Какво знаем за танковете Leopard 1 на Украйна

Може ли бронираната машина да помогне в офанзивата на Киев

Обратно в новината

Коментари - Какво знаем за танковете Leopard 1 на Украйна | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма да жертва по-новите, а тези по-старите нали са с по 4 човека? Хората-танкистите в случая, не са ли ценни?

Основно: Добре горят!!!!!!!!!!

Какво прави новина за танкове в раздела за IT .

ВЕЧЕ СА НА СКРАБ СЪР

който е модефикация на Т-72. При добре обучени екипажи и подръжка от въздуха Т-72 няма шансове въпреки превъзходствоно с опъдието.Бронята му е слаба и екипажа седи върху барутен погреб.Израелците първи унищожават над 600 сирийски Т-72 в Ливан още в намалото на 80-те.Високо летящите куполи на руските танкове пре взривяване на боекомплекта във Украйна и Сирия преди са доказателство за лошото позициониране на екипаж и боекомплект.Както и на бронировка.Която руснаците се мъчат да укрепят със разни видове,,брони”

Много ако . При робре обучен екипаж и подкрепа от въздуха ,руснаците може и с т 34 да се бият

Леопард са просто едни боклуци, които показват липсата на качество и огромното падение в Германия. Днес Германия е страната с най-голям БВП с Европа. В същия момент още като влязоха първия ден в Сирия, 41 леопарда бяха разбити от някакви пичове дето нямат каски дори. В момента в Украйна 75% от леопардите са унищожени за няма и 3 месеца откакто ги пратиха. През втората световна война, Германия не е най-силната икономика в Европа. Всъщност СССР има военен бюджет, който е по-голям от целия БВП на Германия. И Германия са били наясно с това и поради тази причина са създали произведения на инженерното изкуство - Тигрите и Пантерите. Въпреки техническите им проблеми, тромавост и липса на защита срещу въздушни удари те са чудовищни машини, които са всявали страх по целия свят. Ето малко показатели: 1347 произведени бройки от Тигър 1 унищожават малко над 21 000 руски танка (доказани унищожения) и около 8000 англо-американски (доказани унищожения). 492 произведени бройии от Тигър 2 унищожават 2400 тежки руски танка и още над 6000 (доказани унищожения) и 4500 англо-американски (доказани унищожения). Това няма как да се повтори в Германистан. Там Ахмед може да върти дюнери, но не и отверки.

При толкова унищожени танкове,защо май месец т-34 се паркирват в центъра на Берлин . И кой го е регистрирал тия унищожения. Или някой гръмнал , друг видял облак дим и това е .

Нарича се статистика моето момче - има я в съветските военни архиви - вече не са секретни. Ама трябва да си грамотен и да четеш. И да, истината е тежка и боли, но е истина. Никакви свръхстратегии и войнски умения - просто са погребвали германците под планини от съветски войници. Във всеки един ден от ВСВ СССР е давал по близо 11 000 убити войници. Това също е официална статистика.

До Меркурий 11000 на ден по по 365 дена в годината прави 4 милиона. По 4 години - 16 милиона . Еми то целия ссср няма толкова войници при положение че е 180 милиона . От тях 90 са жени . Имаш стари млади работници в заводите. Нещо си объркал опорката. А и кой е влезнал в Берлин??? Явно възкръснали войници . Ако сложим и битките с Финландия Полша и Япония....ми то явно са внасяли.

Паркирали те 34-те в Берлин ама колко стотин или хиляди са унищожили германците на подстъпите към Берлин или във улиците на града със противотанкови юмруци? Съветите казват 620 000 убити за два месеца. И каква е ползата от тези жертви?Дали съветските граждани след войната живяха по добре от източно или западно германците?Или пък съветската и руската индустрии станаха по технологични и конкурентни от германската индустрия?

Германия вече не е най голямата икономика в eвропа. По данните на СБ и МФВ от 01.08 тази година- за 2022г. Русия е 5-та икономика в света по БВП по пппс пред Германия и с 1/10 част по малък БВП от Япония /-4-та/

Германия не е била най голямата икономика и през 40 те години на 20в.Най голяма е Великобритания.Не знам за танковете но Англия е произвеждала 42,43 год по 20 000 самолета годишно при 11 000 на Германия.

Посмали манго!Бяха пленени от ислямска държава два Леопард 1. И впоследствие запалени от джихадистите. Статистиките за загубите на СССР през ВСВ са наистина ужасяващи.Дължат се на много лошо командване,нисък морал и голяма неграмотност и примитивизъм на съветските войници. Германия и сега произвежда едни от най добрите съвременни танкове в света.А те са освен Леопард 2 също и Абрамс,Меркава 4,Чаленджър и Ле Клерк.Русия я няма в класацията на танкове от трето поколение.А също на какъвто и да е вид коли и самолети 4-о и 5-о поколение

Голям стах са всявали.

