Коментари - Космическата капсула "Дракон" се скачи с МКС. SpaceX: Начало на нова епоха | IT.dir.bg

Коментари - Космическата капсула "Дракон" се скачи с МКС. SpaceX: Начало на нова епоха | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обобщено, можем уверено да твърдим, че Западът, в сравнение с Изтока, е водещ по отношение изследването на Космоса! Тук не може да има спор. Разбира се, конкуренцията с Изтока набира скорост - реални са успехите на Китай, Индия и Япония, като, за съжаление, РФ, наследницата на космическата сила СССР, тъпче на едно място или определено върви назад! Това са фактите. Може би РФ ще дръпне напред след години, но догонването ще изисква неимоверни усилия, като за целта РФ предстои да направи фундаментални промени и скок от дивия постболшевишки феодализъм към съвременно демократично общество, с всички произтичащи от това промени в икономиката, науката, финансите...

Напушения ше ви метне всичките, докадето кажете. НИКОЙ НИКОГАе НЕ Е ЛЕТЯЛ В КОСМОСА!

А ти спри алкохола - убива мозъчни клетки безвъзвратно ! Имаш нужда от такива

браво на Мъск! да е жив и здрав още 100 години, че да стигнем някъде. Добър/лош, краварски или къвто и да е ... той е искрата която съживи целия космически бранш последните 10 години!

Фалшива новина! Пускат ни филмчета от Холивуд! Само роскосмос може да изстрелва ракети, завещани му от СССР!

Добре, че бяха Руските Учени за да има с какво да секачи тая консерва. МКС изцяло е разработена от Руски учени. Колкото и да не им харесва на Застреляните Козякари

и кои по-точно?

Не ги знам по имена Застреляните козякари, но ти ги знаеш явно.

Se taia

Ха, а наясно ли си, че от 20 модула на МКС САМО 5 са руски (по-скоро съветски, но това е друга тема) и са платени И КАЧЕНИ от щатите със совалките. Та не е добре да говориш наизуст, че си смешен.

Какви глупости бе. Чети повече. Чети. Смешник

Митко глупака вместо да дава съвети за четене, е добре той да попрочете нещо извън спусканите му опорки.

А колко от модулите на МИР бяха Американски????????

Еййй, кое време Краварите си правят опити. А уж беха ходили до луната а? Тя Луната не се намира в Пустинята Мухаве

Нали не си мислиш, че руснаците не са проверили американските кацания на Луната? В разгара на Студената война. Дори и да са некадърни руснаците да отидат на място, имат телескопи, а американците умишлено са поставили отражатели.

Нокой не е видял до момента нищо приземено на луната. Така че не се напиняй.

Отиди и виж. Остатъци след кацанията има много.

Явни си ги видел. Кажи къде да ходя в Мохаве да ги видя, ако не е секретна зона Снимачното студио?

За американците на Луната има поне, по твои теории, филмче на "Голивууд", а дали "Мосфилм" успя да направи поне един кадър за полета на Гагарин и "Восток-1", м?

Хейтърите и троловете нямат спирачки... Тества се автономната система за скачване на пилотираната капсула Dragon на SpaceX. Транспортният вариянт на капсулата, за която SpaceX има сертификат се скачва с помощта на роботизираната ръка... Статията е за космическите капсули на SpaceX, а не за американските или съветските /руски все още няма/...

руски няма и да има

Чудо голямо. В крайна сметка нормалните хора никога няма да имат досег с тази технология по никакъв начин така че дали ще четеш за нея в статия или научно фантастичен роман виртуално е все тая.

е те и преди 100 години така говориха и за колите. А преди 50 мобилните телефони бяха утопия от филми. Да не говорим за преди 120 години дори не можеше да си помислиш за пренасянето на думите ти от един континент на друг през слушалка. Та камо ли за "нормалните" хора. Така, че с това "никога няма да" трябва добре да се внимава. Брансън скоро почва да предлага излизане в космоса за 100 000 долара. А ако нещо е сега 100 000 до 10 години става 10 000

Спомняте ли си "Седморката на Блейк", като говореха от гривнички? Е, днес това са устройства за деца, за да има родителят връзка с детето по всяко време и да получава координатите за мястото, където се намира - дали е на училище, на път за дома, на кино и т.н. Една такава гривничка струва жълти стотинки. Ето ти един резултат от космическите технологии. И още, и още... за които дори не се досещаш.

