Китай с епично космическо селфи от Марс

За пръв път виждаме как изглежда орбитална сонда над друга планета

Обратно в новината

Коментари - Китай с епично космическо селфи от Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това, което американците правеха на Земята, в Мохаве сега китайците го правят на живо от орбитата на Марс... Открийте разликите. Навремето покойният вече историк Божидар Димитров обяви официално, че дава награда от 100К евро на този, който му донесе един единствен писмен документ на македонски език от преди 1907г... Днес трябва да обявим награда от 100К за изпратен американец до Луната, че то до Марс е ясно, че няма никой да полети в следващите 50 години. За Луната все има някакви надежди... говежди. ха-ха.

това е някакво намигане към Елон Мъск, който си пусна колата в орбита. Като се има предвид, колко е луд, най-вероятно ще приеме предизвикателството.

Хапченцата.Пак си ги забравил.

Сега поне знаят, че не им се е разпънало цялото платно. Видимо е от снимката.

обяви награда, бе! Ама като знаем че си клошар, най много да обявиш нагарада от 100 празни кенчета китайски ментета като теб, че оригиналните, естествено, са измислени в САЩ.

какво платно? всичко му е разпънато както трябва да е разпънато!

На кадъра със станцията и полюса на заден план има една бяла точка на 5 мм. от глобуса. Ако запаметите и увеличите кадъра се оказва, че това е цилиндрично тяло с пана, приличащо на станция в орбита!

онези 3-4 пиксела са просто върха на една от антените на Tianwen 1, а ти имаш доста бурна фантазия.

Китай за пореден път с миризлива резолюция на камерите си уж. Почвам да се съмнявам, че снимките са от Марс. Всичко... всичко което показват е уникално зле заснето. Явно без немската Лайка и японското Сони за нищо не стават. Поне веднъж да бяха хванали фокуса.

Сложи на увеличение 200 или 500 и ще се убедиш, че направлението на сянката на това, което вземаш за антена е поне на 2 - 3 см. от това, което аз вземам за "нещо" друго в орбита. Можеш да сравниш също и с върховете на другите 2 антени на преден план, за да се убедиш в разликите им!

Страшно постижение, няма що! Резолюцията е като на телефона ми преди 20 години.

3-4 пиксела са си това което са - 3-4 пиксела! като ги увеличиш 200 - 500 пъти би трябвало да получиш просто 3-4 едноцветни квадрата, нещо което реално няма да се случи тъй като софтуера на видеокартата ти тврочески рендира и променя нещата, както на него му е кеф. затова като започнеш да увеличаваш до безкрай тези 3-4 пиксела започват да придобиват свой живот, нови форми, образи и цветове. не се залъгвай това е просто "фантазията" на видеокартата ти.

Антената е.

резолюцията не зависи само от камерата. Компресирали са данните възможно най-много за да намалят обема им. Кой знае каква китайска компресия ползват.

Гогов, без да съм видял името на автора ... "и неговия слънчев масив," ??????????????? Отварям нормален научен сайт и там чета за " the silver high-gain antenna for communications, solar arrays and science antennae." Гогов, array не е МАСИВ в тоя контекст бе! Тва не ти е СТОРИДЖ.

Е и? На американските сонди да не мислиш, че е друга резолюцията? Просто това е сурова снимка, а не МОЗАЙКА от ДЕСЕТКИ и СТОТИЦИ отделни 2мп изображения, каквито виждаме от американските мисии.

А ти като си такъв умник, за какво ставаш без КИТАЙСКИЯ си телефон? Китайския си лаптоп? И десетките други китайски неща, които ползваш ежедневно?

Руските колажи и анимации на Росфилмь са по-добри от китайските такива! Тия хептен недодялани колажчета взеха да пускат! Менте фром чайна!

да бе.. китайски проицесор - амеиркански с ангийски патент на АРМ дисплей и стъкло - английски Батерия - Ю. Корейски Камера - немска памет - корейска та ко каза че било китайското??? а... оня дето върти отверката и слага в калъвката. смешник... китайците нямат един телефон който да не е поне на 80% западна технология. ПОНЕ !!!!

Да му се ненадяваш на китаеца! А това отдолу не е ли сняг?!

Да бе китайски американски процесор с патент от Английския ARM ......... Да си чувал нещо semiconductor korporation MTK Операционна система хармони много други чипове китайски от къде ще чуеш като всеки ден си повтаряш че комунизма не е способен

Очакваме контраснимка от Мохаве, ех наса ако не беше холивуд - луна през крив макарон

Извинявай, че се намесвам, но MTK не са ли тайванска компания?

нещо гледам спорите много на тема резолюция ... какво да ви кажа нещата в космоса хич не са така простички като тука на земята. явно това което бива качвано там горе да прави невероятни научни открития би ви удивило, ако разберете числовите му параметри. Накратко, абе сложна работа. Ей го на преди седмица две път към орбита пое Деймс Уеб. Телескоп който се очаква да открие едва ли не една нова астрономия, която още не ни е понятна. Всичко това лежи на плещите на един блок от сензори върху, които серията от огледала ще фокусират светлина. Съвсем конкретно става въпрос за 4 бр. сензори 3 цветни и един чернобял всеки с резолюция 1 MP, които сумарно изплюват снимка 4 MP. 4 MP са това към което астрономи от цял свят очакват с трепет, а какво очаквате от една камерка чиято задача е просто да бъде изхвърлена от Tianwen 1 да направи 5-10 селфита и да изчезне в небитието, превръщайки се в космически боклук. Самото и съществуване е чисто с цел PR, няма точно никаква функционална или научна стойност. Ако ви е интересна темата сензори на Уеб идете на сайта на НАСА https://jwst.nasa.gov/content/about/innovations/infrared.html там на относително човешки език е написано това, което споменавам по-горе "Накратко, абе сложна работа."

Следващия път да купят един айфон и да го изхвърлят, че и видео да направи и добри снимки