Коментари - Мания за отслабване: Хиляди вече са предозирали Ozempic | IT.dir.bg
назад

Мания за отслабване: Хиляди вече са предозирали Ozempic

Лекарството е трудно за дозиране в своята инжекционна версия

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Мания за отслабване: Хиляди вече са предозирали Ozempic | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Време е да започнат с производството на мозък в кутийка. Много анти-материя в някои кратуни, която забавя еволюцията. :)

Кат чукнеш 50 тия диети не бачкат. На 20 - 35 човек не би трябвало да има проблем с теглото освен ако не е прасе. Много ме дразнят разни пикли на 25 дето дават съвети за отслабване. Много искам да ги видя как ще изглеждат на 50 същите тия. Всичко е баланс, по малко но от всичко. Спортистите не ща да ги коментирам даже, говоря за нормални хора

Цял съм на диети, като съм била не само на диети на отслабване/гладна смърт покрай художествената гимнастика, но и на диети за качване на категория у джудото, което е много по-гадно всъщност, но никога досега не бях имала проблем да сваля и най-вече задържа някакви си пикливи 3-4 килца. За хапчета въобще и не искам да чувам! Моя близка заради не диабет, а диабетище свали доста килограми, но с доста лекарства. При нея нямаше избор, защото диабетището си беше животозастрашаващо. :( С прескърбие установих, че при мен вече нищо, което е работело десетилетия наред, не работи. :( Осевн това имам гастрит, колит и какво ли още не, поради което със суровите плодове и зеленчуци много внимавам и пак стават сакатлъци. Единственото, което все още работи при мен си е глад - или както на майтап му викам на час по лъжичка. Някое и друго залче хляб (бял, защото от черен и типов имам проблеми с другите болежки), кисело мляко (може и плодово, има захар, но от нея не качвам), малко шоколад, че иначе съвсем ми пада кръвната захар. Месо избягвам, защото от него много качвам - особеност на организма просто. Да, припадам си от глад и нямам сили да върша никаква работа, но просто нищо друго вече не работи! Пак да кажа, за хапчета не искам и да чувам! Проблемът при мен и доста от близките ми е НАДНОРМЕН МУСКУЛ, не толкова сланина. Както се оказва, сланина много по-лесно се гори. Като/ако имам повече време ще пиша повече за това, което научих и на собствен гръб как се разкарва наднормен мускул, защото си мисля, че този проблем е доста по-масов, отколкото хората си мислят.

Без да е компетентно мнението и какво значи повече мускули, но вероятно на теб ти трябва бягане на по-дълго разстояние. Където разказват за огромната разлика между спринт и аеробно бягане. И как мускулните влакна се делят на типове, за сила и издръжливост, наричани още бързи, бавни, бели и червени, и така нататък. Че маратонците са всъщност изключително слаби. А дигащите много са изключително неиздръжливи. До баланс би трябвало да е. Един вид трениращите един тип, убиват другият тип влакна. Та това е което мога да се сетя за "наднормен мускул". Може поне да търсиш понятията за типове влакна, ако не си чувала за тях.

По някаква случайност отворих пак тази тема и видях коментара. Просто вследствие на многото физически труд в ежедневието (при мен основно домакинство и грижа за възрастни близки) или в работата и най-вече вследствие на това, че генетично не сме предвидени за толкова много физически труд, със сравнително малко (няколко часа на ден) физически труд много бързо успяваме да натрупаме мускулна маса. При мен е основно седалищен мускул и на бедрата, при него е раменен пояс. Мускул си е, не е сланина, стои стегнато. Като килограми сме си множко, но понеже като мерки (обиколки ханш, талия и прочие) не е чак толкова страшно, това ме е подвело, че няма голям проблем. Понеже при равни други условия нали жените по-лесно трупаме мускулна маса, но и по-лесно я разграждаме, при мен не е чак ужас, но при него обаче е, защото той е натрупал май мускул, вероятно и кокал е образувал, за да крепи всичко това, няма как да си даде почивка от работата (и живота) и колкото и малко да яде (не може да кара само на залчета хляб, защото няма сили за работа), мускулът си стои. Ровила съм малко по темата - е, поне не сме първите в света с този проблем. Има инфо, но основно за млади хора (20-30 годишни), при това културисти (разбирай помпани), които имат такъв проблем. Не сме чак дебели, в смисъл лоени топки, но сме си тромави, а това определено адски ме дразни, просто не се чувствам комфортно. Отделно при малко по-солена диета задържаме и течности и тогава вече ми още по-гадно.

