Коментари - Извънземните не са достатъчно умни? | IT.dir.bg
назад

Извънземните не са достатъчно умни?

Холандски учен смята, че извънземните може да са по-глупави отколкото си мислим.

Обратно в новината

Коментари - Извънземните не са достатъчно умни? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е цяла цивилизация от 4 тип, какво приказват тука?

sharga

тоя като гледам описва хората в типовете на база човек, а за масовите постижения най вероятно и някои от тях ги има ама ги крият. А всички тия типове от едно до пет са съвсем достижими и достигнати от човека но не по технически път

Не вярвам на т.нар "учени".Първо това понятие ми звучи анонимно,безименно.Нека излезат със собствените си имена и биография,а ние да презеним колко са "учени". По принцип не им вярвам и поради факта,че те са едни платени проститутки на корпорациите и са впрегнали мозъците си срещу интересите на човечеството и в името на собственото си егоистично благоденствие.А за извънземните мисля,че дори и малките деца не се съмняват,че те съществуват.

Всички живи клетки имат клетъчна мембрана. По сложните еукариотните клетки, който са градивните елементи на многоклетъчните организми имат ядро, което съдържа тяхната ДНК която е носител на генетичната информация. Tяхната ДНК съдържа повече информация, която е по-сложно организирана. Тя трябва да бъде сигурно съхранена и обработвана от молекулярните механизми на клетката. Клетъчната мембрана, която е основен фактор за поддържане на постоянна вътрешна среда на клетката, има условна проницаемост навътре и навън. Кoгато цялостта на тази мембрана се повреди, вътрешният баланс на клетката се нарушава, тя губи стазис и умира. Такъв е механизма на действие на някой групи антибиотици. Това основно изискване обяснява сложната структура и организация на клетъчната мембрана. За да се появи жив организъм от нежива материя, всичката необходима генетична информация, комплексните молекулярни механизми и структури за обработката и, и всички жизнено необходими органели трябва да се появят изведнъж вътре в клетъчната мембрана за да е възможно да стартира чрез жизнено дихание нейният метаболизъм и веднага след това тази мембрана трябва да се затвори за да изолира вътрешната среда на клетката от външните условия. Многостъпкови процеси не вършат работа защото клетката още в самото начало трябва да има минимално необходимата функционалност за да функционира и да има способност да се размножава. Това изисква сериозна вътрешна организация от самото начало и обезмисля издирването на извънземни, което се е превърнало в лесен начин да се живее на чужд гръб за някой хора. Няма прости организми в природата. Самата дефиниция на организъм изисква сложна организация , която е немислимо да възникне по случаен начин. Само за въглехидратният цикък на клетката са нужни минимум 6 гена.

Още един платен ибрик с отклоняваща вниманието статия.Кретен!Я сега обясни за дебилите заснели Антарктида без ледената и шапка преди няколко няколко стотин хиляди години!

чудя се да се смея или да плача като чета този бисер на заслепено от величието си его. И тьй нашия холандец не допуска ли да е точно обратното?

Бе и достатъчно умни да са - Капитан Америка пак ще им е..е майката!

Извънземните са сред нас ! И то отдавна . Ние не сме в състояние да ги регистрираме ако те не пожелаят това . Малкото хора , които са имали случайната възможност да ги видят се обявяват за луди .

Изненадващо учените не отбелязват,че именно ненапредналите умствено нашественици и рушители на човешката цивилизация са именно на нашата планета, те се опитват да ни завладеят без оръжия, използвайки човешкото ни милосърдие и наивност (дано да видим навреме опастността!!!)

Съветските учени са най-умните, а съветските болни - най здравите.

Егати и вселената,, щом човечеството е най-развития вид:)))

защо пък тези учени смятат , че извънземните имат нужда от толкова енергия и трябва да мислят като нас - да припикаем всичко възможно! Може да имат други "интереси" и възможности.

И си прав и не си! Разбира се че класификации можем да правим само в рамките на нашите разбирания. Извън тях всичко е просто спекулация.

А защо никой не се сеща да запита дали Земята не е зоологическата градина на извънземните?ФАКТ.

Pesh0

при третата - цялата енергия на своята галактика. Мунчото , дето е учен , май - е описал черна дупка . Цивилизация , която използва 100 % , тоест нито свети нито нищо , всичко се усвоява . Айде честита ви нова теория за черните дупки , пък е и по реалистична , от това да ми разправят , че един кубичен сантиметър в черната дупка , би тежал колкото половината земя .

А някъде в оригиналната статия споменава ли се, въпросният учен колко често посещава онези особените им кофи-шопове?

Прав е човека, не го плюйте. Аз лично познавам доста извънземни, които са тъпи като галоши.

