17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я си джиткайте World of Tanks.

Няма източник, няма нищо ... очевидно това е личната класация на наш Гогов! И странно, защо е сложил сАвеЦкият таралясник преди китайският!!! Кръвта вода не става, а дрОгарЮ гогов! БУХАХАХАХА

Ех, "майоре", пословичната ти простотия и невежество са впечатляващи!... Да не споменаваме за слепият ти екзалтиран русофобски нагон... Дано само наистина не си майор и военен, защото ако е така, ще е адски кофти реклама!

Друго си е да си "умен" русофил като тебе, който мрази Родината си България и обича само копейките на раСССССия, но е обич само от разстояние! Не знам за русофилска гнида емигрирала в северна Нигерия!

Добре, че беше тази статия, че да науча какъв точно танк да си купя!

в северна нигерия не знам ама в русия учат 1500 български студенти , живеят и работят около 35 000 българи, и общо 1,2 млн.граждани на ЕС и още толкова от северна америка.Виж в гетото ФАЩ с дървените баращки наистина се натискат да ходяат негра латино и няколко такива клоуни като теб ама и те се връщат.

WarThunder по добре отколкото WOT ;)

Ехаа да ти е кеф да служиш на такива танкови "лимузини"пък на мен ми се падна Т55 в Айтошката танкова бригада - зиме студено лете прах и жега-кемаф/танкист си е жива присъда по онова време

вече има ракети за РПГ атакуващи отгоре и отзаде! остава отдолу и уйната с танкове свършит!!

Ирак не е решавал да замени Абрамс с Т-90, а е добавил в арсенала си Т-90, като по евтин и лек танк подходящ за сражения с лековъоръжени групировки. Освен това няколко Абрамса са попаднали в ръцете на проирански шиитски милиции, което накарало американците да наложат на Ирак по ограничено използване на Абрамсите. Така в една танкова бригада Абрамсите са прехвърлени към други такива, а тя се е въоръжила с Т-90. Освен Абрамси и Т-90 в Ирак имат още по стотина танка от моделите Т-55, Т-62 и Т-72 оцелели от 5 хилядите отпреди войната от 2003 г.

Най-високотехнологичния най-модерния и най-скъпия танк от всичките е френския Leclerc на който не случайно му викат че и компютър на вериги... и когато се появява в началото на 90-те години е като космически кораб на фона на всички останали но и цената му е фантастична почти като на космически кораб затова и почти никой не го купува освен Франция и най-богатите като Саудитска Арабия, Йордан.

... в началото на 90-те години ... хубаво, а днес?

ех Гоги Гоги... на кой му пука за тия тъпни. СПРИ С ПРОСТОТИЯТА ЗА ВОЕННИ СКАПАНИ РАЗРАБОТКИ. Писна ми от лайняните ти статии. Всичко правиш за няколко повече КЛИК-а на русороби и русофоби. Ба си скапания човек който си.

Думички като модернизация и модификация ....да ти говорят нещо случайно...

Колкото и да модернизираш Лада Нива... на Джип няма да стане.

зле си моето момче е зле и аз се поинтересува малко от история и тогава пиши тези глупости Лада Нива та е първият джип първият граждански джип с висока проходимост и всички останали фирми по ЦЕЛИЯ СВЯТ ПОЧВАТ ЯКО ДА копирате тази машина и създават този клас машини всички модерни са в SUV водят началото си от Лада Нива. Незнайко като не знаеш че ти моето момче не бъди чукча ! И то чукча писател а не читател.

На майка ти в дадато

Хахахахахахаа хубав виц :D

Ех незнайко незнайко чети и ридай! https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lada_Niva

"думички като модернизация и модификация ... да ти говорят нещо" всъщност го кажи първо на себе си и после се върни на моя въпрос "а днес?". Пояснявам щото нещо май съм те объркал. И А1 и Т-тата, леопарди и тн. не стоят на едно място от 90те насам. Въпроса ми е къде е френския спрямо тях ДНЕС? Днес ако избухне война никой няма да го вълнува 90те колко готини танкове имали французите или арабите, въпроса е какво имат днес. Днес тази история с компютрите не е нещо впечатляващо. пп. тия алабализми на тема Лада нива дето била първият граждански джип, просто ще се престоря че не си ги казал и мисля ще е по-добре и за тебе самия да забравиш, че си ги казал.

