Коментари - Откритa е древна планетна система на 11 млрд. г. | IT.dir.bg
назад

Откритa е древна планетна система на 11 млрд. г.

С помощта на телескопа на НАСА "Кеплер" учени откриха в съзвездието Лира Kepler-444 - най-древната система от звезда и пет екзопланети от земен тип.

Обратно в новината

Коментари - Откритa е древна планетна система на 11 млрд. г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА изпратим некой наш депутат да я посети. Те за една година по няколко милиона километра минаваха, та няма да е проблем и друга галактика да отидат та и да се върнат. Хем ще заграбят нещо- в това най ги бива :)

И овде е македонска земля.

Нещо не ми се връзва: Значи преди мнооого време става ГОЛЕМИЯ ВЗРИВ и всичко живо и неживо се разхвърчава на нейде. Тая планета е само на 117 светлинни години от нас. Значи с нея сме се разхвърчали в една посока, нали? Пък тя е много по-вехта от нас. Значи ние сме били прахоляк доста години ли? (те също са били прахоляк, ама некой го е събрал на топка след има няма 2 милиарда години) Ей такива мисли ми се въртят в главата...

Интересно ще бъде да се срещнем с цивилизация на 1-2 млрд. години. Могат да ни дадат акъл как да спрем собственото си унищожение.

На елекраомагнитната енергия генерирана от термоядрените реакции в ядрото на звездата и трябват милиони години за да стигне до повърхността и. По време на ттози преход те постоянно се поглъщат и излъчват от атомите в плазмата, което преоменя неузнаваемо спектърз им , когато напъснат повърхността на слъньцето. Това означава че по излъченият спектър на светлината от звездата не можем да съдим за възрастта и стадия и на развитие. Така че когато някой каже че една звезда е на 11 милиарда години приблизително, това означава че неговите познания са пясъчна кула и нямат нищо общо с реалността, както и голяма част от модерната космология (философия).

Абсолютно

Глупости, милиони години. За звезда от типа на слънцето, което е средно статистическа звезда, т.е. мнозинството звезди са от подобен тип като размери, температура, възраст и т.н., са нужни около 100к години (средно) за енергията от ядрото да достигне повърхността. На фона на живота на една звезда това е пренебрежимо малко време и дори за по-големи звезди, където е по-дълъг периода, пак може да бъде вкарано като фактор при изчисленията за възраст, разстояние и т.н. Така че пясъчната куле е единствено, твоето познание и логика.

Това къде го прочетохте? можете ли да посочите надежден научне източнико колкото и да са дефицитни в наши дни? Но дали е милиони или стотици хиляди години има ли значение, когато спектъра на светлината е силно променен и тя не дава информация за процентното съотношение на химическите елементи в ядрото и съответно в какъв стадий на развитие се намира звездата?

пий си хапчетата бе, че от психото пак те търсят да те приберат!

Дай нещо от себе си . Бъдди оригинален.

ето от къде сме дошли

ТВА СА ЦЕЛИ 6 МИЛИАРДА ГОДИНИ ПОВЕЧЕ ЕВОЛЮЦИЯ .... И СЕТНЕ РАЗПРАВЯТ ЧЕ НЯМА БОГ (ОВЕ) - СМЕШНИЦИ :))))

То "БОГ"-ове може и да има, но в никакъв случай не са тези от древните приказки (Библия, Коран и т.н.). Демек колкото и да им се молиш и да си послушен, няма да те приберат в рая :)

nobody

за ДЕТРОЙТА съществува само един "Бог" - подвизава се в Кремъл, не е висок и има ботокс в лицето (но иначе е уж против ''еврогейщината")

"най-старите от известните на науката" и "най-древната планетна система" са две коренно различни неща.