Хахахаха:)

За политиците ли говориш? :)

Айде поредния псевдо учЕн се изхвърлил като чекия на мокър пясък. Боже, къде са съвременните Айнщайн, Нютон и Менделеев?

На учените които имат обективен поглед върху света и умеят да мислят рационално, не им се дава трибуна и достъп до съвремената апаратуар и лаборатории, защото има голяма вероятност да компрометират официланата митология наложена в обществото от хора с нечиста съвест и тпланове и техните храненици. Поради тази причина истински учени бяха заменени с фантазьори спекулатори, които нямат нужда от факти, за да градят своят измислен свят. Те имат нужда само от емоции и въображение.

Да Илюминатската игра е такава. Поставени учени и поставени медии срещу хората с промитите мозъци и малкия процент хора изключения които са наясно с игрите на илюминати и ги заобикалят като шоп брата в равно поле. Иначе колкото и да е маханична класацията за видовете цивилизации е нормално да има допир до реалността..но допир иначе с наще умове и знания можем дамо да си обуршем сополите като цивилизация като това важи и за Илюминатите които са само с някви си 50-150 години по напред от нашата(тяхната)публично показана наука. Мдаа

Сори, идвам късно в коментарите под новината... Де го оня набожния да го почвам! :) Данчоооо!?

Тъпак! Използвана енергия-отделена топлина. Кой ти каза, че при студената дифузия се отделя топлина бе малоумник?

Абе като гледам само нискоинтелегентни се множат и твърде възможно е да ни върнат в средновековието тия неандерталци. Тъй че нещо няма да се сбъднат глупавите предсказания на тия псевдоучени.

Евгениката го е доказала, но поради това, че се е развила по времето на фашизма са я отхвърлили като наука и сега ще се оставим да се случи това, което е предсказала. Не оцеляват нито най-умните, нито най-силните, а тези които най-бързо се приспособяват. Света е на тези хора, които най-много се размножават, защото естествени врагове на човека няма (освен може би други хора). Така, че ще си останем на ниво 0.

Първо да докажат съществуването н аизвънземни и тогава да гадаят за тяхната интелигентност. Отстрани изглежда че интелигентността на учените които изказват подобни идеи не е на ниво.

val55

Защо забравиха 6 вид, а той е безплътни същества тоест, мислеща енергия. За тях няма предели в пътуването, влиянието върху..., и какво ли не, комуникацията с каквото и да е, да превръщат енергията в материя и обратно. За тях не е проблем да направят енергийно копие, на каквото и да е, а след това да го материализират. Предполагам, че имат чувство за хумор, и влияние без да разберем, и видим, та камо ли да осмислим и разберем. Степен на мислене и еволюция..... Та така, 6 тип цивилизация според горните определения на написаното е напълно реална, и най вероятно тя може да осъществи контакт с нас стига да иска, и има ли защо, от тяхна гледна точка и ред на мисли. Най вероятно не с всички, ...... и само за нещо си....Мислите ми се определят, като една хипотеза, но може да се приемат, и като теория, но пусти доказателства сигурно никога няма да има през този..... Ако има са си само за мен, защото другите какво ще си помислят....начин на мислене не само за мен в този аспект особено в мисленето..... Казано и доказано: "Да знаеш всичко е невъзможно, но трябва да знаеш, къде да търсиш..." Затова уважавам Айнщайн за тези негови думи, защото е прозрял точно, какво и къде да търси. Затова си е един от Великите.....и ще остане независимо, какво ще стане по натам във времето и пространството....

val55

Да се чете.... всичко е възможно....!!! Извинете ме .....

Оф умници изцепващи се с гениалности да търси човек, медиите нали трябва нещо да тиражират. Установи той дали, колко и какви извънземни има та и акъла им взе да определя.

А България е още по-зле, защото е овладяла само чалгата, силикона и ботокса!

Аз дето не съм учен пак казвам следното. 100% има извънземни за това няма спор. Някои от тях са просто амеби други примитивни същества или там каквото са. и от тях малък % може би са разумни и интелигенти. От тука следват следните варианти: 1. Извънземните технически за по недоразвити и от нас и няма даже как да разберат, че ги търсим. 2 Извънземните са на нашето техническо развитие +/- някои друг век и заради големите разстояния не съвместимост в технологии и алабала други технически проблеми не можем нито ние нито те с нас да се свържат. 3. Извънземните са толкова развити, че няма нужда ние да ги търсим ами те са ни намерили даже отдавана и понеже не представляваме интерес за тях крият тяхното присъствие от нас. 4. Много възможен вариант по това време просто няма друга цивилизация освен нашата ,някога е имало или ще има просто се разминаваме във времето с тях. На вас оставям да си решите кое е най вероятно.

