Коментари - От къде е дошла водата на Земята? | IT.dir.bg
назад

От къде е дошла водата на Земята?

Сондата "Розета" на Европейската космическа агенция е установила, че водните изпарения от кометата Чурюмов-Герасименко са съвсем различни от водата на Земята.

Обратно в новината

Коментари - От къде е дошла водата на Земята? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще си призная.... Аз донесох водата на земята, че Динко не искаше да домушарката без разредител...

"Всичко чрез НЕГО стана" Йоан 1:3 ...следователно и....водата Спрете да задавате въпроси,на които БОГ е отговорил....ВЯРВАЙТЕ!

не мога да повярвам какви глупави теории имат "учените". тея ако са учени, аз съм от друга планета направо... водата я има в следствие на химични реакции и е твърде вероятно въпроса от къде се в взела водата да е подобен на този: какво прави пилето в яйцето? от къде се в...взело?!?

След всичко прочетено до тук се убедих категорично, че водата на Земята може и да не е дошла от скъсана язовирна стена - както непоколебимо си мислех първоначално.

vodata e bogyt syzdatel na vsichko i idva ot syzvezdieto orion

"Произходът на земната вода все още е въпрос без отговор" В библията има отговор за произхода на водата на Земята. Но учените и някой други искат да заемат мястото на Бог. гарантирано няма да им се получи. Всеки честен физик и биохимик, за който научната истина е по важна от кариерата може да го потвърди.

Точно това научната истина не може да го потвърди. Ако някой честен учен смята отговорът на библията за резонен, редно е да се аргументира с честни научни доказателства. В тази светлина сборникът небивалици има тежест колкото братя Грим.

То и в корана има отговор на въпроса за водата и какво? Сигурно и зороастрийците имат същите там свободни писания... Въпроса е какво е било, като се мисли и докаже, не като се вярва на избрани съчинения...

Ще излезе прав Зекария Сичин за удара между Земята и водната планета Нибиру,завръщаща се на 25600 години. Разчетено от плочките на шумерите. Много го плюеха.Бог да го прости.

Боли ма фара. От какту спряха Южин Паток и примьера го заболе сърцету нищо ама нищу другу ни ма интерва.

При Зекария Сичин, ако не се лъжа Земята (Гайя), която е била водна планета се е ударила не със Нибиру, а с негов спътник. Същото и за Луната. При удара Земята е минала на друга орбита. Също така е станало смесване на генетичен материал между двете планети.

относно разликата между комети и астероиди: ...Similarly, Jupiter-family comets, and possibly near-Earth asteroids that are extinct comets... --------------------- ...подобно, семейството на Юпитер-кометите и вероятно астероидите в близост до Земята, които са изчезнали комети... -------------------------- тоест разликата между комети и астероиди не е голяма и някои казват че трябва да се преосмисли тоест кометите са с различен състав и не ми звучи логично да изказваш крайни твърдения при положение че си изследвал слабо само една което казах по-долу

Харчат пари за глупости, вместо да унищожат ИД и да направят подарък на Господ за Коледа.

Добре де, водата е дошла на земята с метеоритите. А от къде е дошла водата на метеоритите?

първо да разберем как се е създал живота на земята това което знаем за вселената гооооре- долу е - 5% останалото е тъмно - тъмна енергия тъмна материя т.е. с други думи - нямаме идея какво е :))))

