Къде е липсващата вода на Марс

Учените с нова теория относно изчезването на H2O от повърхността на Червената планета

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сякаш са правени със фотоапарат Зенит от 58година с прикачената светкавица, обаче нали светкавицата бая по-тежка идва и в последния момент накланя обектива в непредвидима посока точно по време на щракването :):):) Резултатът е една сюрреалистича размазка от цветове и форми!

извинете...този пост беше предназначен за снимките на роскосмос

Водата от Марс е на Земята ! Докарахме я като се местихме тук!

Гогов, абе май ти сработва всеки път клавиша със запетайката. И се пише "тектонични" не "тектонски". И когато задаваш въпрос се слага въпросителен знак на края на изречението. Айде, със здраве, дано съм успял да те ограмотя малко, че имаш нужда.

не се хаби ... този неграмотник може само да пише, не и да чете

Бира да има

Как къде, бутилирали я на бира и я изнесли за земята

някога ще се чудят и земната вода къде е изчезнала.

Стомана Перник .

Е как къде е водъть е във ВЕЦовете на ДПС ДОГАН-Сополь държани от бушоните Фатме Иляз ,Хасан Гошкелов и Митьо Тадъръков

В тоалетната на Гогов!!!

Това е нормално. От където идва, там може и да се върна водата. А тя идва от скалите, съдържа се в тях, в някои техни минерали и за океаните на Земята е била освободена от там основно. Малка част е дошла от метеорити и комети. Преди години предполагаха обратното, но изотопния състав на Н и О от вода в комети и метеорити показа че той е различен от този на земната вода.

Я да ми напишеш формулата на скали съдържащи и не съдържащи вода?!

1. Скалите нямат "формула", както тъпашки си написал, имат име, имат минерален състав. 2. Почти ВСИЧКИ скали съдържат някакъв процент вода, средно около 1-2 тегловни процента. 3. Ето пример на няколко вида скали съдържащи вода в някои от съставящите ги минерали и/или в порите си: гранит, гнайс, серпентинит. 4. В скалите намиращи са на дълбочина, например 10-20 километра под повърхността, водата не е в порите им, а само в някои от минералите в съответната скала, под формата на ОН-групи, които лесно при освобождаване от скалата от тектонските процеси образуват вода. Пример за такъв минерал е амфибола. Около 20 % амфибол има в скалите от вида андесит.

серпентинит звучи рептилски, има нещо тука!

Аз пък последно си купих парченце молдавит, после четох че бил с изцяло извънземен произход. Интересно дали произвежда вода, дали носи вода и т.н.

Възможно е да е дошла на Земята по време на големия Потоп и всъщност така марсианците да са пристигнали тук.

Питайте Лили! Тя, може би, знае.....

Продадена е. Това и при нас на Земята ще стане същото.

Концесия Вода ''ГОРНА БАНЯ''-продадена Мултигруп Армения на Арменци кгбейци рода на президент Армения Кочарян Вода ''Девин'' продадена на френско-белгийската СПАДЕЛ обаче собственици некви ЧЕХИ Кока Кола -ГЪРЦИЯ купили вода ''БАНКЯ'' ''Велинград '' вода некви ЧЕХИ СОФИЙСКА ВОДА концесия на френскта ''ВЕОЛИЯ''-шефа на Веолия бил колега на президента Макрон работили като инвестициони банкери в РОТШИЛД и сие А ЦРУ разправя и не спира да тръби в докладите си че във БЪДЕШЕ военните КОНФЛИКТИ ЩЕ са за ВОДА

Кой пие вода бе

Водата е в тиквата на Елон Мъск

Той поне вода има, а ти вакуум.

Лекарствата. Пак се отклоняваш от напоследък основноя отключващ обсесивно-компулсивното ти разстройство фактор в който се превърнах. Остави Мъск, не се разсейвай, докато ме сънуваш все мене всяка нощ ще имаме повече контрол над заболяването ти и съответно повече възможности да го третираме.

А видяхте ли снимките куито дет уж НАСА е снимала собтсвеноръчно на Марс? Че тия снимки ги има из нета, явно краварите просто са си ги свалили и ги представят че са уж от Марса. А иначе си личи че са правени в пустинята Мохаве и Северна Канада и после качени от НАСА в интернет, уж като снимки от Марс.

Лекарствата. Пак се отклоняваш от напоследък основноя отключващ обсесивно-компулсивното ти разстройство фактор в който се превърнах. Остави Мъск, не се разсейвай, докато ме сънуваш все мене всяка нощ ще имаме повече контрол над заболяването ти и съответно повече възможности да го третираме.

"Изплъзгва се" моят Змей, когато го правите "плачещ". Във физиката няма термин или понятие "изплъзгване". Съвет: внимавайте колко пъти ви се изплъзгва сапунчето в хамама. Констатация: Марс е абсолютно еднаква по физическа структура планета на Земята. Въпрос: Къде ве, пидерасты, се намират хидратнште минерали на Земята и защо водата не се е "изплъзнала" в тях?

Защото е течна. Съответно се изплъзГва от хидратите материали, докато на Марс замръзва и не може да се изплъзГне от тях.

В Химия, Физика, Астрономия няма термин "изплъзгване". На Марс замръзва МЕТАНА.....вода НЯМА.

Харизанов пипал ли е нещо там? Или, изобщо, някой от ГЕРП ?

Аз съм най-умния в този форум, дори като пиша слагам всяка една запитая на правилното и място. Затуй аз имам разумно убяснение за тоз фенумен( ПО ПРИНЦИП ПИША БОЛД, ЩОТО СЪМ ОРИГИНАЛА, НО ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ МИ СВАРШИ МАСТИЛОТО ЗА БОЛДА И СЕГА ЩЕ ПИША НЕ-БОЛД). Водата на Марс( ако такава планета съществува ) е сваршила щото Русия я ползва за космическите си кораби които порят дълбините на Космоса за да летят до близките звезди като Проксима Кентавър. Естествено таз новина още не е съобщена официално иначе би била синзация, но е обществена тайна сред руските среди и учени. Ако стане официална Хамерика ще я затворят директно

Това, че спазваш пунктуационните правила не е критерий за това, колко си умен. По-скоро си келеш от тип тролин

Спасибо друг, ти разкри моя двойник. А КАКВО Е ПУНКТУАЦИЯ?!

"Съществуват различни водородни атоми." ?!?! Майчице милааааа ... започнете да плащате на списвачите, че положението е скръбно.

изотопите не са ли атоми?

Вземи прочети за деутерий и тритий.

В кръга на шегата. "между 30 и 99 процента от първоначалната вода" "е имало достатъчно вода в течно състояние на повърхността, за да я покрие под огромен океан" T.e. Който стъпи там за пътви път има право да се нарече Исус.

Ами това се питахме едно време за яз. Искър съвсем скоро за яз. Студена... - явно и на Марс има далавераджии и министри всезнайковци :)

И тъпи коментиращи.

Хе хе - та нали и ти коментираш - значи и ти си тъп :)

Прав сте, мамицата му на кмета Янчулев....той ме накара, след като превърна язовир "Искър" в Марс....да имам винаги 4 туби по 25 литра в колата и да ги пълня с ХИДРАТНИ МИНЕРАЛИ....веднъж от чучура на Централна баня, втори път от чучура на Горна баня. Оттогава не пия вода(от крана в кухнята) а единственно ХИДРАТНИ МИНЕРАЛИ.