Относно т.3... не виждам що да се крият :) А сетих се и други варианти аз, ама един е по-така сериозен. Ами ако сме съизмерими колкото бактерии спрямо тези... Част от по голям организъм, който няма как да видим.

5. Извънземните са модофицирали голяма маймуна/неандерталец с тяхно ДНК и гледат сейр сега отдалече.

някоя набожна мамуна цъка яко минуси, спокоино дрогари!

Е не мисля , че машините са ни поробили. Винаги има спекулации на тази тема. Но сега сме на прага , когато роботите навлизат масово в живота . Та би трябвало да се изчака за да се види какво наистина могат те. Ако те се разпространят масово и то така че отнемат работата на хората, вероятно ще има данък робот, равен на минималната работна заплата или средната или на някакъв максимален праг от работната заплата. Така че да се получават социални помощи равни на минималната заплата и от друга страна да не се пречи на внедряването на роботите. Като болни хора с ниски доходи се освобождават от данък робот - болногледач или дори му се отпуска с отстъпка или безвъзмездно от здравната каса, ако е с моноо ниски доходи. Вероятно всяко домакинство ще има право на един или два робота домашни помощници за които не се плаща данък. Хората ще търсят препитание с професии , където не могат да бъдат конкурирани от роботи. Работният ден може да стане 4 часов и прочие . Това са социалните последици. Но все пак благоденствието минава през броя на притежаваните роботи за определена работа. И ако робота е много производителен , печалбата , която носи и респективно данъците върху нея биха издържали повече хора , от слуцая , когато за тяхната работа се използува човешки труд. Да не говорим за работа в опасни условия. Та една добре обмислена система от дейности или фитнес упражнения във физическата и интелектуална област , съобразени с възрастта , ще бъде безусловно необходима.

Все пак изкуственият интелект, роботите , безотпадните технологии , резицлирането на суровините, възобновяемите енергийни източници вървят ръка за ръка. И те вероятно ще имат за задачата да създадат минимална биосфера в космоса, която би служела като среда за живеене , експеримент и работа на следващите ги астронавти в рамките първо на цлънчевата система. Когато се получат експериментални данни за осъществимостта на такъв проект и за условията му за осъществяване , тогава би имало по - голяма яснота по въпросите. Сега има повече хипотези и страх от бъдещето

Учените не са достатъчно умни?

+++++

Никой не е "достатъчно" умен ако "достатъчно" значи "да знае/разбира всичко".

И "извънземните" от заглавието, нали? А и дядо Боже и той е до голяма степен "извънземен", нали, пък като гледам в огледалото какво е създал ... Наопаки макар ...

Донякъде са прави. Ако приемем, че еволюцията се е развивала по приблизително еднакъв начин на всички възможни планети на които може да съществува подобен живот като този на земята, повечето планети би трябвало да са населени предимно с динозаври. На земята сме имали шанса (или малшанса) да ни удари астероид който да унищожи динозаврите. Иначе не виждам кое животно би могло да им се противопостави. Ако случайно са успели да се развият хуманоиди, то по-вероятното е да са на стадия на развитие на първобитния човек, дори и ако планетата е с милиони години по-стара.

прости са кат тролове

chavdarlk

Хайде да видим сега... как точно можем да сме сигурни, че няма от тези: "Четвъртият тип цивилизация е безсмъртна и всемогъща, защото владее всички звезди във всички галактики. Развити са пътуването във времето, телепортацията и мигновенното превръщане на материя в енергия." Това с телепортацията и пътуването във времето как го детектират точно?

Колхозник дарагой е забравил още две степени: 4-та - да ползва енергията от галактическия куп (мъглявина, все тая) 5-та - да ползва енергията от целата вселена Мооже би му е свършила водката и са му спрели субсидията.

Пълна глупост. Скалата е базирана на човешкото виждане за вселената, което е много вероятно да няма нищо общо с реалността за Вселена и енергия, както и на човешкото разбиране за цивилизация. Като гледам какво наричаме в момента цивилизация и цивилизован свят, се чудя каква е разликата с варварите и то по земни мерки. И не е задължително да има политици в извънземните цивилизации и понятия от рода на толерантност, дискриминация, сексизъм 9 може пък да не се размножават или да са еднополови). Абсолютни глупости от т.н. учени.

Че ми спести писането.

Какво мислите за това, което говорят хора като Кредо Мутва, Дейвид Айк Боб Дийн, Стамен Стаменов......??!! П.с : ще се запозная с Парадокс на Ферми....само да не е поредната конспирация, за да отклонява вниманието от истината...... Защото има доста такива учени.....духовните водачи по земята, шаманите и просветлените наричат някои учени "интелектуалните проститутки".....

