Китай започна картографирането на марс Марс

Очаква се роувърът на Пекин да кацне през май или юни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едните апарати влизат в орбита и чакат с месеци докато се спуснат. Как ли го правят другите с директно кацане?

Американците ,европейците и СССР отдавна имат апарати в орбита, изследвали са местата за кацане, имат снимки с висока резолюция, знаят какво да очакват, имат опит с доста провали преди това. А китайците си пише "През това време той ще картографира марсианската повърхност и ще снима и събира данни със сензорите си, особено за МЯСТОТО ЗА КАЦАНЕ."

Мястото за кацане на последния ровър на НАСА е определено с помощта на изкуствен интелект. В движение.

ПровалИ.... Я кажи един на Марс че не се сещам.

Изкуственият интелект е определил точното място в радиус от няколко километра. Естествено няма да кацне върху някоя скала отгоре. Но преди това мястото е било точно определено, било е проучвано за интересни образувания.

Всъщност провалите на Марс са многократно повече от "успехите" - това е пълен лист на всички марсиански мисии: https://en.wikipedia.org/wiki/ListofmissionstoMars Последната европейска(смесена) мисия през 2016 се провали при кацането, заради украински модул за кацане, който не сработи правилно. Всички снимки от Марс досега бяха с отвратително качество и много смях падна в Интернет с американски роувъри на канадския остров Девон и снимки от там (търсене в Google Earth на 75.433211, -89.863011 или 75.432058, -89.823774), напълно идентични с американските снимки от Марс: https://youtu.be/wEU50wGHOa0 Да изчакаме китайците да кацнат и да покажат истински снимки с добро качество от Марс!!!

Американците мечтаят с ракетите си да долетят до Марс, а 76% от зомбираните руснаци мечтаят руските ракети да долетят до Флорида. За това и статуята на свободата се намира във Ню Йорк, а не в москва. В москва има само статуи на убииците на милиони руски граждани - като ленин, сталин и царя путин

Редно беше да коментираш падането на Великия Вавилон или "Великата Блудница" Ищар в Откровение 17-18-19, защото това се случва сега. https://www.wordproject.org/bibles/bg/66/18.htm За пояснение къде се говори за Америка в Библията и за падането на "Великия Вавилон" и " Великата Блудница" (вавилонската богиня на плодородието, любовта и секса Ищар или богиня на Либертас/Свободата/) погледни: https://youtu.be/KHjNafreDX0?t=537 https://youtu.be/KHjNafreDX0?t=727 Използвай субтитрите с автоматичен превод на български. Погледни и пояснението коя е "Великата Блудница" или "Вавилонската Проститутка" във водата (Статуята на Свободата) от глава 17:1-5,16-18, 19:2: 1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води; 2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване. 3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога. 4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване. 5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята. 15 Каза ми още: Водите, които си видял, гдето седи блудницата, са люде и множества, народи и езици. 16 И десетте рога, които си видял, те и звяра ще намразят блудницата, и ще я направят пуста и гола, и ще изядат месата й, а нея ще изгорят в огън. 18 И жената, която си видял, е големият град, който царува над земните царе. https://www.wordproject.org/bibles/bg/66/17.htm

Америка и Китай са на Марс, а валенките и рогозин продължават да подскачат на батута...

Най-големият майтап ще е, ако два ровъра се блъснат някъде из широкото нищо.

Марс, земльо македонска, китайци, внимавайте сос сниманйето!

"Китай започна картографирането на марс Марс" - гръмко рекламно заглавие, а зад него НИЩО. На сайтовете на НАСА са достъплни безплатно ХИЛЯДИ снимки... Конкуренцията е хубаво нещо, все пак. Абе Рогозин няма ли да изпее някоя нова песен? :D

Ами сигурно има проблем със снимките на НАСА. Затова китайците не им вярват.

Сигурно, сигурно, колко да е сигурно? Сигурно си безмозъчна амеба?

А дали ако всички зомби русофили започнат да подскачат едновременно, няма да се измести оста на въртене на земята ?

Китай си има техни планове, които няма да ги разберем. И на луната кацаха на места където други не искаха да кацат. Явно си гонят някакви техни цели които няма да разберем.

брех какви са загадъчни тези китайци....

Тайната цел е както винаги типично комунистическа, а именно да са първи в нещо. Като не могат да са първи на Луната, ще са първи на обратната страна на Луната.

почти няма космически апарати да се движат по права линия!! Почти всички използват гравитацията като допълнителен ускорител!!

Е, и?

Хората са полудели! Кому е нужно всичко това, освен на шепа скъпо платени уж учени! Пълно безмислие!

да се открие имало ли е живот някога другаде освен на земята наоколо, да се опита да се създаде атмосфера на Марс , евентулано да има резерва за земляните някой ден. Или да се открие , че всъщност живеем във виртуална реалност създадена от някой - условията на земята са твърде изпипани , както и човека - звучи съмнително.

Пълни глупости! Харчим за глупости! И сега, какво стана с марсианците, дето ги чакахме да дойдат? Разбихте всичко детско!

така говореше и копача, преди да бъде заменен от трактор и да умре от глад.

И прав е бил копачът! Ти ако си, как ще говориш?

Стига я вряка и тая глупост бе, всеки път като я изврякаш ти се повтаря, че в пещерите без огън няма да ти е по-добре отколкото ти е сега. Смисълът от науката е да научаваш неща които не знаеш, едва след като ги научиш можеш да търсиш "смисъла" им (всъщност "смисъл" и "полза" не са снионими освен в главите на най-примитивната част от публиката). Сега питай и за ползата от това да се учи таблицата за умножение и въобще си поврякай.

Да, хората са полудели, само ти си у ред. Идвало ли ти е на акъла, че може да е обратното. Ефект на Дънинг-Крюгер или иначе казано как глупавите са твърде глупави, за да осъзнаят, че са глупави. Ето и малка справка какво точно представлява Ефектът. Това е когнитивна склонност, при която неквалифицирани индивиди страдат от илюзорно превъзходство, поради което погрешно оценяват способностите си много по-високо от средното. Тази склонност се приписва на метакогнитивната неспособност на неквалифицирания да разпознава грешките си.

Колко скъпо платени са? По-добре е, според малоумните идиоти като тебе, да стоят на социални помощи. А би ли нказал какъв е смисълът от тъпотиите ти, които шляпаш като изоглавено путлерастко леке?

на НАСА и да не губят време и ресурси за картографиране

ти ко си мислиш, че ще направят? Китаеца освен да крадне друго не може.

Оказа се , че може! Азиатците направо ме шашкат с тяхната работодпособност! Вече и мозъци почнаха да купуват!

напротив. оказа се че НЕ може. Всичко което правят, а да ПОВТАРЯ другите с техниката на другите.

Е, ха де... А питай ги, що 50 години след радиотелескопа Аресибо се сетиха и те да направят един и го развяха по света като нечувано постижение?!

Обсерватория является также Национальным центром астрономии и ионосферы США