val55

Кой, как, защо...нали някои казват че сме от Марс, а там е имало вода, и следва оттам та до тук. Много е вероятно всичко да е целенасочено от космоса та до тук. Възможно е, чрез генерация водата да се произведе, и на Земята, но къде е този генератор...може би в Бермудите или на полюсите или.... Много е вероятно някой системи тук на Земята, и в Галактиката да са изкуствено създадени, а това означава, че ни гледат и слушат, какви, все още ги дробим. Това са хипотези нелишени от смъсъл /може и смисълът да е друг../, които спокойно могат да се прибавят към тези на учените... Едно знам, че който упорито търси намира, а и тогава е възможно на определен етап да му се даде това, което търси, както е било досега, и то от... Засекретени артефакти има по целият свят, ама никои досега не си е направил труда да ги систематизира в обща база данни, или предостави на други държави, за да се направи опит да даде поне едно сносно и достоверно обяснение за тях. Трябва единен център на артефактите на Земята, и всички учени лично /хората по Интернет/ да имат достъп до тях пък може да излезе нещо от трънката.... Все, още може би нямаме акъл, за да направим това, което касае настоящето и бъдещето на цилилизацията ни. Има много много материал за учените, и то, за какви ли не направления в науката... Ние, все още сме си на тема секретност и дезинформация, а това означава само едно, че неотговаряме на дадена степен на развитие особенно духовно.... Погледнете само, в кои държави има повече катаклизми от всякакъв характер и си навържете нещата... Всичко е свързано, и ние сме едно цяло, ама кой да го разбере по лесният начин та затова има и труден, а той е свързан с много лишения и жертви... Чистият разум няма емоции /така казват адептите/, но има.....и разбира.....а ние сме с емоциите, което ни прави хора, и малко от нас Човеци....Ако не се обърне палачинката в този смисъл, горко ни, още дълго време, а последствията в този момент са факт по целият свят....

Абе аз поръчах пиячка на един онлайн междугалактически сайт, ама не беше вода а сходно... стана недоразумение...

Ей прост народ и водата не знае от къде е дошла !

Ей че прости хора са това учените! Всяко дете знае, че водата идва от чешмата!

Водата е химическо съединение. Водорода и кислорода са част от земята. При определени условия е настъпила химическа реакция и се получава вода. Да не би другите газове и метали някой да ги е довел на земята. Да не би кометите да са донесли живота на земята, а те от къде са го взели.

Ама много си прав. Защо водата трябва да идва от някъде като може да се е синтезирала на място, когато условията за това са станали подходящи. Достатъчно е било да има изходните елементи "О" и "Н". Между другото в библията се говори за водата "горе" и водата "долу" и, че причината за потопа е, че горната вода е паднала долу. За мен единственото обяснение е, че около земята е имало воден пръстен (или пръстени), който (които) по някаква причина е паднал на Земята. При Ноевия потоп е валяло без прекъсване 45 дни.

А защо водата трябва да е дошла от космоса?

Прочетете библията, там пише.

Чел съм ама виж за NOKIA пък нищо не пише в библията. Значи водата ясно ами nokia-та от къде са е взела...

Аз моята - от магазина. За твоята незнам. Може ангел да я е донесъл със благата вест - имате сметка

Там също пише, че говореща змия убедила тийнейджърка, направена от ребро да яде ябълки от магическо дърво...

Аре аман от прости набожни агитатори. Нищо конкретно не пише в Библията по въпроса! Само се влачите сред останалите божии твари и се правите на много загрижени да ни отваряте очите, аре джа...

от чешмата!!!

Имеше един където твърдеше, че това с водата на Земята от кометите било доказано отдавна. Как ще дойде вода от метеорит, като този метеорит на определен етап преди това или е бил част от планета, или от голям астероид? Тоест били са нагряти до степен на разтопяване. Явно има много голяма научна дупка , за произхода на водата и ''изливането'' и в такова огромно колоичество на Земята . По-скоро е имало условия за химическа реакция при която водата е била ''сътворена''.

Метеорит и комета са две различни небесни тела!

Лоша подредба на изреченията.

Не че е доказно, но е най-вероятно. В случая метеоритите нямат нищо общо, а кометите, защото съдържат предимно лед. Така че не виждам нищо странно. Земята е била гореща, не кометите, в космоса не е много топло... А комети не е като да няма. Предвид химическия състав на вселената е статистически невъзможно вода да няма на безбройно много места. При полжение, че вселената ти е над 70% водород, 25% хелиий и към 1% кислород, молекулата на водата H2O ти е дефакто най-често срещаната молекула в цялата вселена (хелия е инертен). На тебе може да ти се струва огромно количество вода на Земята, но на фона на трилиони, трилиони, трилиони планети и факта, че водата е най-често срещаната молекула... много ли е според теб?