Всъщност от разработките на НАСА в бита ни има внедрени над 1600 нововъведения и изобретения, като Памперсите Фулмастрите Химикалките Химическото чистене писмейкърите инфрачервените термометри хемодиализата димните сензори въздушните възглавници прозрачните брекети сублимационното сушене Машата за коса Обезледяването на Самолетите Безжичните дрелки, флексове и т,н, така че да се твърди, че обикновените хора нямало да имат досег с тези технологии е не само пресилено, ами и твърде малоумно твърдение. Всъщност Тесла е много напред с материала по автономното управление на коли и автоматично скачване и зареждане на колата от суперчарджерни станции.

Така хубава статистика а сега ако си честен ще напишеш колко от тези неща който си изброил са изобретени от Българин Аз открих няколко... Жокер. Едно от нещата е изобретено от Йорданов и не е дадено от НАСА а от Бойнг. За втори път те хващам че извърташ фактите както ти изнася!

Тоз който се смее последен най-добре се смее. Да почакаме и да видим дали тази сонда ще успее да кацне на Земята или Холивуд ще трябва да замаже положението. Пък случайно може и някоя руска ракета да я перне, че краварите да си седнат на задниците...

така е. Докато американците се гласят да ходят на Марс, руснака се чуди как да пригоди таксито, за да ги вози до там. Ама с двигателите на Локхийд Мартин, защото той вече не си спомня как се правеха космически двигатели.

Някои наистина прибързано се смяха - 'шегата' с батутите се връща като бумеранг и плющи шамари на бузестото некадърно плямпало от Роскосмос, който още твърдеше че Мъск си нямал никакво понятие от ракетни двигатели . Зер не е завършил ЖурФака, де в Рашка произвежда специалисти по всичко.

На 16 януари 1969 г. за първи път два съветски екипажа извършиха първото скачване в орбита на два космически кораба. Ръчно. През 90-те, руснаците демонстрираха автоматично скачване, което позволи безпилотни товарни кораби да превозват доставки до съветската/руската космическата станция "Мир" и по-късно на Международната космическа станция. Това което за американците е "епохално" събитие, другите го правят вече от 50г. !!! Почувствахте ли как се опитват да ви манипулират?

През 69г. американците се скачват в окололунна орбита с Лунния модул и окололунния модул, който е и първата оклололунна станция. Та манипулацията идва от разни путлерастски кретени.

Абе, льохман пак се обаждаш без да си подготвен! Каква Луна те гони? Става въпрос за първото скачване в Космоса на два космически апарата. И не, не го правят първи американците за твоя огромна изненада... Първа стиковка на два космически апарата извършва СССР с два "Союз"-а още през 1968г. при това в автоматичен режим! Страшен дебил си! :)) За четвърти път те хващам в опит да манипулираш/лъжеш. Гола вода си!

А Рогозин миналата година тържествено обяви, че Роскосмос, може да бъде достоен съперник на .... Спейс Х на космическия пазар.

благодари на руски към поздравленията които получи от руснаци в Туитър. Разликата в културата със злобеещите ватни пишман-патриоти + нашенските кандидт-мурзилки е очевадна.

Автоматичното скачване е огромен успех за южноафриканската космонавтика. За Русия то е рутинно от 1967г.

Dо ден днешен е ръчно..така и ще бъде :) Докато Роскосмос не умре съвсем...

Не за Русия, а за СССР - към чиито постижения путинуидната каста некадърници 'добави' бюрокрация, шуробаджанащина и корупция. Протони, Ангари, Енисей-нам'кво си - празни дрънканици и ЩЕ-та за в светлото бъдеще.