Ти изобщо моето момче може ли да четеш? Е изобщо грамотен ли си? И вземи се образовай малко най-малкото прочети линковете които ти давам. А и да те светна още нещо дори всичките тези консерви абрамс и до днес не са стигнали равнището на Леклерк от преди 30 години . най-малкото заради това че още тогава Леклерк го превъзхожда технологично по всички базови характеристики А да не говорим че единствен от западните танкове който има автомат за зареждане панорамен топло визворен прицел, значително по-лек е с близо 10 тона от повечето другите западни модерни танкове което го прави по-маневрен по-бърз и може да минава по заблатен терен а да не говорим че с много по-голяма обсег от тях благодарение на добрата си горивна ефективност така че момче недей да говориш глупости първо прочети малко и тогава показвай своето незнание.

нещо много се натискаш с твоята Лада нива. Добре обясни ми следното: цитат от https://en.wikipedia.org/wiki/Lada_Niva#History The Niva was described by its designers as a "Renault 5 put on a Land Rover chassis" Всъщност първия граждански джип си е гражданската версия на оригиналния джип която Врандлер продава от 1963 г. (военния официално от 1945 г.) Единствения спор по въпроса е дали оригиналния Ровер от 1947 г се брои само за военни или и за цивилни (по-скоро второто). Дори класиката Рейнджровер 1969 г. на която реално са наследници съвременните SUV е преди Ладата. Пък Ладата влиза в продажба чак 1977 г. Дори първите серии на Мерцедес G клас разработен специално за Шаха на Иран, са доставени 1975 г., е публичната серия е пусната в продажба 1979 г. та кой е пръв между ладата и мерцедеса въпрос на гледна точка.

Ми време е да се наапише нещо за Инфрачервената или Ултравиолетовата Златки или поне за НиЛо. К'во ми съй разписал за някакви си танкове! Долу! Мисир с мисир!

АК-чо, като гледам, как за пореден път те заврях в кучи гъз, наистина ми се до рева... от смях хахахахахахаха :D

Тоест, Абрамс е най-много бройки, но вие сте преценили, че не е така... И Т90 е нищо спрямо Абрамс, а за Т72, да не говорим! Видяхме една от най-големите танкови армии, тази на Ирак, как бе разбита за няколко часа!! Е, поне спряхте да пишете фантазиите си за Армата... :) :) :)

Какво си видял и разбрал, май нищо. Повечето танкове на Ирак(собствени сглобки или експортни версии на Т72) бяха унищожени от самолети и хеликоптери. Цяло НАТО с всичкия си капацитет воюваше срещу Ирак. От тази война, сериозен човек, не би си извадил изводи за танковете. Ирак и с изцяло западни танкове да беше, резултата щеше да е същия. Просто технологичния/военния потенциал на НАТО многократно превишава потенциала на Ирак. Една война не се печели само от танкове, гледа се съвкупния и интегрирания потенциал на всички родове войски.

Чети бре, пенчо. Статията е за най-продавания танк. Не за най-произвеждания.

в Ирак видяхме как една добре организирана, идеално осведомена, екипирана, подготвена, модерна армия размазва една зле подготвена за защита, поставена в лоша военна позиция, с топящ се морал разпадаща се армия. Чел съм съкратени отчети (потърси и ще ги намериш) за развитието на "битката", което всъщност си е направо стреляне по мишени поставени във възможно най-неудачната за тях позиция. Не мисля, че марката танкове на Иракската армия в тази битка беше от някакво съществено значение, дори да бяха Абрамси или която и да е друга марка и дори да бяха и два-три пъти повече пак щяха да бъдат разстреляни позорно.

Пенчо, на Ирак американците им пробутаха 140 М1 на старо. Ако си мислиш че са същите като американските в много сериозна грешка си, това са орязани експортни ваританти и от тях много малко секретни неща могат да се изкарат. От тези машини около 1/3 бяха унищожени, пленени или тежко повредни от исламисти. Втората трета иракците докараха до неработещо състояние благодарение на "добрите" си механици. Останалата една трета и те са на път да станат за скрап. И затова решиха да си вземат лесните за поддръжка руски машини. Между другото американците накараха иракчаните да си купят и 18 броя F-16. 10 години след покупката никой от тези самолети вече не лети, всичките са се скапали.

