Китай обяви всички транзакции с криптовалута за незаконни

Който се занимава с „незаконни финансови дейности“, е престъпник

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

наивници бол после ривът! Дебили

Кога ще забранят копаенето в България? Нали искаме по-евтин ток и по-малко затопляне?

шегуваш ли се? Кой ти копа в България на ток от мрежата? Всички го правят на соларка. Файдата иначе ти е нулева.

Плащам над 1000 лв ток, изкарвам 6-7к $ на месец като продавам на чужди пазари и порите идват в БГ , плащам си данъците. Защо си мислиш ,че с твойте 30-40 лв сметка за ток на месец помагаш или си полезен с нещо на тая държава, 100% съм сигурен ,че си от тия дето не си плащат данъка на колата и се чудиш как да минеш преглед, щото си си свалил и катализатора..

Закъсняхте със седмица за тази новина.... Егати смешната медия

Да вземат да спрат тия глупости с прането на пари. Доклада на Европол за миналата година ясон показа, че около 90% от изпраните пари са в долари. Да го забраним и него, а? А що пък да не забраним да се продават БВМ-та и Ауди-та, щот престъпниците харесват да ги карат?

В китай биха забранили и долара, ама това им е валутата.

Това е добаре за криптопазара и означава ,че в Сащ и Ес няма да го пипнат,защото ще излезе ,че с комунистите са на едно мислене.След време китайците и индийците като видят ,че няма резултат и махнат ограниченията цената на всички криптовалути ще излети на луната

... всъщност с комунистите от Китай сме на едно мислене по безброй въпроси. Не разбирам как това някога е било проблем. криптовалутите като всяка новост се възползват от "законов гратисен период" с други думи това е период в който те съществуват, но държавните апарати все още на са успели да реагират и да създадат адекватно законодателство по техен адрес. това се случва с всяка нова технология. криптовалутите днес изживяват своя "златен период", но с времето закони касаещи криптовалутите със сигурност ще има. съмнявам се, че това ще е в полза за самите криптовалути ... е няма как да знам днес, времето ще покаже. най-малкото трябва да бъде решен въпроса с данъчното облагане на сделките с криптовалути.

Проблемът на държавите е как да съберат първо данъка и второ прането на пари, при положение ,че нямат контрол над тези средства освен на борсите. А това със забраната да използваш тази валута е пълна глупост,защото и в къщата на Пабло Ескобар в стените бяха открили стотици милиони долари,все едно е платил данъци върху тях или пък не си е продал дрогата някъде..

Пффф...Това с намерените долари в стените на къщата на Ескобар го има само по филмите и градските легенди. Истината е много по-жалка - един богаташ купи къщата на Ескобар след смъртта му ,събори я цялата и прокопа целия двор. Е намери само " дедовия" , ама оня...по-дебелия и чепатия!

Да лети ако ще на Марс. Критовалутите не носят никаква добавена стойност на света. Само се харчат ресурси. Те са един вид съвременна рулетка. В резултат много акули се налапват с активите на наивници, които чакат автомагично да забогатеят.

Най-накрая ще има евтини графични карти за геймърите :)

Край с биткоина. А тук преди няколко дена един смешник разправяше, че биткоина щял да стане $100000. И как ще стане без китайците?

Ами как, като падне долара...

като няма кой да копа повече цената се вдига. Като има голям добив на каквото и да е - цената пада.

Изчакай малко де , не бъди толкова припрян и …прост … 100 000 е само началото , знам че не е лесно да асимилираш , особено ако гледаш само какво ти казват по “ талавизора “

Стъпка в правилната посока. С надажда чакам и ЕС, и САЩ да направят същото.

…сигурно е много неприятно когато осъзнаеш че си изпуснал влака . Но прудължавай да чакаш , с надежда де , а между другото не се отклонявай от Партийната линия

Само дето 'правителството' на Шанхай инвестира милиони в Conflux криптото тази година. Защо досега не са спрели мрежата на CFX се пита в задачата?

Всяка държава (без изключение) мрази неща, които не ѝ носят полза или пък не може да контролира. Та така.