Китай принуди технологични гиганти да разкрият алгоритмите си

От близо две години китайските власти са особено непреклонни към технологичния сектор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Можеш да загубиш войната, само ако сам се оттеглиш от нея

Кой си държи алгоритмите на едно място? Никой Тва се едно кока кола да си държи рецептата на един лист хартия Само журналята може да се развълнуват на такава менте новина

Разбирач бе, ти да видиш. Те алгоритмите са едни такива дървени кубчета и гяволите си ги носите в отделни кошници всеки.

Изненадващо топло за дп, кyбчета, имал си впредвид kubernetes

Панелните таласъми са разкрити, лелии всичката чалга крадната Аз андроид не пипам, да не говорим за китайски ментак

Ама аз съм си китайче?!

Буря в чаша вода. Алгоритмите за спамене били много важни, LOL. За толкова години що спам и що реклами са ме облъчили пък как нито веднъж не хвана нещо. Разбирам, че битката е за средностатистическите 85% на които може да се влияе но освен тия дето се бият кой ще влияе на 85-те % никой не може да повлияе на тая битка.

използването на китайски телефони

Дръжте си всичките пароли на китайските телефончета ;)

Преди е имало робство. Бедният е бил собсвеност на богатия. Т.е. можеш да принудиш на сила роба да направи нещото което искаш. Сега пак има робство, но не можеш директно да принуждаваш. Т.е. може да го убедиш сам да пожелае да направи нещото което искаш. В робството наи-важен е контролът. Старият вид робство е забранен (физическата сила) за да отстъпи място на осъвършенсваната схема - паричното робство. С паричното робство можеш да налагаш твоето на повече хора и има доста добри методи за контрол освен заплатата. КРЕДИТЪТ, който отпускаш на човек за да го изтискаш повече - ефектът е феноменален, особено ако отсрещната страна не може да си го позволи. ЛИХВАТА/инфлацията е инструментът, с който можеш да си върнеш раздадените на робите пари. ПАТЕНТЪТ и търговската тайна не позволяват на роба да използва за лични цели натрупаните в процес на работа знания. Най-големите робовладелци в момента са държавите, което дава частична свобода на роба - да си избере на кой да служи, но това не винаги е достъпно за всеки. Още от раждането ти дават идентификационен номер и те щавят с данъци до края на живота. Данъци не само върху трудът ти, но и върху това което вече притежаваш. Държавите избират различни системи за налагане на робство. Например в капитализмът, ти може да искаш така, но ние сме решили друго и ще правиш каквото кажем. При тоталитаризмът ефектът е същия, същото е и при повечето видове системи на управление. Най-новият инструмент на паричното робство е вашата индивидуалност. Или казано по друг начин данните, които произвеждате докато сте живи. Имайки вашите данни, други робовладелци могат да ви влезнат под кожата и да постигнат техните цели дори без да са ви платили за това. В случая говорим за Американски робовладелци, които искат да отмъкнат роби от Китай и е напълно нормално, тамошните да си искат контола обратно. Човешката раса ще живее под робство докато не стане следното. Премахване на понятието собсвеност, но заедно с това премахване на представителната политика или казано по друг начин някой да взима решения вместо вас, а вие да го избирате без да можете да му потърсите отговорност в последствие или въобще да не ви дават да го избирате. ЗА да не сте роби би трябвало да можете да се съобразите с желанието на всички останали. А дали това е ограничаващо? Да определено, но няма да има никой над вас - никога

Алеле мале. Пак има робство дето не е робство. Като ти е толкова акълът та могат да те манипулират с информацията, с която те облъчват ти правят добро, сам няма да знаеш какво да правиш и хептен ще се оплетеш.

Se taia

Направо бягай в някоя пещера, направи си каменни сечива и си живуркай свободен. Уви, може да се наложи да убиеш някое питомно животно за да се нахраниш и ще се наложи да се сблъскаш пак с цивилизацията, ама ще си свободен (ако оживееш де ;) )