Чудесно. Само не разбирам защо една нация със завиден научен потенциал и несметно земно богатства е такава кочина. По-лошото е, че и нас завлече на дъното и още не можем да се отскубнем.

ние сме част от нея

кукли в фалконите на Мъск - пак щеше да е успех и нова ера ? А кат гръмне някой - неуспех ...

американските неуспехи, поне ги чуваме.

Горски, работата не е да сложиш кукла, ей така, да си седи там. До сега модулите (товарни), дето се пращаха, целта беше да се изпита надеждността на корпуси, двигатели, електроника и прочие. Явно сега е дошло времето за тестване на животоподдържащата система. И манекена там не е сложен "да си седи" а е тъпкан с електроника, сензори и прочие, които следят дали всичко по тази система работи както трябва...

Така и не става ясно в како се изразява новата епоха ...Скачване на кораба с космическата станция ...? Та това се прави от десетилетия !!

Не и от частна компания.

За тези, които не четат се налага да се самоцитирам - "Една малка подробност, която статията и скептиците умишлено /или поради незнание/ пропускат - за първи път се тества нова система за скачване. До сега корабите се хващаха от механичната ръка на МКС и тя вършеше цялата работа по позициониране и т.н..."

Такава система руснаците ползват от края на 60-те години на миналия век, т.е. от вече над 50г. !!! Някой май доста е изостанал, а?

Това е първото СТРАНИЧНО скачване. Под 90 градуса спрямо посоката на движение на МКС. С механична ръка се хващаха американските Совалки, понеже са огромни и нямат преден люк. Съответно тези докове в последствие се ползваха от товарните кораби Дракон и се прихващаха с роботизирана ръка. Руските се приближават отзад към МКС и е лесно да се скачат, докато тук освен че трябва да изравни скоростта с МКС, кораба трябва да се завърти на 90 градуса и допълнително да се придвижи към дока, след което да забави значително при скачването за да не се придаде въртеливо движение на МКС. При руснаците е лесно. Те могат да се блъснат с сравнително висока скорост в МКС, защото са централно разположени и най отзад, т.е. могат да тласнат МКС напред, което така и така се прави периодично. Всъщност досега е имало 5-6 инцидента на такива сблъсквания и невъзможност в последствие да се скачат с МКС.

Ти тъп ли си, или се правиш?

Ами дано направят нещо, щото на мен ми кирише на пирамидка но дано аз да съм черноглед. По ефтино? Едва ли, най вероятно ще е по скъпо да се извеждат космонаети със спасе х. Тука целта е да се усвоят едни пари, така че едва ли ще е по евтино

тъй де ... Алеко Константинов е описал манталитета на "разбирача" в поредица от разкази :)))

няколко дни Алексей Кудрин - бивш зам. министър-председател и бивш министър на финансите и настоящ шеф на Сметната палата на Русия каза: "В России один работник производит продукции в среднем на $23 в час, тогда как в США примерно втрое больше, указал Кудрин. Производительность труда в России остается на уровне, который в развитых странах был достигнут в 1980-х годах, то есть 30–40 лет назад. " При такава промишленост, технологии и икономика Русия безнадеждно изостана в космическите изследвания от САЩ, Китай, дори вече и от Япония и Израел... Колкото и да е тъжно, Русия твърдо изпусна първото място в усвояването на Космоса. Това призна с прав текст и самият Рогозин. Така, че ще се радваме на успехите на САЩ и другите развити икономики на света...

1. Кудрин не е обективен, поради факта, че е западник 2. Да създадеш кораб, който да извежда хора в орбита, отдавна не е постижение, особенно за САЩ, една от двете водещи държави в Космоса. Дори е малко смешна радостта им, нелепо е! 3. Руснаците направиха огромна пауза от 10-тина години в Космоса, заради погрома през '90-те.

Ти наистина ли смяташ ,че това не е постижение и радостта им "нелепа"?Ако го вярваш,ти просто не си в час.Да,това,наистина е начало на нова епоха.

