Кой е най-купуваният смартфон в Amazon

Малко известният BLU Vivo XL4 е набрал удивителна популярност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

""На първо място е цената му от едва 150 долара, като в други онлайн магазини тя е дори по-евтина.'" Тъкмо си бях помислил, че най-накрая гогов научи че цените са високи или ниски а не скъпи и евтини след сума ти забележки от страна на потребителите.... но не би. Вари го, печи го все си е гогов. Мъка и това е.

Амазон определено не е мястото от което да си купиш смартфон, но други неща да. По скоро едно от малкото неща които не бих си поръчал от амазон е телефонче

19:9 съотношение - значи екранът на този 6.2 инчов телефон е по-малък от този на 5 инчов 16:9

Откога 19х9 е по-малко от 16х9

Имах Xiaomi и го разкарах на втората седмица. Взех си третия поред телефон на BLU. Модела е XL+. Уникален телефон в пъти по добър в този ценови диапазон от всякакво Xiaomi. Предишните ми модели отиват в дъщеря ми и мога да ви каза, че все ое работят въпреки, че са в ръцете на тинейджър :)))

Xiaomi съм имал 3 различни, редми и редми ноут серия. Всички работят добре, както под оригинален така и друг софтуер. Блу не я знам каот марка, но защо На xl4 не са сложили full HD дисплей, иди разбери.

Лъжа значи са треснали янките в земята явно вече рекламата им е голяма

Здравейте, редакторчето може в последното изречение да направи малка корекция: компанията се казва BLU (а не VIVO - това е серията) и е изцяло американска, като телефоните се произвеждат в Китай, като всяко друго нещо. Освен това BLU е широкоразпространен бранд в Щатите, Северна и Латинска Америка, като от няколко години навлиза в Европа главно чрез спонсорството на футболен клуб Валенсия. Всички телефони се предлагат с българско меню, но разбира се, зависи откъде са закупени !!!

Ако се прави в Китай, заводът е най-малко с 51% китайска собственост (законово положение). Брандът очевидно е американски, но BLU могат да си оттеглят само него, не и производството. Ако решат да се оттеглят им се изплаща дялът в законното платежно средство на Китай - получават една шапка юани. Видяхме, че когато IBM си оттеглиха бранда, китайците си прекръстиха завода на Леново и не усетиха ансолютно никакво сътресение на пазара.

Ай Би Ем не се е оттеглял от Китай, а си продаде компютрите на тях срещу част от акциите на компанията, и така се оттърва от продукт с нисък марж и освен това чрез Леново вкара сървърите си на китайския пазар... а китайците почнаха да правят компютрите от кофички за кисело мляко, което им подобри марж-а... накрая и двете страни доволни...

Някога IBM бяха технологичен лидер в информатиката. Бяха първи в производството на персонални компютри като качество и като количество. Бяха абсолютен лидер в производството на суперкомпютри. Десетте най-мощни в света бяха с марката IBM. Днес сред десетте най-мощни нямат нито един. Не знам къде, какви маржове сънуват, но можеха да произвеждат по 200 милиона персонални компютъра годишно. По 50 $ печалба на бройка (а тя щеше да е няколко пъти по-висока) са 10 000 000 000 $. Тя явно са по-ларж и от България, която не си търси едни по-малко милиарди от една банка.

Да, Ай Би Ем бяха лидер и имаха по 500 патента в един лаптоп - с якия корпус и хубавото асемблиране компютрите бяха страшни - но не печелеха колкото им се искаше и затова ги шитнаха... това е реалноста - същото се случи с принтерите (направиха джойнт венчър с Рикох - Инфосис), същото се случва с малките сървъри, които също отиват към Леново... за жалост качеството удряше печалбите... сега реално пак си печелят от това, доколкото притежават част от Леново... дали е правилно или не, но това е положението.

Всъщност на първите 2 места са в ранкинга на Суперкомпютрите са точна 2 АйБиеМ-ски суперкомпютъра. И това е от 2 години, които явно си проспал. А компютрите нямаше как да продава по 200 милиона при конкуренцията на ментаците с ниските цени. НР тогава бяха лидера, ама и те не могат да се конкурират на РС пазара с ментаците и почнаха да залагат части боклуци за да смъкнат сените. По онова време в САЩ основно се купуваха Епъли, които в момента се продават по 20 милиона годишно. Та представата ти за 200 милиона е малко вятърничева.

Бих купи по-скоро някое XiaoMi отколкото този телефон. :-) За близка цена ще е с много по-добър процесор и дисплей.

Повечето телефони на китайската компания Vivo нямат БГ меню, което ги прави много трудно продаваеми в България. А и не са много евтини.

Какъв пазар може да има тук че и бг меню

Това не е Нокия 3310 да се чудиш има ли кодирано българско меню и клавиатура... това е Андроид телефон, а Андроид поддържа български...