Коментари - Открита е далечна галактика-”увеличителна леща” | IT.dir.bg
назад

Открита е далечна галактика-”увеличителна леща”

Астрономи от НАСА с помощта на телескопа "Хъбъл" случайно откриха най-отдалечената галактика, притежаваща редкия космически ефект на гравитационна леща.

Обратно в новината

Коментари - Открита е далечна галактика-”увеличителна леща” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И като гледам - вече е увеличила синьо-червените светлини на приближаващата Полиция...

Много сложна материя за мен!Друго е да коментирам някоя хубава булка!

"Направените снимки от космическия телескоп "Хъбъл" имат огромно практическо значение за учените." Чак пък практическо ...

За учените си е практическо.

> увеличават и изкривяват обектите, които се намират в близост до тях Да поясня: 1. Не обектите, а техните образи се увеличават или изкривяват. 2. Под близост да се разбира визуална близост, а не физическа близост.

Как увеличават обектите? Дават им маса?

Огромната гравитация на обекта изкривява светлината, излъчвана или отразяваща се от друг обект и го прави да изглежда по-голям, по-близък, по-дебел и по-доволен.

Гравитацията изкривява само грънците. Обаче плътността на материята, през която преминава светлината притежава "учудващото" свойство да пречупва светлината, на което и дължим изобретението Телескоп. Съмнявам се обаче някой от тези учени да твърди, че гравитацията в леща на телескопа отклонява светлината, ама като стане въпрос за галакти и то толкова отдалечена и ранна с много междузвездно вещество е мнага интересно гравитационното обяснение.

Секцията космос е много трагична .... Преписвачите на подобни статии си нямат идея за какво става въпрос....

Big Brother is watching you...

А ти как си представяш че превежда и мисли безмозъчна кифла, завършила миналата година журналистика платено? Само с Google-преводачката и в стил Азис!