Драги ми Крахчо, този кораб НЕ Е създаден от САЩ, а от ЧАСТНАТА АКЦИОНЕРНА КОМПАНИЯ "Спейс-Х", в която акционери са хора от ЦЯЛ СВЯТ!!! Капиш?

Пак се налага да слушаме за руските ръждясали тенекии.

Надуваема кукла на МКС. Астронавтите са мъже и жени. Не, не, не ми казвайте. Ще позная от първия път. Куклата е джендър.

Кенефното остроумие на умствено изостаналия руски слуга, LOL. Отде ви изравят все такива бе.

източник на средства за Русия е износът на енергоносители - нефт и газ. Само че около 80% от съоръженията в тази област са западни, но поради санкциите те не се доставят вече. Запасите в понастоящем експлоатираните в Русия находища се оценяват на около 20-на години. Нови не могат да се разработват - липсват както инвестиции, така и нужните съоръжения за целта. Икономическата стагнация все повече ще стяга Русия, така, че значими постижения в Космическите изследвания няма как да се очакват. Огромна част от руския бюджет не отива за подобряване на жизненото ниво на обикновения руснак, а за създаване на все повече средства са разрушаване и убиване...

Съжалявам. Обаче първо не е по темата. Второ Какво се разработва в САЩ и от кого. От емигранти. В Китай и Индия годишно излизат много повече специалисти от колкото в САЩ. Дори Руснаците да нямат специалисти за 20 години ще се появят. Що се отнася до днешният успех. първо да успех е не успяха да свалят МКС, Сега обаче трябва да се приземят. А доставка на товари вече е извършвана с Фалон 9, не е нищо ново, а и не на последно място в кораба хора още не са летели, да вероятно ще се получи, за разлика от теб, хората които работят за Мъск не са глупаци. А да отговори ми на един въпрос. Колко научни или технологични патента се правят в България, тук, не в САЩ и колко в Русия?

си е по темата!!! Става дума за това, че Русия не може да се конкурира със САЩ (а и с други страни вече!) в овладяването на Космоса поради изтъкнатите причини. Какво не ти е ясно от написаното и кое оспорваш?

САЩ е страна от емигранти. И е стигнала където е стигнала защото е приемала и давала възможност на хора търсещи такава. Русия е страна от която мозъците изтичат при първа възможност - най-често към щатите. И умствено изостаналите руски слуги се посирате от напъни да докарате руската мизерия в БГ отново. Поне да беше от незнание, но дори вашата умствено изостанала пасмина не може да не знае очевидни факти като гореспоменатите. Така че правите го от едната надежда господарят ви да ви подхвърли по-едри трошички ако му се харесата - за сметка на всички около вас, близки или не, нископълзяща угодничеща пасмина като вашата няма мозъка да види дори собствения си интерес, водени сте от едната злоба към цивилизования свят в който знаете, че не струвате пукната пара.

Ебахти икономиста тоя. Що семейството му реве тогава, че нямат пари за свястна почивка.

Ваууу кукла в космоса! Ами хора кога, през 2099 година ли? След кулата ще е съсел, след съсела -куче, след кучето ще е маймуна , след маймуната- негър, след негъра някакъв уж американец.Браво на НАСА с такива темпове може и на Луната да кацнат}:-)))

нещастник, като не можеш да схванеш какво достижение е това, поне млъкни... Защото един от сигурните начини да се разбере колко си тъп е да почнеш да говориш, в твоя случай - да пишеш....

Отде ви изравят все такива умствено изостанали гении за руски слуги бе.

Да ве чирако за сащ от 2011 година насам наистина е постижение!хахаха Глупи , ще е постижение когато качат хора а не гумена кукла с куха глава като твота.!.мбухахаха

Една малка подробност, която статията и скептиците умишлено /или поради незнание/ пропускат - за първи път се тества нова система за скачване. До сега корабите се хващаха от механичната ръка на МКС и тя вършеше цялата работа по позициониране и т.н...

Пълни глупости, ти виждал ли си скачване въобще.

и с руски трол е безсмислено да се спори...

