Коментари - ”Кюриосити” излиза във ”ваканция” | IT.dir.bg
назад

”Кюриосити” излиза във ”ваканция”

Специалисти, които отговарят за връзката с марсохода "Кюриосити", оповестиха, че предстои временно прекъсване на комуникациите с него.

Обратно в новината

Коментари - ”Кюриосити” излиза във ”ваканция” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

екипа от шоуто да извика да ме ремонтират веднага ..маса работи трябва да се подменят стига са пили бирички наблизо..

Интересно как снимат апарата си? Трябва да има там друг такъв. Може и дрон.

селфи ;)

nobody

напиши в google: NASA reveals secrets of Curiositys selfies.

за пргрес, фобос новината щеше да звучи така: "Дали не става дума за технически проблем? Да, разбира се. Прекъсването се дължи на феномен, който се наблюдава веднъж на всеки няколко месеца в Роскосмос, ръждивите им съвецки консерви силно се влияят от земната гравитация, което е невероятно и тръгват в обратна посока, а дори и предпочитат да се поохладят в окенана." мухахаха.

още не мога да го възприема напълно това си е чудо толкова дълго да работят земни апарати на чужда планета! чудо! като малки само четяхме във фантастиката и мечтаехме

МКС е най-голямото чудо, хеле пък ракетите които качват хора там, невероятно е и така 40 години все се удивлявам на това нещо. Това суперкампутери, тилископи в космоса, холивуцки марсянски и лунни филмчета снимани в невада, нобелови еврейски наградки, ускорители на частици и други щуротии измишльотини, маани и глупостите. Ракети, танкове и автомати си е истината.

Грешно разчетена команда. Абе тез от наса за CRC не са ли чували?

Не бери грижа чували са. Всички системи и методи за корекции на грешки също допускат грешки ;)

loyola

не е това. Проблема е в задклавиатурното у-во (оператора). Може да се получи така, че сигнала да е различно забавен или частично да пропадне. При това положение, ако си задал команда "напред" и после се окаже, че нямаш връзка, а пред робота се появи яма, губиш нивото (ако като има в предвид, че нямаш "сейвове"...става лошо).

"и индийската "Мангалиан"." Е трябва да им се признае - името са го нацелили.

Свърши литиево-йонната батерия ? ;)

Путлерастите имате проблем с българския ли? Ясно пише че няма проблем са работата , а с възможността за грешно разчетена команда. Кво обо има каквато и да е батерия в случая?

Симо Симов

Това с възможността за грешно разчетена команда е меко казано съмнително. Това да не е управление с гол радио-сигнал, та смущенията да могат да променят командата?! Когато имаме компютър, командите могат да стигнат или не, но не виждам как ще стигнат погрешни, ако софтуерът не е правен от пълни малоумници. А тия от НАСА едва ли са такива. По-вероятно е да се опасяват, че когато се нуждае от команди, апаратът няма да ги получи.

Вероятно просто ще има слънчево затъмнение там - Земята ще е по средата. Съответно може би и ще е тъмно. Ако е на слънчеви батерии, няма да има и толкова ток.

Точно обратното става - редят се на една права Марс, Слънце, Земя (в този ред) и затъмнение няма.

Не е възможно Слънцето да бъде между Земята и Марс.

Тогава ще има Земно затъмнение. То ест сигнала не може да мине през Слънцето или близо до него.

Да, ако през 2012 година Фобус-грунт не бе изгорял в земната атмосфера, сега и от Роскосмос щяха да обявят, че грунта излиза във ваканция, ама не би ...

много се радвам най-накрая ще има възможност да се обработи всичката информация от тази планета сега американците ще направят много нови открития.