Кръстиха безгръбначна бавноходка на Грета Тунберг

Една от най-невероятните "суперсили" на бавноходките е устойчивостта на радиация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безгръбначното Пипи-късото чорапче, вече ще ходи бавно и ще се храни с радиация докато спасява планетата! Смях, бате ...

Шведите като откачват,откачват тотално. Видял съм го на морето.

с една дума тъпоходка

Да и е честито!

"Една от най-невероятните "суперсили" на бавноходките е устойчивостта на радиация...." Да, тази "суперсила" притежават също амебите и хлебарките. Така че амебите, Тунгергата, безгръбначните бавноходки и хлебарките са в една група от трудно унищожими вредители.

"Безгръбначна" е точно ма място.

"Авторите на изследването отбелязват, че по този начин отдават почит към приноса й за опазването на околната среда и в борбата срещу климатичните промени, допълва БТА." === С какво точно е допринесла? През 2019 г. британска студентка на 23-24 г. създаде метод за изработване на биоразградима пластмаса от отпадъците от риболовната промишленост, която е дори по-здрава от обикновената пластмаса. Така реши няколко проблема наведнъж. Това беше сериозен принос. Но тя получи някаква местна награда, а Грета беше номинирана за Нобелова награда и сп. "Тайм" я направи личност на годината за това, че само ходи и врещя по света без да направи нещо смислено. Сега и бавноходки кръщават на нея.

За това умните хора работят за пари или за да останат в историята. Тунберга ще го повеят още малко сантиментално на флага на Давос и няма се сетим зе него.

За пореден път ѝ отнеха детството!

Сега като я олаби некой ше може да се фали у маалата "иии, толко съм печен начи, че дори моа да го турам на бавноходки и ги права на бавноебки"...

Жалко за всички тумберкясали гретени, които вземат това изперкало дебилче на сериозно! И поздравявам чувството за хумор на "кръстниците"!

Кръщението къде се е извършило?

В лявото ти полукълбо. Там има най много базгръбначни бавноходки.

като гледам как вървят нещата И фанатизма на това малко изродче Грета Толумберг често казвам започвам да се чудя а и да се плаша дали няма да напише нещо от сорта на Моята борба част втора или нещо друго в желанието си да загроби колкото се може повече хора по света в името на зелената кауза която кукловодите зад гърба и дирижирате

Е трябвало да я кръстят...

И някакво психично заболяване трябва да кръстят на това създание.

ОЩЕ ХОДИ С ПАМПЕРС А ЖУРНАЛИСТИТЕ ИСКАТ АДЕКВТЕН ОТГОВОР ОТ ТОВА ДЕТЕ

Има 18, мина и ерата на детето. Затова и вече не е интересна.

Боже слез и си прибери вересиите....

Добро попадение. Безгръбначната Тунберг вече няма да е сама на планетата.

Има позиция. Отстоява я. Това не я прави безграбначна, а точно обратното. А с твоето безсмислено мнение не заслужаваш и лайно да се кръсти на теб.

Тя ли има позиция бе ? Дето рецитира на английски и като я питат елементарен въпрос (на английски) и оная не знае какво да каже. Случайно да знаеш, че майка и баща и са тамошни богаташи и "селебрита", дето преди години са се молили на шведска ТВ да прави сериал за щерка им? За фотосесиите им за ИКЕА на мебели струващи хиляди евра знаеш ли ? Е как точно щерка на известни хора, дето искат да направят и щерка си известна, случайно поведе "бунта на учениците" ????

Dir-a, моля да смените името на рубриката. 90% от публикациите ви нямат абсолютно нищо общо с IT !!! Като жокер мога да ви дам следните предложения: "Ширпотреба", "Разни простотии", "Глупости на търкалета"... Сигурен съм, че сред вашите читатели има мнофо креативни личности и те могат да ви дадат много по-добри предложения от тези. Не е срамно да помолиш за помощ, защото това вашето вече на нищо не прилича. Направо почнахте да копаете дъното с това заглавие в тази категория ....