2019г. е, а за НАСА най-голямата радост е, че евентуално ще има възможност да праща в орбита хората си със собствени средства.... Да се смееш ли да плачеш ли? Тия в кой свят живеят???

NASA и сега изпраща хора за собствена сметка, но вече ще плаща мнкого по-малко и то на американска частна компания

Под "средства" разбирай космически апарат.

Ти по-добре плачи......

Защо смяташ така?

НАСА изпревари безапелационно Роскосмос в изстрелването на изкуствени спътници. Американските спътници имат „живот” 15-20 години и излизат от строя поради изчерпване на горивото, докато руските имат „живот” едва 7 години и се провалят поради технически неизправности. Това се дължи главно на липсата на средства за авангардни технологии и използване на технологии от времето на СССР.

Българските спьтници колки живот имат? Или ти знаеш само за цървулите и каруците колки им е живота?

е България...Има талантливи българи, допринесли много и за американските космически успехи. Просто примитиви като теб не могат да се зарадват на това. Для тебя больше подходит НИК - "самая грамотная из обезьян"

имеешь ввиду свою мать, я согласен и не буду перечить тебе гордиться этим...

злобата на руските тролове. Просто умря голямата хранилката на Роскосмос. Сега само с денги, ако се откъснат от бащицата.

бързо да охулят постижението, демек снимано е в Холивуд, а американски двигатели за космически ракети въобще няма, а има само руски...

Новата епоха щяла да бъде известна като "Сухият режим"...

Браво, просто човекът Илон Мъск е гении! Промени толкова много неща в САЩ и в Света! Космическата техника е върхът в човешката мисъл. И американци и руснаци се справят чудесно когато са заедно!

Роскосмос май ще хлопне кепенците.

Ще ти хлопне празната кратуна!

май кънти в твоята...

Момчета, хайде престанете! Да видяхте някъде в статията нещо споменаващо Русия? Защо все тя ви е в устата?!? Безпристрастната истина е тази - на игралната площадка космос има нов играч. Гъвкав, енергичен и готов на всичко, за постигане на все по-амбициозни цели. Дали, правителствата САЩ, Китай, Индия, Русия ще се окажат рентабилни зависи от тях. Оцеляването изисква адаптивност, винаги е било така. Новия играч променя правилата. Но и това е част от еволюцията. Някои видове оцеляват, други изчезват. Винаги е било така и така ще бъде. Но като цяло това е радващо - след студената война космонафтиката се превърна в тема табу. Нямаше престиж, заради който да се борят правителствата. Какво по-хубаво от това, да видим раздвижване на хоризонта. Ще ми се поне в продължителността на моя живот човечеството да прати хора на Марс. Дали ще стане - божа работа!

Да се учудваш защо умствено изостаналите руски слуги не млъкват е наивно. Не млъкват защото... са умствено изостанали, нямат какво да кажат, просто си грачат грака и толкова. Отдавна са престанали да бъдат нещо повече от лесно игнорируем шум за публиката.

Инженерче

Извинявам се, но не сте разбрал. Става въпрос точно за обратното. Защо е необходимо под толкова добра новина да се плюе по друг играч в областта? Нима плюещите го имат опит в тази сфера, или просто дават свобода на своята злоба и жлъч? А може би са от тези, които наричам "мисловни леки жени" - това са тези, които продават мисълта си за жълти стотинки, и колкото по-злобно и просташки пишат, толкова по-горди се чувстват. Нека оставим на времето да прецени кой от играчите ще остане и кой не. Лично за мен, щеше да е много по-добре космоса да е цел на човечеството, която не се влияе от правителства и държавни интереси. До сега беше така. Вече частния бизнес навлиза, което е една много, ама много добра новина!

Руските тролове са автори и на умствено изостаналите анти руски коментари, с каквито е пълно. Къде извън групата на умствено изостаналите руски слуги могат да бъдат намерени хора способни да съчинят глупашките постове, които визираш.

Инженерче

Ако това, което казвате е истина, тук говорим за остра форма на шизофрения. И това не е шега. Но когато един коментар започне с "пияните ватници" или със "САЩисаните" по-нататъчното му четене е чиста загуба на време. Пожелавам на Мъск да иляди, и да раздвижи малко застоялите планове на правителствата.