НАТО изобщо не е воювал с целия си капацитет, това е малоумна глупост! Силите бяха равни, като борйки въоръжение и дори Ирак имаше оревъзходство! Ирак също имаше достатъчно въздушни единици. Но съветски... НАТО бил с целия си капацитет :) :) :) :) Имаш ли представа, за какво говориш?! НАТО е организация на един милиард от най-богатите народи! Пълният му капацитет е огромен! Карикатури!

Е Абрамсите не са ли продадени, след като са произведени?!?!?! Пумпал?!

Е то моралът беше разбит от огромното превъзходство! Иначе щяха да пеят песни за Саддам още 100 години! :) :) :) Проблемът си е на Русия и Ирак, ако съм им продавали боклуци. Може руснаците толкова да си могат, както при цивилните продукти! Няма да вярваме само на пропаганда!

Днес руснаците са започнали учения с използването на МиГ-31К в Средиземно море. Край на безоблачните дни за 6 флот....

Няма нищо за Меркава? Май евреите не го продават на други?

"Меркава" е създаден и доработен за специфичните условия, в които Израел го използва. Предимно в градски условия при плътно застрояване. Евреите са го превърнали в "крепост на колела". За действия в открити пространства не се знае как ще се представи, но по всичко изглежда, че няма да е много добре, защото е муден, тежък/тромав, недостатъчно маневрен...

Дали?Иракчани излязаха с T-55. /1955 година?Със снаряди каквито имат, най вече осколочно фугасни.Американските танкисти са споделяли,че снаряд ги е удрял и на Абрамса нищо му няма.Иракчани дори т.н. "под калибърни" снарвди са нямали, нито комулативни.И последна -танкове не се трепят с танкове -освен ако единият не е модел тип ВСВ, а вторият съвременен.:)

Леопарда имал леки кусури, като "уязвимостта от към евтини ракетни анти-танкови комплекси, като РПГ".... РПГ даже не е комплекс.

да обясня на "разбирачите". американците не продават танка си на всеки. трябва да те одобрят първо. след това - държат те отговорни за поддръжката и начина по който ползваш танка. а най-големият ти проблем започва, ако врагът ти успее да унищожи абрамса. защото сваляш реномето и статистиката на хамериканският танк - рискуваш след това да отнесеш санкции...

нещо се бъркате и двамата НАТО никога не е воювал с Ирак или обратното. Двете последни войни са с международни коалиции водени от САЩ, които включва и държави които не членуват в НАТО. САЩ не е НАТО! Това, че американска армия воюва някъде не значи, че НАТО воюва там и обратното.

След като САЩ отказа въдушна подкрепа на Иракската армия през 2014 за отбраната на Мосул ИДИЛ превзе града и според иракчаните от банковите трезори идилци са се обогатили с над 400 милиона долара, а Хайдер Абади,назначен по американско искане за министър-председател, в последствие потвърди че от арсеналите в града ИДИЛ е пленил 2300 бронирани американски джипа "Хъмви", тогава американските експерти прибавиха и предните загуби на иракската армия, включващи поне 40 танка M1A1"Абрамс", 74 хиляди автомата, 52 подвижни гаубици M198 и безброй амуниции... Дори ва американският конгрес се шегуваха че трябва да изпратят още американско оръжие в Ирак за да има с какво да унищожат плененето вече американско оръжие.

Иракските Ф-ки официално бяха предадени на Ирак през 2014-а на тържествена церемония в Тексас... и веднага бяха "арестувани", така че иракчаните не можаха да ги пребазират в Ирак. Сиреч Ирак няма как да е скапал машините за 10 години просто защото не ги е ползвал 10 години.

То Абрамса държавна фирма го прави, а не алчна за пари частна. И понеже е държавна, изобщо те се интересува да продава за да печели. Това с печалбата е капиталистическа тъпня, а САЩ е построил комунизъма одавта.