Маите са изчезнали заради вулкан?

Американската цивилизация сериозно е пострадала от изригването

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Силно казано е че маите са изчезнали. в Гватемала поне половината население е мая и езика дори се говори все още. В САЩ се срещат емигранти от Гватемала например който не говорят испански а децата им направо минават на английски... Гражданската война през 80 години по същество беше заради геноцида на малко по бялото население срещу тия по същество чисти маи. Подобно е и положението в Ел Салвадор и Хондурас и Южно Мексико. Компрадоските олигархии мачкат местните май докато не експлодира ситуацията. Безотказно и в трите централно американски държави е имало гражданска война подкрепена от архирасистите на американския континент - САЩ. В смисъл унищожаването на маите предстои, но пък те се борят с курец за бъдещето си , като всички долни класи навсякъде по света и по скоро ще победят.

...а белият колонизатор (конквистадор) ги е довършил...

Не ги е довършил, още съществуват.

Чист късмет, нали! Добре че са били на другия край на Атлантическия океан! И че не са били родени... :)

Това беше към коментара под мен. Малка грешка! :)

ИНТЕРЕСЕН Е ТОЗИ ВУЛКАН ! ПОЩАДИЛ Е САМО КОНКИСТАДОРИТЕ ;)

То и аз изчезнах заради вулка (тъщата), обаче жената ме намери с любовницата, и...

поредната спекулация... Изобщо не ми се вярва цивилизация да е изчезнала заради вулкан (е, освен ако не е някакъв глобален такъв де..) Винаги могат да се преселят, да измислят нещо... Занията и уменията, които са придобили пък съвсем не могат да изчезнат по този начин...

Мутафчийски им е казал че ще мрат яко

Изследването недвусмислено доказва, че КОВИД 431 е върлувал още тогава. Доказателство - затритата цивилизация. А вулканът е гръмнал, защото маите не са му отпушвали дупките по склоновете, тъй като са се гътнали от КОВИД. Очевидец може да е Сорос, може и Лилето Иванова, но със сигурност изродът Гейтс се е възползвал от ситуацията.

Заглавието е леко подвеждащо, защото Маите като население може да са намаляли но никога не са изчезвали напълно. За сведение, на снимката е показан Теотихуакан - град свързван с Ацтеките и други племена далечно свързани с Маите, намиращ се на 50 км от Мексико сити, който пък е около 2000 км отдалечено от Юкатанския полуостров. Маите все още обитават полуострова, и южни части близо до Гватемала. Потомци на маите има също в Гватемала, Хондурас, Ел Салвадор и Белиз ... Броят им днес е около 6 милиона.

нищо не е построил, нито я имало цивилизация. Същата пропаганда, че египтяните построили големите пирамиди, когато едва са познавали бронза. В Америка дори металите не са познавали, не са познавали КОЛЕЛОТО и домашните животни. Не са познавъли дори квасенето. До днес в цяла Америка основна храна са ТАКОСИТЕ - царевични питки от неквасено брашно. Докато градът от снимката и дтес е АРХИТЕКТУРНА ГЕНИАЛНОСТ И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОСТРОИ....както не могат да се построят днес големите пирамиди. Технологиите са едни и същи с 1 порядък по-точни от днешните. Ултразвуково пробиване с натиск 5 тона/кв.см., плазмено фрезоване на стени за изравняване чрез мобилни устройства, невъзможни за днешната техника подемни възможности. В града от снимката има двуслойни стени със слюда с бетон между слюдата- ЗА ПРОТИВОРАДИАЦИОННА ЗАЩИТА. Най - близкото находище на промишлена слюда е на 300 КИЛОМЕТРА. Целият град от снимката е обмазан в днешни времена с хоросан и фатално унищожен оригиналния вид. С цел да се "докаже" примитивната тихнология, че днешнитя дивани са строили това уникално Чудо. Но днес нито в Египет има спомен за пирамиди в бита и обичаите на "местното" население, нито в Америка пирамидите съществуват в "народното съзнание" на индианците. До днес в тези ширини КАЛНИТЕ ПОРОИЩА прегазват цели региони и карат индианците да мигрират. Разговарял съм в САЩ с такива мигранти - хора спасили се от КАЛЕН ПОТОП.. Прочистването на джунглата за примитивно селско стопанство води до тези резултати.

Нали трябва да се хранят журналистите и масите с нещо за размисъл. Съгласен съм напълно с теб. Нашета цивилизация освен да граби, не може и един "кенеф" от тази ера да направи. Гледал съм филми за това как се "издялква" квадратна дупка със точност до милиметър в гранитна скала. Практически невъзможно за която е съвременна технология.

не знам какво друсаш ама яко ти е промило мозъка,кой ги е направил пирамидите тогава ? ЛЕПРИКОНИТЕ ЛИ ? НЯКОЙ ЕДНОРОГ ЛИ ? Аре спрете с тежките наркотици или поне не се излагайте по нета дебили,прочети книга не гледай филми каун!

Малка забележка само, тези пирамиди от Теотиуакан не са строени от ацтеките, ами само са ги заварили вече построени. Иначе си прав за останали неща.

Ооо, писано от съученик на Ц.Цветанов

Не е вярно .Виновен е Бате Бойко!!!

"Пепелта се е разпространила на площ от седем хиляди квадратни километра, достигайки територията на Гренландия. Слой пепел с дебелина половин сантиметър е покрил тогава територия от два милиона квадратни километра." Уникални тъпаци сте!

Така е, никой днес не чете какво е написал - защото трудно ще разбере какво е написал!