Днес, на 3 март, всички поддръжници на велика Америка са на клавиатурите! Американски кораби в Черно море? няма проблем, заповядайте! Глупавите хора се радват и щракат ли щракат във форумите. Хора без родина, да им простим, защото не е лесно да служиш на чужди интереси. Наемник си, плащат ти и дори на официалните национални празници си на бачкане. Слава Богу обаче, и в Америка, и в Русия които трябва са в пъти по-умни от българските си тролове. Така че най-интересното тепърва предстои, но който си е продал душата и родината, си е за негова сметка. Честит 3 март и не бъдете тролове! Бъдете достойни хора!

Спокойно другари комбойци. Ще има и американски кораби. Първо до МКС. А някой ден и до Луната. Щото ако все пак са ходили на Луната, то са ги транспортирали като добитък на ракетата на Щандартенфюрер от СС Вернер фон Браун. А той е Германски инженер! Мъск и той не е американец. Аз чакам кораба на Боинг. Може би той ще е създаден от американец.

Ами тя и съветската програма е дело на немски инженери!Всички го знаят това!

Знаят го само комбойците, щото за тях инженер това е чужденец. Ако е американец след третото поколение, то е адвокат най-много.

с който летя Гагарин, е конструиран от Корольов на базата на Фау 2....

закарал мъск на астронавтите надуваема кукла

е нужното на человека - храна вода топлина другарство а не в пустото

Вие поради това прозрение ли редовно изпращате спътници към дъното на океана?

Честито ватенки. За всички песимисти, завистници, кремълски ботове и ПаЦриоти - днес за вас трябва да е черен ден. Защото всички вие предричахте не успека на Мъск. Но се оказа че само вашите космически кораби са подводни. А другите излитат и се връщат на земята. Всички двигатели са сработили нормално. Целият свободен и демократичен свят се радва на успеха. Само вие ватни подлооги сте в траур. Но има и друга добра вест - това няма да е за последно. И автомобила е червен – още една грандиозна подигравка от един частник към „великата“ сдухана империя.

Цялият бизнес на ватния космос живееше за сметка на САЩ: Цената на едно място за астронавт на САЩ на Союз е струвал 81 милиона долара, така че "всеки американски астронавт е допринасял до пет процента от годишния бюджет на Роскосмос" Генералният директор на "Енергомаш" Игор Арбузов заяви, че доставката на RD-180 в САЩ осигурява повече от половината от приходите на компанията. Съединените щати ВЕЧЕ ТОТАЛНО изоставиха тези "услуги" и ВАТНИЯ РОСКОСМОС УМРЯ, тъй както и Съветският съюз умря.

"Роскосмос" е поискал от американците да се изстрелва руският лунен многофункционален модул със американска ракета. Такова изявление бе направено на среща на многостранния координационен съвет за развитието на международната лунна станция DSG (Deep Space Gateway) в Токио (Япония), пише " Popular Mechanics." Тъпите пияни ватенки ще останат без големи ракети. Освен това те имат вече внушителна групировка от 19 спътника , които са полетели на подводна орбита в Тихият океан.

Че то това отдавна се случва. Половината мкс е качена от Совалките. Даже и модули произведени в Русия, но платени от САЩ. Така де, ако не са непокритите зелени хартийки на Америка рашистания фалира.

Русосифилистията е опасно заболяване, удря директно главния мозък...Просто са гадна пасмина озлобени срещу света в който не стават за нещо повече от слуги и търсят господар-садист който да накаже свестните хора, на които завиждат задето ги има.Никой от кретените постващи за лунни конспирации не вярва в тях, прекрасно знаят истината. Просто изпълняват заповеди от господаря си.

Дори циганите от Индия изместиха руснаците от третото място по изстрелване на ракети и изследване на космоса. Сега вече подредбата е следната: 1. Америка. 2. Китай, 3. Индия 4. ватенките

Ето това е комунистическа безпомощност и некадърност-един частник като Маск успя да постави на колене ватният космос и скоро той ще фалира.