Не съм компетентен и нямам твоят проблем, за да го кажа. Аз винаги съм имал граница на максимум и все е се спуквам в даден момент и се връщам на килограми. Все едно от вътре не мога да се приспособя да съм едър. Веднъж след единична тренировка (тип можеш ли още - давай) за седмица станах някъде 5кг повече и все едно сърцето ми се мъчеше да работи, че да снабдява, и се чувствах ужасно. Да гориш повече от яденето, може дори психически да постигнеш и да си смениш метаболизма. Има и все едно и още докато ядеш го изгаряш и не стига до корема. Но не знам дали това ти е проблема. Като дете си правех тестове и на внушения, много по веднъж и не повече. Например бях преял, лягам и се отпускам така, че все едно ще изгоря отвътре и от мен блика пот на фонтани, и след една минута съм гладен като вълк, след като преди малко преядох. Само ходих да се изкъпя. Затова не счита за фантасмогория тези дето могат да запалят хартия с ръка и за самозапалили се. Все едно е сменяне на режим и се контролира от главата. Но така казано на друг, едва ли нещо помага. Опитвай се да усещаш тялото си. Потоците в него, не знам дали от движението на кръвта. Сланините са като застояла част на вътрешно усещане. Може би като на самовнушение, после съм виждал описи точно като моите. Тялото ти да спи, докато главата ти не спи и мислиш. Но почнеш ли много да мислиш, ще се разбудиш. Не съм го правил от десетилетия. Но човек като легне, все иска да мърда на някъде. Трябва да легнеш удобно и да си наложиш да не мърдаш. Чисто на воля. И може почти моментално да влезнеш в такова състояние. Един вид слушай тялото си. Така се придобива и контрол. Донякъде дали си слаб или дебел, е въпрос и на мозъка, освен другите фактори. Иначе практично без да тренирам нещо от десетилетия вече, от фитнес топка къде опирайки краката в тежко бюро и опъвайки се назад хоризонтално във въздуха, може с опънати ръце и дори и хванал тежест във въздяха хоризонтално във въздуха от бедрата и задника нататък, така се прави каменна структура на корема. Дори да имаш сланинки някакви, отдолу усета е все едно може да строшиш нож в него. Но за до там трябва да мине някоя година. И е на някакви хоризонтални влакънца (примерно по 3мм) набити едно в друго (ва места толкова набити, че не се отличават лесно) и някой напред и назад, от под гърдите до долу може би и над 100. И се чудя защо му викат плочки, макар на места по-скоро да отиват настрани и от гънене от сгъването на наподобяват. Но на пипане няма никакви плочки и нещо да е от тук до тук. То по принцип повечето понятия в културизма на мускули са неверни, а визуални.

Чувал съм как на тест на културизъм, тренира някой само едната си ръка. Но като резултат му расте и другата. Нещата са свързани дори психически. Тъй нареченият анаболен ефект, е май задържане на вода в организма. Тогава сигурно и вдигаш кръвно. Разни спортисти, за да си влезнат в категориите, ползват лимон като диуретик (кара те да пикаеш) и така намалят водата. Само че внимавай, че може да припаднеш от ниско кръвно. По-малко задържана вода, по-ниско кръвно. Но става за момента ако имаш и високо кръвно. Дори храни имат ефекти на задържане или отпускане на вода.

Какъвто и препарат да вземате трябва си глад или поне силно редуциране на приеманите калории. Бях на Глюкофаж, и с него и без него, най-много свалях на нищожно хранене. Да, вие ти се свят, дори понякога трудно ходиш, но е въпрос на воля. Йо-йо ефекта си е като почнеш да се тъпчеш пак, иначе и след пълен глад за седмица, придържайки се на редуцирано хранене си подържах теглото. Просто свикнахме да получаваме бързи калории без никакви усилия. Вървим към американския тип мечта в който бедните са дебели, защото плюскат сладки или подсладени храни, почти са обездвижени, или с малка физическа активност и имат слабо образование.

Инсулина представлява почти хормон. Неговата дейност регулира всички процеси в тялото. Регулирайте си инсулина, за да сте здрави. Проблема е ИНСУЛИНОРЕЗИСТЕНТНОСТТА на тялото. Всяко бъркане в хладилника през 1 час води до изхвърляне на инсулин в тялото и инсулинорезистентност. Колкото повече пъти ядете, толкова повече инсулин се отделя и увеличава а ефективността му намалява. Резултата- диабет и подкожно мазнини. Възрастните имат нужда от 1 хранене на ден или мах 2. Като между последното и първото на следващият ден трябва да има 16 часа разлика. Интервално гладуване. До 11 часа никога не яжте. Не яжте сладко! Яжте МАЗНО. Животински или растителни НЕПРЕРАБОТЕНИ МАЗНИНИ. Не се отделя инсулин. Тялото само създава въглехидрати от белтъчини и мазнини. Това се нарича прословутото КЕТО.