МИЛИ ТРОЛЛИ СТРАДАЩИ ОТ ОСТРИ СИМПТОМИ НА КОМПЛЕКСИ ЗА МАЛОЦЕННОСТ И НЕЗНАЧИМОСТ, ЖАЛКИТЕ ВИ МОЗЪЧЕТА СА ИЗГРИЗАНИ ОТ ЧЕРВЕИТЕ НА ЗЛОБА, ЯД И ЗАВИСТ . ГРЕТА ТУНБЕРГ Е ЕДНО ХЛАПЕ КОЕТО ИМА ЗДРАВОСЛОВЕН ПРОБЛЕМ ПО РОЖДЕНИЕ НО ВЪПРЕКИ ТОВА СЕ ОСМЕЛИ ДА КАЖЕ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ НА СВЕТА, НЕ Е НУЖНО ДА СИ СВЕТЕЦ, ПОЛИТИК ИЛИ ХОЛИВУДСКА ЗВЕЗДА, ТОЕСТ АВТОРИТЕТ ЗА ДА БЪДЕШ ЧУТ И РАЗБРАН. ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СТЕ ОТ "чистият" ВЪЗДУХ, УРАНА, МАНГАНА В ПИТЕЙНАТА ВОДА, И ТОНОВЕТЕ БОКЛУЦИ ПРЕД БЛОКОВЕТЕ, В ПАРКОВЕТЕ, ГОРИТЕ, ЯЗОВИРИТЕ, РЕКИТЕ, КОЛКОТО И ДА НЕ ГО ПОБИРАТ ЖАЛКИТЕ ВИ МОЗЪЧЕТА ГРЕТА ТУНБЕРГ Е ПО ДОСТОЕН ГРАЖДАНИН НА СВЕТА ОТ ВАС, НЕ Е НУЖНО ДА СИ КОМУНОШИЗОФРЕН ИЛИ СОРОФИЛИСТИЧЕН ОЛИГОФРЕН, ЛЯВ ИЛИ ДЕСЕН РАДИКАЛ ЗА ДА ПРОУМЕШ СЛУЧВАЩОТО СЕ С КЛИМАТА И ПРИРОДАТА,ПИЙТЕ СИ ХАПОВЕТЕ И В ДИВИЯ.

че който пише главни букви страда ОТ ОСТРИ СИМПТОМИ НА КОМПЛЕКСИ ЗА МАЛОЦЕННОСТ И НЕЗНАЧИМОСТ, и е с МОЗЪЧЕ ИЗГРИЗАНО ОТ ЧЕРВЕИТЕ НА ЗЛОБА, ЯД И ЗАВИСТ.

Не е присъщ процес за бледорозовосивата каша у главата ти... Халоперидолчето, чаша студена вода и у кревата, юргана през глава и луека нощ 4ти километър

Никой ли досега не се е нагърбил да го изследва? Поне психиатър, като няма по-сериозни специалисти. Като му гледам лицето, май е в намчален стадий на синдрома на Даун, но може и да греша. Да бъдем хора все пак, не бива да изоставяме никого в беда, камо ли недоразвитите деца с отклонения, да им подадем ръка когато пресичат, че нещо с ориентацията и вестибуларния апарат куца. Сърцето ми се къса като я гледам, а и горките й родители, ако има такива.......Голяма мъка имало по тоя свят, ей.

Направо "Открийте ... едната разлика" Ш)

Дай жокер.

Егати подигравката.... към животинчето.

poburka se tozi svyat ,i to totalno .

То дететето не е виновно, а алчните му родители за пари и слава. Но определено ми хареса животинчето, което са кръстили на нейното име. Ха-ха-ха.

Явно много прилича на нея -безгръбначна и бавна

Господи това е чиста проба расизъм !Как може да обиждат безгръбначната бавноходка на Толумберг!

Шведите имат интересно чувство за хумор, допада ми!

на теб всичко ти допада , най вече дуката ми

Инженерче

Откъде ви намират такива хубави хора, не знам! Не знам дали ми допада нещо, което не съм видял, а и нямам намерение да виждам! Задръж си дупката за себе си, каквато и да е тя!

Най вече ми допадя онази черта от характера ти, ЧЕРТАТА ПО СРЕДАТА, КОЯТО РАЗДЕЛЯ ЛЯВАТА ОТ ДЯСНАТА ТИ ЗАДНА БУЗА.

"безгръбначна бавноходка" много точно определение!

и ти проруска мъжка джадио бавно , но славно му смучкаш дуката

Даааа, всеки дето не е съгласен с теб е ПРОРУСКИ настроен. Доказвай колко си слабоумен. Оправдавай се пред жената с малката неставаща буба, че ПУТИН е виновен!

Хаха, това казва всичко. Между другото, видях снимка на бавноходката в един друг сайт. Като две капки вода са с Тунберг.

пък аз видях снимката на един плешив лешояд , като две капки вода са с Володката Путин :))))

Видях един краварски педак който тук яко го клатеха в анала негрите и беше ти между другото

Не обиждай животното.

Какво им е направило животинчето? Пълен Гретенизъм от учените!

това "гретенизъм" ми хареса.

Целият раздел бръмбари да се нарече "тунберги". Тогава Нобеловата награда не и мърда.

целия раздел плешиви лешояди да се нарече ПУТИНги :)))))

Със сигурност бавноходката ще е по-красива :)

каза люлинското гомно с разплут корем, некъпано 1 месец

На теб да не би тая откачалка да ти е симпатична?

Как определяш, че се къпе всеки месец? Който не се къпе 1 месец, спокойно го проточчва и до година.

Страшно подходящо, одобрявам

,Аз съм си кръстил кофата за боклук на нея. Винаги може да поеме още.