Странно е и не разбирам тъпоумието и реакциите на русофилите към един безспорен успех на човешката техническата мисъл. Без значение коя страна го е постигнала. Трябва да си безмозъчен олигофрен , за да се опитваш безполезно да плюеш по успехите на водещите технически държави в сета. Комунистически утрепки, никой не ви е виновен че поради тъпата си политика на джуджака в кремъл, ватната държава е близо до фалита. Русия загива, но света се развива.

143 американски австронавти са посетили МКС общо 257 пъти. 28 жени, пет туристи, 62 двойни, 20 тройни и четири четворни посещения. 46 руски космонавти са посетили МКС общо 85 пъти. Една жена, 16 двойни, шест тройни, едн0 четворно и две петорни посещения. 8 японски австронавти са посетили МКС общо 12 пъти. 7 канадски австронавти са посетили МКС общо 8 пъти.

Човека изпратени в космоса по националност САЩ 339 Русия 121 Япония 12 Германия 11 Китай 11 Франция 10 Канда 9 Италия 7 Други 33 Много хляб и боб има да ядът ушанките докато стигнат САЩ по боря на пратените хора в космоса. Руските ракетки пращат по 1-3 човека. Американците пращаха по 5-7. И имат повече полети и то за по-малко години. Така, че ... има още мноооого полети да правят ушанките докато стигнат американците които от 2011та ги чакат.

То бива да си глупав, но чак пък толкова ... Българите пътуват с коли, ама ... няма нито една българска. Какво се пениш толкова. Летят разни там ама на руски кораби. Не съм видял канадски, японски или друг. Имаше едно време американски докато беше жив фон Браун. Сега очкакваме пак да има и американски кораби. Но да почакаме още малко.

Ами те летят бе!,,Фалкън”, совалките,Блу Орижин... Американски сонди са навсякъде из Слънчевата система и извън нея.Имат о роботи на Марс! А ,,братушкити” и такива като теб лапате мухи

Аз мухи не лапам щото си работя и печеля. А тия сонди и други подобни само ПЕРАТ пари, а някои стават мнооого богати от това. Истината е, че не струват милиардите дето се изписват. Ама това е друга тема. Пък тия дето си ги писал нямат американски двигатели. Или са руски или на германеца - лека му пръст.

гледай си бояджилка че човек...Къде се вреш да коментираш космически постижения с латекс в главата, вместо сиво вещество...

Сега русофилите и техните приятели руските любители на метиловия алкохол , боятьйшника и стекломоя ще пикаят газ цяла седмица.За сведения великата НАСА осъществи осем кацания на Марс а Роскосмос нито едно.Защо ли ?Американците отдавна са на Луната още от 1969г., нищо че злобарите ги втриса от завист.Било филмов монтаж на земята ! Да ама НЕ ! Много далече сте другари , на светлинни години от постиженията на НАСА.

Ватники были держава космическая, но стала держава комическая. Чета поредната новина за Великата Съветска (пардон - Российская) наука и се чудя на човешката природа. То не бяха обещания, не беше чудо, и всяка година става все по ясно, че НИЩО, ама НИЩИЧКО не се прави, обаче е пълно с някакви индивиди, които ВЕРВАТ! От години руснаците не правят нищо НОВО - всичките велики руски космически успехи са по технология от края на 60-те - и ракетите Протон, и Съюзите и даже руските секции на ISS които са чист Салют/Алмаз (Алмаз е военната версия на космическа станция) - всичко това е било направено по времето на Корольов. От тогава - нищо. Само хвалби и обещения. Обаче една неизтребима част българското население продължава да ВЕРВА! И после се чудим защо сме на това дереже!

Ватенките със своите стари корита по-далече от МКС не могат да достигнат. А и до МКС не всеки кораб достига. Повечето падат в океана. Мурзилките за по-далечния космос вече нямат нито кораби, нито пари, нито акъл...