ако си и вярваш , хубаво ще е ...ако и имаше някво понятие от история - още по - хубаво щеше да е . Уви

Големи експерти има тук, от танкове, от авиация, от ракетни войски, от морско дело разбират. Господа експерти, след като Русия има такова превъзходство в екипировката, защо миналата година отстъпи първо от Киев, после при Харков, след това отстъпи при Херсон, осем месеца и с цената на огромни жертви отстъпи Бахмут, където сега отстъпка? От благородство някакво? Украйна се бие срещу страна с четири пъти повече население, огромни ресурси, една от големите световни икономики, огромна военна промишленост. При това положение, според мен се справя доста добре. На украинците им трябва всякаква техника, така че и старите български БТР-и ще им дойдат добре.

За всяко нещо си има време!

Сега дойде времето на Путин

БРЦК

Защото бяха подписали договор за МИР. Путин го показва на африканците наскоро. Руснаците се изтеглиха, а украинците убиха главния си преговарящ подписал договора като предател и се отрекоха под диктовката на нагличание. Затова сега ядът бахура.

От Киев отстъпва по споразумен

Ами тук пропагандата ни говори, че Русия била нещо като бензоколонка с ракети и нищо повече. Какви са тия йвалби към Русия?

Знаем за танковете Leopard 1 единствено, че рязко намаляват и скоро официално ще ги впишат в червената книга като изчезващ вид в Европа.

Право, право - да кажем, че е справедливо наказание е за украинците да горят в некачествени леопарди. Ама не разбирам - руснаците пък защо биват наказвани да мрат, 280.000 досега само по собствени руски данни?! И те ли не са били добри? Кой е добър в крайна сметка? Е Нюланд не е, ама ако и руските войници не са, то кой? "Гошо" и "Веско Табасата" - последните останали добри човек на тази земя!?

от коя сорос тв ги извади тия 280 хиляди руснаци.Посмали манго - по математически модели във военната наука ако са 280 хиляди руснаци от другата страна са почти 1 милион бандеронацисти ликвидирани. А те укрите толкова още не са пратили на фронта. Истината е друга. А западните танкове и техника още на първите сто метра ги правят на пепел. Гледахме едно контра настъпление на укро и натовски трупове и изгорена техника. Това приклйчи и капута е неизбежен-гледаме го онлайн.

Леопардите горят като сухи треви и никой не иска да се качва на тях. С една дума това е пълен провал.

казва Гошо танкиста - или Гошо мастиката?

Ееех...гениални творци са. Ето, спусната е опорка, ама вместо да се напише 10 пъти едно и също, "666" веднъж е написал, че "горят като картон", сега тук под друго - "като суха трева"... Не коментатори, ами литератори, тънки майстори на езика и метафората!

Знаем и друго-и те като Тигрите, ще си останат в Русия.......Да им се радват децата!

докараните насилствено от Украина деца ли?

Спасените от бандеровчетата .

За конкретния случай се знае, че Рейнметал са купили купчина бракувано желязо Котки1, към 100 бройки. Па щели да "помогнат" на Украйна с 30, що ли?! Ами щото сега ще скалъпват от 2-3 един, затова! Ей такава им е помощта на лицемерите! И то не за първи път!

Докато в руската армия всички танкове са Армата. Хилядите руски танкове, с които се хвалите, са все най-ново поколение, и нито един от тях не е бил резултат от "от 3 счупени направи 1 който поне върви".

Ами ти, бе отворко! Какво точно купуваш, когато оит автокъщата пи продадат немска кола втора употреба? Или ти караш само чисто нови и като направят 50 000 км ги заменяш за новата модификация? "Дай ме мамо на далеко, че да се хваля по-леко"!!!

Засега знаем, че горят като че са от картон ...

Западняците си пробутват боклуците за скраб на Украйна! Изобщо не им пука за хората. А тези алчни престъпници дето щели да ги купят от Белгия и подарят на Украйна няма смисъл да коментираме. Вече са сключили договор за милиардни поръчки за оръжие и боеприпаси. Всичко е пълно лицемерие и геноцид!

Знаем, че шофьорите не са ентусиазирани и ги събират насилствено от улиците. Това знаем. И ги разбираме. Никой не му се умира за Вангард, Нюланд, Зеленски и Бандера. Ма като скачаха на Майдана и правиха Анти Терористична Операция срещу цивилни в Донбас, са ще си плащат за привилегията.

