Коментари - На Марс могат да се гледат картофи | IT.dir.bg
назад

На Марс могат да се гледат картофи

Учени, подпомогнати от НАСА, възпроизведоха атмосферните условия на Марс и изпробваха възможностите за отглеждане на растения на Червената планета.

Обратно в новината

Коментари - На Марс могат да се гледат картофи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От филма са го разбрали това с картофите

Явно за малко лукс и вода са "пресъздали".

Монсанто ще изкарат скоро ГМО царевица за Марс. След това плевелите сами ще се появят, за да върви бизнеса с хербициди . . .

Какви учени, мучени? ВСИЧКИ видяхме как Мат Деймън садеше самоковски компири на Марс!

сега ядем полски, германски, френски картофи, скоро ще има и марсиански такива.Само, български, не знам дали вече ще има!

Ами произвеждай. Не чакай на готово.

Това "откритие" развълнува производителите на компири в самоковско! Сега ще могат да изнесат производството си на Марс, където стоката им е особено търсена...

Вече го гледахме в Марсианеца! Утре ще правят филм за Луната. Навярно НАСА ще реши и че там ще гледат нещо.

А ти кога си бил на Марс и знаеш какви са температурите по-добре от учените правещи експеримента?

Съвсем скоро по NG имаше игрално-документален филм за Марс. Та там температура нощно време след като се скрие слънцето пада до -72Ц (за ширината избрана за станцията) Мен друго ме смути. На филмчето се вижда как в почвата падат капки дъжд. До сега никой нищо подобно не е казвал да се случва там. Не и вода.

Това е стара новина, Мат Деймън още 2015 гледаше картофи.

Ако не го бяха прибрали, досега щяхме да сме колонизирали Марс.

Гогов, Гого-ов! "Соларната радиация" явно те е облъчила необратимо...

редакторе, в заглавието си писал гледат , а по долу отглеждат! това са различни неща! телевизор, примерно, се гледа, но не се отглежда!

ма много ме кефят ракетни тролове които и от майтап не разбират а се напъват да са острумни,не ставате друзя пенсионери,не сме вече в комунизма когато такива като вас се мислеха за нещо

Фири

Начи изключително се съмнявам в този експеримент. Първо почвата от най-суровите части на Перу. Колкото и да са сурови тия почви това са почви тоест те са минерали плюс хумус което ще рече частици от умрели животни. На Марс няма никакъв хумус. Второ атмосферата на Марс е толкова различна и разредена, че растенията ще умрат особенно през нощта, растенията нощем дишат кислород а такъв там няма. И трето температурата на екватора на Марс пада през нощта до -100 градуса. аз поне не съм видял картофи в антарктида, а там е къде къде по-топло- само до 0 50-60 градуса. С две думи считам този експеримент за пълна измислица.

добре, че хората не се допитват до форума на дира, а си бачкат и вървят напред ... незнайно как без мненията от този интелектуален извор от знания :)

Predi 45 000 години на марс е започнало отглеждане на домашни хора. до жестока вражеска за слънчевата система инвазия преди около 43 000 години до там от земята редовно са пращани транспорти.Като много ценни са определяни различни храни и напитки особенно коняк.

той затова оня бабаит Компира е толкос издръжлив...

Довечера с братлетата ще мятаме картофи по марс и като оцелим ще засадим

Колко ще е кило такива картофи на пазара? Шегувам се разбира се. Иначе полезен експеримент.

Картофи навсякъде може да гледате но не забравяйте, че тук на село най добре стават :)

И в Банкя, и в Банкя! Не забравяй призива на ВОЖДА младите специалисти, като нямат работа - да ОТглеждат картофи...

Голем фалстарт, Кюриосити требваше вече да е засел компира по Марс , та първите заселници кат' запристигат с кофчезите на Мъск да има к'во да едат. Ся не само, че 'ше пристигнат мъртви на Марс, ми и гладни ше седат у тоа ледник.

литнахме на марс,картофи отгледахме,и сега остава и бира да добиеме и сме си екстра

Отгледали са и ечемик, ама крият. Всъщност доколкото бирата се произвежда чрез варене и ферментация на нишесте, то и само картофите са достатъчни за производство на бира. Тъй като прасетата ядат картофи, то няма проблем към картофките и бирата да се добави и пържола в марсианското меню.

ми да те пратиме на марс като нова порода прасе наречено гъцидада,то и без това за друго не ставаш,и ще си хапваме и пържолки с кеф

Кой къде е литнал е едно, ама ти нали си знаеш докъде най-много да стигнеш с поезията си.