Разликата между ракетите на Велика Америка и дивото монголско сибирско племе е очевидна: - Американските ракети кацат ювелирно в кръг от 10 метра и ги използват многократно. - Тези на ватенките се разпадат над Тихия океан и замърсяват дъното.

ПОСТИЖЕНИЯ НА МАСК, КОИТО СА БЕЗ АНАЛОЗИ В СВЕТА 1 Прецизно завръщане и кацане на степените след орбитално стартиране 2 Повторен пуск на вече използвани степени. 3 Повторен пуск на вече използвани транспортен кораб 4Транспортен кораб, който връща тонове товари на земята 5 Универсална ракета, която решава цялото разнообразие от задачи, включително изстрелвания до Луната, MARSU и TD само със две степени, без никакви трети степени, ускоряващи устройства и ускорители

айде да допълня: 6.Най тежката ракета в момента 7.Скачване без изхвърляне на предния капак. 8.Двигатели с най-добро съотношение тяга собствено тегло - 200 9.Двигатели с напълно затворен цикъл (пълна газификация на компонентите)- Раптор 10.Двигатели на метан - Раптор

Путлерастската воняща сган направо се насира да храчи като чуе за Тесла и Мъск. И няма как да е друго, след като Спейс Х изхвърли Роскосмос от бизнеса с телекомуникационни сателити и тотално засенчи гордостта им, като направи руснаците смешни. Тази година нито един контракт за пияндетата и как като Протоните им дават 10% провали при двойно по-висока цена, двойно по-малка товароносимост от Фалкън 9 и отровно гориво. Затова вече и руснаците открито заговориха за пенсионирането на Протон, само че нямат ракета заместител щото нещо Ангара се бави. Скоро се очакват и пилотирани кораби, което ще ореже и последните приходи на Роскосмос, а сганта ще изгуби основен си аргумент за величаенето на Путлеристан. В Норвегия Теслите нямат проблем, обаче разни боклуци обясняват как в Москва Тесла била минавала едва 8 км. Мъск направи основното - задвижи колелото и всички почнаха да правят електромобили и то лавинообразно. Може да е решил вече да се насочи основно към Космоса, а може и арабелите да са му дали картбланш да прави нещата както реши без да бъде постоянно притискан от алчни акционери.

1. Частната компания на Маск от началото на годината изстреля 14 тежки ракети и една свръх-тежка ракета със своите собствени двигатело. И с екип от само 7 000 души 2. Русия с екип на Роскосмос от 240 000 души - 34 пъти в повече!!!, успя да направи и пусне само 10 ракети, от които само 2 тежки 3. На практика всички търговски клиенти избягаха от ватенките при Mask, а руските двигатели загубиха напълно икономическата конкуренция с двигателите „Мерлин“ на Маск . Това е всичко, което трябва да знаят ватните „патриоти“ за руските двигатели и астронавтиката..

Всички се отказват от руските ненадеждни спътници, които стигат най-далече до дъното на Тихия океан. Ватенките са капут в космоса. Това е факт. Освен че нямат комерсиални полети: новият им космодром восточний го окрадоха тотално и не му се вижда края. На Байконур ще разрушават първата площадка-Гагариновата, защото за да съществува тя трябва да има поне 6 изстрелвания. А няма нито едно. Пълен крах на алкохолиците.

Капитализация Тесла моторс-55 милиарда долара,капитализация авто Ваза само 0,9 милиарда долара !!!

Mask обаче е фантастичен човек и с фантастичните си постижения вече е влязъл в историята - като ТВОРЧЕСТВО! Но наглите ватенки в своята космическа импотентност имат дързостта да оплюват дори него, сякаш това е вторият Навални. Въпреки, че е разбираемо: той (какъв ужас!) им открадна бизнеса в космоса. А "най-големия човек“ на всички времена за ватенките - Путин е пълен лузър, икономиката му и рублата е срината, стандарта на живот потъва непрекъснато все надолу, безсмислени войни е започнал .С целия свят е развалил отношенията.... дори и спортистите му , благодарение на него без Олимпийските игри останаха! Такива ми ти комунистически работи…