Коментари - Хокинг и експерти: Забрана на AI за военни цели | IT.dir.bg
назад

Хокинг и експерти: Забрана на AI за военни цели

Над 1000 експерти в роботиката и изкуствения интелект предупреждават за опасността от употребата на изкуствен интелект за военни цели и "автономните оръжия".

Обратно в новината

Коментари - Хокинг и експерти: Забрана на AI за военни цели | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напротив !Трябва да се въведат по-бързо тези оръжия което ще дисциплинира хомо сапиенс и ще направи безмислена всяка война!Просто паритет!Срещу човешката тъпня и злоба и алчност!Ако човечеството загине кой ще каже че това е добро или лошо!

Сакън, нидейти! Нека да има малко интелект и при военните, пък бил той и изкуствен :)))))

Този тъпунгел е извън орбита. Уважавам инвалидите, но не и като Хокинг. Да си гледа живота назаем. Тръгнали сме доста напред. Не разбират за какво идва приказка. Няма да разберат и никога не ще да им разкажа успехите си. Лека нощ деца! Тони Малинов

LOL! Uninstall, баце! Не се излагай пред публика поне.

Това наистина ли е написано от някой с разум??? Тони, жал ми е за такива като теб,които са в невъзможност дори в мислите си да надскочат собственото си его.....простотия!

Струва ми се че малко прекалявате с иронията. Може би защото теоретичната физиката не ви е силна страна след като го играете доброволен пиар на Хокинг и сте склонен към идолопоклоничество.

Стига с тези глупости малоумник.

стига ще викаш като и у вас , и гаси компа , не ти трябва

Не черна дупка, а Центъра на Масите на 100 млн. Слънца минава покрай 1 звезда :)

ми ефективни са. тестовете в сирия, ирак и афганистан го доказват. нали затва въоръжаваме муджехидини. стойки, волеви хора. и пак ги трепеме кат макарони.

Хокинс, баце, за дено си прав. Ама тва Гейтс ти го е подшушнал: "Изкувствения интелект е страшно нещо. може да бъде накаран да убива и строи, НО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАКАРАН ДА КУПУВА".....

ше се куртулисъм! Мчи комповете убиват и днес, без да им митне лампичката. Акщо и когато ги забранът - КРАЙ НА IT СЕКТОРЪ! Нема да има кой да налее и 1 лев вътре. Първо за убиване, после за краднене и чак след тва - за кеф. те така работът комповете. Хокинс, крайно време ти е да получиш сърдечен удър! Или па удър от ток.... по твой избор.

Терминатор в действителност.

Извънземено докладва за положението на Земята на извънземна конференция: - Земляните качват огромно количество мощни оръжия на околоземна орбита... Цялата аудитория изтръпва в ужас. Тих шепот се стели над смразените от страх лица. Докладчикът продължава: - Но всички са насочени обратно към Земята. Аудитория въздъхва с облекчение, виждат се усмивки и весело потрепващи антенки.

Едно устройство изпълняващо заложен от човешкият интелект алгоритъм трудно може да мине за изкуствен интелект. Много го експлоатират Хокинг напоследък и идеята да прокарват определени нагласи в обществото използвайки съчувствието и симпатията на хората към него. Това обаче никак не прави теориите му достоверни.

Теориите му във физиката не ги знам, но що се отнася до изкуствен интелект е лаик, мнението му струва колкото това на всеки друг образован и интелигентен човек. Инак наблюдението, че почва да става опасно се налага - но не защото "интелигентните" оръжия почват да става самостоятелни и да изтребват двуноги, а защото неколцина човеци могат с тяхна помощ да държат в подчинение всички останали.

Да, кофти работа... И неколцина хлапета вече могат да държат цялата детска градина в подчинение с помощта на едно самолетче с дистанционно.

Достатъчно е само малко псевдо интелект, като да речем резпознаване на хора и стрелба по тях. При това ти гарантирам, че роботЪТ ще е доста по-точен и бърз от две патрулки полицаи и доста бързо ще се 'справи' с разбунтувало се гето ромски тип.

Като цяло си прав, но имам една забележка: Двете патрулки полицаи и сега могат да се справят за минута е много. Не им дават да се справят, защото целта на властта никога не е била решаване на проблеми. В този ред на мисли, съществено е кой ще управлява самоходните тенекета. Накрая ще се окаже, че пак не "могат" да се справят с гета, но много бързо разчистват граждански протести ...