мани не чети, като ти видях шаманите които си изброил, това вашето си е направо да го кажа по-меко "паралелна вселена", но пък никой на никой не може да забрани какво да чете и какво да мисли, така че всеки за себе си е прав за тия неща

Като си толкова просветлен разкритикувай изброените от мен имена. Кажи на нас как те гововят глупости. Разкажи ни за истината тогава.....:))))

Пълни тъпотии!!!

Който чете на английски и го интересуват тези неща да напише в гугъл: "The Fermi Paradox - Wait But Why" и да прочете статията. Цитирани са актуални и много добри източници като реномирани научни списания. Има и много коментари. Изключително интересна тема. След като вероятно има милиарди планети земен тип, след като е възможно цивилизации да са на милиарди години по-напред от нас, КЪДЕ СА ??? Нямаме никакви знаци от свръхразвита цивилизация, засега. И има куп изключително интересни отговори, голяма част от които самите вие сте си формулирали. "Хехе" по-надолу е писал за същото.

ПИПО

В галактиката има милиарди звезди и десетки милиарди планети. Във вселенета има безброй галактики. На практика и теория, планетите са толкова много, че човешкото съзнание не може да го осъзнае. И някой да си мисли, че в тази необятна шир сме само ние и още едни по глупави извънземни, е абсолютен идиот. Общо взето все още сме прекалено ограничени, за да мислим по мащабно.

Стана ми тъжно като си помисля, че нашата цивилизация може да е най-развитата. Жалко.

По-голяма глупост.....не може да бъде.Има и много антиинформация....ясно.

Ако се приеме че извънземни съществуват - самия факт че до сега не са осъществили контакт с нас показва че са доста по-интелигентни !

Да се добарам до някое такова работно местенце и аз. Да взимам заплата хиляди Евру и да ви дарявам с безценна информация

Резултатите от попълнения тест за интелигентост са готови.

Едно е ясно - че всъщност нищо нв е ясно... Добре, че поне престнахме да мислим, че сме единствени, неповторими и център на Вселената... и че, Земята все пак е обла, а не плоска! Е, и т'ва си е няк'ъв напредък все пак... ;-)

...А, и дано не се самоунищожим, докато "еволюираме"..., защото напоследък, май упорито си режем клона, на който седим!

За тези, на които е горното е поне малко интересно, да потърсят за "парадокс на Ферми". Занимателно четиво.

Мисленето Санчо, мисленето . . . . ! Това ни е проблема на нас. Ние си патим от болното мислене и очакваме всички да са като нас. . . . Те, например може да са от анти-материя, която е повече от материята. . . Даже може да нямаме сетива да ги възприемем . . . Може да са достатъчно развити и без да се налага да унищожават планетата си, звездата си или галактиката си, или именно поради това . . . !

Тая класация дори за сегашното ни развитие е тъпа. И сега има племена на Земята, които на нас ни изглеждат като маймуни. Да не говорим, че дори по еволюционно развитие ако сме на 4.5млрд. години, какво следва за тези, които са на 4,51млрд години- дали са тъпи? А има и по-стари системи. Зяпаме три измерения, има доста теории за повече. Все още сме на енергия, от която се отделя топлина, може да има и други начини.....

Как ще владеят цялата енергия на своята галактика, като, по всяка вероятност, и най-развитата цивилизация не може да достигне дори до най-близката звезда поради невъобразимо големите разстояния.

а може би земята е зоопарк за тях и играта е да не се показват а само да гледат. или нещо като игра целта един да промие една част втори да промие друга част и като си скочат онези гледат warcraft наживо. при всички случаи си избийте от главите да ви дите наживо елиънз с летящи чинии да стрелят наляво надясно това бихме направили ние ако имахме летящи чинии.:)

Имаш ли жена, имаш летящи чинии...

МНОГО ДОБРЕ КАЗАНО ! :):):)

ОТНОВО САМО КУХИ ДУМИ И ХАЛОСТНИ МЯТАТ ПО НАС.

Понякога е по-добре статията да е без илюстрация, отколкото да е с каквато и да е, колкото да има. Иначе, понякога съм си мислила, че ако има извънземен разум, то не би трябвало автоматично да очакваме той да формира цивилизация. Например, извънземните да са с някаква друга "социална" структура. Сещам се за НФ романа на Ф. Хойл "Черният облак". В него се представя извънземност, без извънземна цивилизация.

Следващото ми четиво. Благодаря :)

"Черният облак" е една много вероятна вероятност, съвсем наскоро си мислех точно за тази концепция.