Като кажат нещо такова и след няколко години го отричат. Като с маргарина как се отслабвало, а накрая изкуствени (правени от нефт) ги забраняват на места в САЩ в ресторанти, че се дебелеело от тях и невъзможността да се разграждат мазнините. То и на другите сгъстителите им се водят вредни, дори да са от олио иначе. Разни считат, че сутрешното ядене е най-важното. При културисти ядат през няколко часа (някои дори нощем), че иначе трябва наведнъж да си напълнят коремите и да се подуят. Абе яжте си нормално и разнообразно. Трябва да добиете усет за тялото си и да не се изпускате. На тялото му трябват предизвикателства, за да не се разтечете по пода. По-добре вие да избирате, а не като станете дебели да нямате избор. Трябва да има нещо в ежедневието. Не да се разглежда конкретно като спорт. От личен опит, фитнес топка върши много работа, дори да си седиш на нея. Да го докарате да е като камъчно формирование, си трябва повече време. Въпросът е и на манталитет и подход. Някой се отказват в главата. Гледайте го като забавление.

Прочетете "Под игото"! Класиката започва с пасторална вечер в българско семейство. Прабаба ви само за ядене и мислила. В 4 часа на нивата, по обяд се хапва нещо на крак, сирене и хляб. Чак вечерта се събира фамилията заедно и се сяда да се яде. Разгледайте снимки на българите преди Девети: от там гледат достойни духовно хора. Нито един не е с наднормени проблеми. Възхищавам се на красивите българки, тогава, с тела на манекенки, носещи поне по четвърт килограм накити. С невероятно дълги коси, стигащи до петите.

Българите не са дълго живеещи, та даже редовно сме номер 1 по смъртност по класации, но това е друга тема. И исторически някой бе ял уж по 1 ябълка на ден. То хищниците не ядат постоянно. Но тревоопасните само дъвчат през цялото време. На сумати места не препоръчват да се яде вечер след някакви часове, че тогава считат, че се дебелее. Къде кога нещо трябвало да правиш, са всякакви подмятания, които се менят. Не случайно ти казах за културистите. Част стават нощем да ядат и през денят поне 5 пъти, ако не и повече. Но навремето например един щангист ял по 36 белтъка от яйца на закуска. Времената се менят. Има биреното шкембе тип бременна. Може изобщо да няма такова нещо като правилно. Стига да си набавил минимума вещества. Въпросът е да не се разпуснеш. Хората са и различни и не може да сравняваш слаб с пълен. На надяждане печелят слабите, а дебелите отпадат. Метаболизма също може да се мени, но е сложно, където коментирах контрола над тялото. Като при студ се яде повече, че огромна част се ползва за поддържане на телесната температура. Един от тези с правилата за хранене и колко полезни били водорасли, умрял на 37 години. Та като почне да говори някой, какво било правилно, е повече от спорно. Извън логичното, че като се натъпчеш наведнъж, някъде трябва да се складира и като нищо да се трупат запаси като сланини - като за зимен сън при мечките. И сланините със сигурност са полезни в някакви граници.

И някъде казваха, че най-дебелият човек някога бил 625кг и смъкнал май казваха 400кг за година, с тренировки дадени му от културисти специално за него. Не случайно говоря за усета. Ако се усещате, вие ще си знаете какво да правите. Да усещате тялото си и придобиете контрол, а не все едно е вещ.

Презобали с анаболи, колко?

Какво ли не прави мързелът и хедонизмът!!!!

Хедонизъм произлиза от гърцизираното Хедони на българското ЕДОНИ. ЕДОНИТЕ са родът на цар Рес с белоснежните коне от "Илиада". 700 г по-късно, негов внук е първият ВАСИЛЕВС в света: ГЕТА ВАСИЛЕВС пише на монетите на едонския цар ГЕТА. Днес това са СТРУМЯНИТЕ на река Струма. Древните едони.

ТИЯ НЕ СА НИКАКВИ СТРУМЯНИ , А ЧИСТИ МАКЕДОНЦИ , ЩОТО МАКЕДОНЦИТЕ СА ПО ТИЯ ЗЕМИ ОЩЕ ПРЕДИ ГОСПОД ДА СЪТВОРИ СВЕТА !!!