а и разликата между комета астрероид и метеорит е главно в размера комета е астероид с опашка кой ги пише тея статии

Едните не правят ''опашка'', което значи, че са по-плътни и твърди от другите.

мда признак на изключителна интелигентност е да мислиш че като си проучил една комета по-точно една малка част от нея значи знаеш всичко за всички комети??!?! някои комети може да са само диамант или злато! се тая

Не, не може, защото няма да се наричат комети. Кометите се формират предимно от лед и далеч от Слънцето и за това леда не се стопява. По същата причина оставят "опашка" като наближат слънцето. Астероидите се формират от остатъците и отломките от други планети, съдържат скали и метал. Но не се развиват до планета, защото под влиянието на огромната гравитация на Юпитер се движат много бързо и когато се сблъскат, просто се рарзрушават. А метеоритите са съвсем отделна бира. Когато комета или астероид преминат през атмосферата, те се разрушават. Повечето изгарят в атмосферата - кометите се стопяват, астероидите се разпадат. Ако обаче остане някакво солидно парче и то падне на Земята - това се нарича метеорит.

кометите са с различен състав наистина са от пояса в края на слънчевата система и това ги различава от астероидите но общата дефиниция е че и кометите и астероидите са скалисти небесни тела самият факт че учените смятат че водата е дошла с астероиди или метеорити означава че и на тях има вода разликата между астероид и метероит е главно в големината когато пада е метеор в английския се води метеoроид когато е в космоса метероит когато е кацнал на земята общо взето скали в космоса набързо взет цитат: Comets, asteroids, and meteors are often grouped together since they are all basically the same thing: small pieces of rock and/or ice that aren't part of a major planet.

Ами не е така. Просто тези метеорити са останки от предишната земя, която е била почти разрушена.

Водата е божествената мочка!

Македонците са я докарали на земята...

В книгата Битие, която е част от Библията е записано най добре какво се е случило. Отворили са се окните небесни и се е излязла вода, която е по крила планините. До тогава не е имало дъга, което предполага, че не е имало и дъждове. Което е много интересно.

За мармота - знаеш, нали?

Дето завива със станиол.

А в книгите от 21-ви век имаме малко по-достоверна информация от книгата, предполагаемо написана от древни пустинни номади, чието най-голямо постижение е било да пасат кози...

И тая вода като се изпари от нажежената планета къде отива? В открития космос ли?

И дира и те пишат като теб - без да мислят ;). Водата след като се е изпарила се е дисоцирала (и последният, е процеса довел до изчезването ѝ) до водород и кислород, и да голяма част от водорода е излетял в открития космос...

Колко астероида трябват, за да се наводни Земята?

Ако падне където трябва - само един :)

Все си мислех,че водата е Н20...А всичко друго смесено с нея са примеси...Явно "учените" са намерили друго нещо /дето е различно от Н20/ и са го нарекли вода? Или е някакъв кьор-фишек за поредното вдигане на пушилка или отчитане на дейност

Има едно нещо дето му викат изотоп. Ама то се учи в 7-ти клас.

Възможно е водата на Земята да се е появила след преминаване на Слънчевата с-ма следствие ротацията и около центъра на Галактиката, през огромно поле от ледени късове.

В такъв случай би трябвало да има вода и на другите планети и в астероидния пояс.

на Мрас има ледени шапки. на луната също има много вода.

А кой изяде динозаврите?

"Всичко чрез НЕГО стана" Йоан 1:3 ...следователно и....водата Спрете да задавате въпроси,на които БОГ е отговорил....ВЯРВАЙТЕ!