Добре че при кочината отиват доброволно за да загиват заради един изрод нали?

Какво знаем за танковете Leopard 1 на Украйна. Ще може ли бронираната машина да помогне в офанзивата на Киев като се противопостави на руските дронове самоубийци Лансет, който масово ги взривява?

Доколкото разбрах от западните медии руснаците превзеха Бахмут с лопати, следователно за тия консерви от 50-те години ще използват отварачки :)))

горят добре и качественно с различни цветове

Много далече им отлитат куполите , а вътре става украинско мазало !!

Много слаба броня лоша маневреност при настъпление Украинските сили бяха унищожени 13 както и около 40 Френски колесни " танкове " подобно БТР - те пълен боклук са . С месеци бяха писали,че те именно ще променят хода на войната когато Украйна ще си възвърне окупираните територии както и Крим .

Трябва ли изобщо нещо да знаем и от какъв зор ни натрисате тази информация?

Да, ама Украйснките танкове било то Леопарди, Абрамси не се бият с други танкове, а със армейска авиациа и ПТУРС. Един щурмови хеликоптер Ка-52 от 10км ги прави танковете на пастет. Само преди седмица има видео как един такъв хеликоптер направи 6 танка, включително два Леопарда на бенгалски огън. Такова видео има всеки ден, ама не от Холивуд, а от жестоката реалност. Вие си пишете пропагандни матеруали за Украйнската перемога, дето всъщност е великото самоубийство на един народ.

За салата "Вагнер" в Сирия съм чувал, но за пастет - не.

Всичко което не трябва на Америка и Европа ще се исипе в Украйна. Украинци надявам се че не искате да сте сметище на Америка. Бог да ви пази вие сте християни. Вземете вашето бъдеще в ръцете си.

не е ли по-добре да се обърнеш към орките които по заповед на путлер мрат в чужда държава, за кеф на недоимператора

Знаем че ги няма вече !

Че няма да и помогнат.

Всичко което може да убива руски прасета да се праща по най бързия начин. Леопард 1 ще свърши чудесна работа. Много ватна измет ще замине при Кобзон с еднопосочен билет.

За тях знам ,че горят красиво! Пращайте ги по-бързо ,че руснаците останаха без работа и скучаят !

".. Единствените бойни успехи на Leopard 1 са срещу още по-стария съветски Т-55 .." "Leopard 1" никога и никъде по света досега не е участвал в реален танков бой. Единственото бойно използване въобще - с/у противници неизползващи бронирани средства - е на канадските "Leopard С2" и 2А4М в боеве против талибаните в Афганистан през периода 2006-2011 г., датските "Leopard 1A5-DK" през 1994 г. по време на войната в Босна и турските "Leopard 1T" с/у кюрдските бунтовници в северен Ирак и източен Анадол. Танкът е с условно схходни тактико-технически характеристики със съветския си съвременник Т-62 от съответните съпоставими модификации, при това боеприпасите на 115-милиметровото гладкоцевно оръдие У-5ТС (2А20) на последния притежават по-добра бронепробиваемост но по-ниска точност при стрелба на далечни разстояния.

Турция никога не е използвала леопард1 срещу кюрдските терористи!

Имам чувството, че има хора, които мастурбират на снимки на руска военна техника. Украйна получава много оръжие от какви ли не страни - и стара и нова - всякаква. В момента настъпва, а Русия се мъчи за задържи заграбените теретории. Ще мобилизират още стотици хиляди млади мъже, защото явно нещата им вървят по план ...

Та кажи за перемогата де?. Тя до къде стигна?.Май са заорали като прасета в картофена нива на първата отбранителна полоса :)

Хубави лоши ,важно че евават майката на руските свине

какво знаем? Ами по-калпави от досега горящите. Но пък по-леки, в случай че трябва да се дърпа.

е не са на усрайна а дарени или купени с дарения и са скопена версия, защото ги унищожават за седмица или пленяват ...това знаем

Си изхвърля цифките върху Усрайна

Украинские защитники от начала полномасштабного вторжения российских захватчиков уничтожили около 251620 военных РФ. Об этом сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на пресс-центр Генштаба. Как отмечается, общие боевые потери противника с 24.02.22 по 09.08.23 ориентировочно составляют: личного состава - около 251 620 (+820) лиц ликвидировано, танков - 4262 (+8) ед, боевых бронированных машин - 8290 (+12) ед, артиллерийских систем - 5013 (+17) ед, РСЗО - 711 (+2) ед, средства ПВО - 469 (+1) ед, самолетов - 315 (+0) ед, вертолетов - 312 (+0) ед, БПЛА оперативно-тактического уровня – 4175 (+17), крылатые ракеты – 1377 (+0), корабли /катера - 18 (+0) ед, автомобильной техники и автоцистерн - 7479 (+19) ед, специальная техника – 742 (+5). Источник: https://censor.net/ru/n3436248

Кви са тия измишльотини? Всел си от някъде списък и си си написал произволни числа? Нали не чакаш някой да повярва?

