мишленца ще намерят сладките хартийки и ще си свият гнезденце на топличко и ще хрупат хартишки ... ако не друго то можеш 100% да разчиташ инфлацията да изхрупа голяма част от паричките ти ... риск винаги има! или преценяваш риска си или гледаш на живота като на казино: някои печелят, почти всички не!