Грета ще е човекът, който ще спаси света и то много скоро, колкото и да не им се иска на някои от нашенците!!! Това дете промени мисленето ни завинаги и според мен си заслужава Нобеловата награда за мир, която немимуемо ще получи! Тя ни показа как можем да живеем в хармония с природата, като прекоси Атлантическия океан на платноходка! Така ни доказа, че от самолетите няма нужда вече, а също така и няма никаква полза! Много ми се иска скоро да започне да агитира и за забраняване консумацията на месо! И без това, вече само в България, Сърбия и още 3-4 държави от Източния блок месо се яде в такива количества! Бъдещето е на веганите!

ко речи??

Много добре ме разбираш, но не ти харесват истините, които съм написал, макар, да знаеш, че всичко това е самата истина!

тъпи, на тази планета няма нито едно гръбначно което да е веган! нито едно! дори и ти, дори и коя да е друга оФца! овчицата когато пасе тревички, поема и разни молюски, инсекти, яйцата им, охлювчета, гъсенички и какви ли не животински протеини!

Едно манипулирано дете страдащо от аутизъм, проповядващо неща от които не разбира абсолютно нищо щяло да промени света. И как по-точно?

Хахах, тролче-веганче ;)

Бе пич, на мен не ми трябва някаква измислена героиня, за да карам колело предимно, отдавана да съм ограничил месото, да съм си купил неутрална къща, да купувам от местни производители сезонни продукти...

Най-успешна е борбата и с.... физиката. Понеже горкото болно дете е с умствени проблеми най-омразни са му по-развитите науки - физика, математика, химия.

Прав си, покрай Винету се отучихме да ядем месо, а покрай ремонта на Околомръсното - и да ходим на работа с лодки.

Вие, веганите, имате един голям проблем. И той е, че тялото не успява да си набави нужните вещества, за да може да функционира нормално. Налага се да използвате хранителни добавки тип Центрум или нещо подобно, но те няма как да са заместител на креатина и протеините, които се получават от месо и местни продукти. Друга бира. Твоята Грета, приятелю, е едно младо момиче, страдащо от лека форма на синдром на Аспергер. Нито блести с интелект, нито може да даде солидни доводи за това, което проповядва. Шепа алчни лобисти използваха невинността на едно дете, и яхнаха вълната. Прокараха fridays for future и от там медиите подеха мантрата. Апропо, презокеанското и пътуване е оценено като такова с пет пъти по-голям въглероден отпечатък, отколкото ако беше пътувала със самолет. Но нищо. На темата. Тези лобисти, под егидата "Грета" извършват поголовно унищожение на природни ресурси, производство на боклуци и прахосничество на енергия. Защо? Много просто? Капитализъм и зелено мислене са две несъвместими неща. За да се въртят парите, трябва да има оборот, за да има оборот, трябва да се произвежда, за да се произвежда, трябва да се чупи и хвърля или ... да се създаде закон, с който "старото", "мръсното", "енергонеефективното" - да се хвърли на боклука, колкото и добро да е то, и да се е доказало във времето 10-20-30 години. И да се замени с нещо "ново", "еко", "зелено", което, трябва задължително да има някакъв производствен дефект, за да го хвърлиш след няма 5-6 години. А енергията и ресурсите за производството на "новото"? Тях никой от вас, зеленовеганските човечета не ги смята. И скачате ли, скачате ли, а реално сте използвани. Обществото и СВЕТА плаща цената, на вашата монументална глупост!

Получаваш наградата “Мазна Пръжола” за рекордно количество негативни гласувания.

Следващият път вземи платноходка от София до Малдивите.

Успя да набереш 93 минуса! Давай, кажи нещо и за Истанбулската конвенция и ще станат повече.

безгръбначна бавноходка?? това вероятно и е диагнозата!

Ха-ха-ха... точно

е що обиждат животинките?

Е тва се вика право в целта....

Както каза Карадайи - а ПКП, а?

В БАН създадоха нов сорт фуражни тикви и се чудят на кой да ги кръстят :)

Грета успя ли да премине във втори клас?

Сигурно не е

Трябва да и кръстят и безмозъчна бавноходка

Ужасно

Трябвало на пенсионера Байдън да я кръстят бавноходката

Хитро, предполагам Грета е много щастлива от този факт, разбира се би предпочела някоя звезда от космоса или остров, улица , но на тия години и това е успех.

Уникално попадение - и на външен вид и като умствен потенциал.

Колко точно - безгръбначна бавноходка! По-добре е даже от безмозъчна бавноходка! Прекрасно!

Az tas mie mnogo andtipati4na......Puludelo e tova momi4e ot tea ,,ZELENI IDEi,, Gleda ta kato skot .

Аа не, не може така да говорите за момичето.

Мамина сладка! Като две капки вода са! А и на акъл са едно към едно двечките! :)))))))))))

По-подходящо име на бавноходката, кръстена на Грета би било ѝ "ОТКАЧАЛКА"!!

Абсолютно подходящо. Безгръбначната бавноходка Грета

Отлична комбинация между име на животински вид и физиономия на човек!