Коментари - Изкуствен интелект за търсене на извънземни е открил 8 "подозрителни" сигнала | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

..все ние търсим...нас никой не ни търси...хм...друг разумен вид...,,???

А кога ще създадат ИИ, който да търси разум в Прассея? Или това ще са пари на вятъра?

Ей го поредния с фобия, дето навсякъде му се привиждат руснаци, потърси психиатър

Търсенето на цивилизации трябва първо да си отговори на въпроса "Що е то цивилизация и какво, аджеба, търсим?" Нашата цивилизация е основана на човешката непригодност за живот и заместването на тази непригодност със съответните инструменти. Например нямаме козина и ако вместо козина не си правим дрехи ще изпукаме от студ. Нямаме нито нокти, нито зъби да убием животно и да се нахраним, но използваме оръжия да го убием и ножове да го разфасоваме. Нашата непригодност ни движи "напред" - прост инстинкт за оцеляване, съчетан с аномалията "интелигентност". Но какви биха могли да бъдат движещите на другите цивилизации? Ми пак същите като нашите.

Всички едно и също търсят: Пиене, ядене и още нещо.

това са осемте изтребителя шахмат

"""Процесът на идентифициране на потенциално интелигентни радиосигнали от дълбокия космос е изтощителен. """Ако има такива сигнали ,това би трябвало да са сигнали от цивилизация от втори тип по скалата на Кардашев.Земната цивилизация ,евентуално ще бъде от този тип , след интервал приблизително от 3500 -5000 години.Все пак скоростта на светлината е към 300 000км/сек.Ако идва от планетна система от разстояние 10 000 светлинни ,то сигналът ,който засичаме в момента е излъчен по време на последната ледникова епоха

Сигналите са радио, скоростта там е много по-бавна и по-скоро говорим не за десетки хиляди години, а за милиони или милиарди.