Официална информация,а не от вашите руски миризливи клоаки!

Украйна ще го духа яко

Че са лесно запалими консерви и подходящи за скрап.?

Може, може, но преди това няколко хиляди орки ще отидат да правят компания на досегашните 250 000 отишли на концерт на Кобзон, както и стотици руслямски танкове и друга техника ще станат на скрап.

При 350 хил военни участващи във военната операция, при 1000 км. фронт да си загубил 4/5 от личния състав. Посмали Манго, не вярвай на пропагандата.

Досега орките са унищожили 5000 леопарди

Супер, още западна техника явно ще гори хахахах ,а горките укронацисти, напоиха почвата с труповете си ,смяяяяях

Отървават се от Боклука , а именно Леопард -1 ! Включете Леопард -1 в Червената книга за редки Животни , че Руснаците ще ги Утилизират за О време !

Фашиска германия не се отказва , не може да понесе загубата във ВСВ НО , този път ще е фатално за тях ? Щото ще станат джамахирия !

Може, но ще е столетия след като Руслямска държава се разпадне на няколко джамахирии

Ще? Кога? :) Злощастния еквивалент на т55 ше се превърне в скрап много бързо- видяхме какво се случва с 2ката и то причинено от смешни дрончета с 100 пъти по ниска цена от тази на т. нар танк.

И какво се случва? дрончетата се разбиват, а танка отива за ремонт. екипажите си остават живи и здрави. Не ка то при руслямските бангии

Ти знаеш ли какво става с екипажите на тоя танк ако го друсне противотанков снаряд? Да не говорим за кумулативен? Вадят ги с черпак от вътре ако е обикновен. При кумулативните ги стържат от стените. На пепел.

Другари, вие сте по-оптимистично настроени от руснаците, които са се видели в чудо. Ето ви нещо, да се порадвате. Тези ракети имат обсег 500 километра. Германия передаст Украине Taurus. Как немецкие дальнобойные ракеты изменят ход войны. В немецком Бундестаге сформировался консенсус по поставкам Украине дальнобойных ракет Taurus.

Хахаха, да не решат в Руската Дума да дадат на Бундестага малко СвръхЗвук !!

Ще дадат свръхзвук от предсмъртен рев на руслямски пидирасти.

Чакам с нетърпение малка, но модерна(джендър) краварска група да освободи Москва !! "Първата армия" след 2 трилиона долара и 20 години едвам успя да вдигне самолетите да се изнесе от Афганистан където онези с чаршафите и чехлите им показаха колко са НЕгодни за каквото и да е... Наред това им конфискуваха и 100 милиарда военно обурудване!

Бригадата пита куга да додим да бирем жилезо , всичко става еко след нас .....

3 и 5 кг на дрончетата и gg

То хубваво, че има леко тегло, което може да се сметне за предимство, ама от къде ще му намерят 105мм снаряди, след като за 0 време бяха изръшкани всички 125 и 150 мм

"Използването на стария германски танк има логика и при завземането на плацдарм в силно минирана зона - така Киев няма да жертва по-ценните си нови танкове и ще може да се възползва от бързата скорост на Leopard 1." ма то освен стари тенекии ще им трябат и укро-камикадзета :Д :Д

Да, ще прелита над минното поле на въздушна възглавница. (Проектите са тествани и спрени)

бърза скорост хехехе, каква бе душа едвам 45 км/ч!!! Това скорост ли е ?

Единственто за което ще помогне е смъртта на няколко стотин украински войника.

Възможно е все пак и украинците имат загуби. но за сметка на това към 250 000 руслямски трупове ще се прибавят още няколко десетки хиляди.

да гоизползват само като оръдие. или да ги пускат без хора да разминират минните полета.

Да ве как не са се сетили, ще изчистят 30-40 мини от десетки хиляди :)

в нета се върти видео как един руски танк унищожава 2 украински и 8 бронемашини, а това да даваш стари машини, при това на вечно губещата германия

Поредното мултфилмче. А гледа ли филма за това как от 14000 танка в началото на войната, сега блядушките просто няма с какво да атакуват, нарича се - "прилетел джавелин с неба, накрил все пиз..."

Ето коментар на екипажа на въпросния руски танк: https://t.me/sanyaflorida/10676 Ето и пълното видео: https://t.me/sanyaflorida/10537