Коментари - Организми от Земята могат да оцелеят на Марс | IT.dir.bg
назад

Организми от Земята могат да оцелеят на Марс

Марс е известен с неблагоприятните си условия, но най-старите и най-прости организми на Земята са в състояние да оцелеят на Червената планета.

Обратно в новината

Коментари - Организми от Земята могат да оцелеят на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе наса-та то в България оцеляваме, вие с един Марс ли ше ни плашите. :):);)

А дали Марс има нужда от нашите бактерии?

Вероятно е апаратите, спуснати на Марс да са пренесли вече там такива бацили. Сега само им трябват няколко милиона години, за да еволюират в по сложни организми!

Ами то е ясно, че простите форми на живот са най-пристопсобими за оцеляване-вижте нашите мангасари!! По-проста форма на живот-няма и сред арабите!! Пратети цигани на Марс-няма да имат проблем с оцеляването, а ще се множат по-бързо и от хлебарките!! до година-две ще го залеят и циганета!!

Прости организми няма. Най-просто устроената бактерия способна на самостоятелно съществуване във външната околна среда има в ДНК то си милион и триста хиляди базови двойки. Доста попрекалиха с тази митология. С какво ще се храни споменатите в статията бактерии на Марс не е много ясно. Може би ще просъществуват в състояние на спори за известно време.

За едни някой твърдеше, че се хранят със сяра, но това е по-подходящо за Венера.

Бравос - нека колонизацията да започне! Кой ще е пръв - американските или руските бактерии??

щом на марс може да има живот, зачи и в българия може

А на бас, че ако пратим на Марс един пълен контейнер с боклук и после ще има мухи и червеи.

Познати са доста организми, които могат да живеят в екстремна среда. Общото им име е екстремофили. Например, термофилите живеят в гореща среда (дори и над 100C), халофилите предпочитат убийствено солена среда (30% солен разтвор), пиезофилите виреят при смазващи налягания, ацидофилите - в киселинна среда и т.н. Според представите ни, те са от по-древните форми на живот и се предполага, че в далечното (ама много далечното) минало именно някои от тях са били доминантната, ако не и единствената форма на живот на Земята.

Поздравления за първия научен коментар! А има ли организми, които живеят в силно радиоактивна среда?

Има, но се забавих, за да намери точните им имена, че не ги знам. Рекордьорите са "Thermococcus gammatolerans" и "Deinococcus radiodurans". Първият организъм издържа около 5 хиляди пъти по-голяма радиация от човек, вторият е около 3 хиляди.

Доказано е, че българите живеят при още по-тежки условия и условията на Марс изобщо нама да им се опрат. А ако там няма политици, ще бъде направо рай :-)

Чувал съм за такива покрай вулкани. Например в Атлантическия океан където се цепят пластовете. При огромно налягане, температура (примерно 400 градуса) и сярна киселина. Имало някакви като бели миди. Вероятно могат да живеят на Венера.

Щом примитивни организми могат да оцеляват на Марс циганите са идеални кандидати за целта !

Еми значи и бате Боци можем да го заселим там!

И после пак яжте шкембе чорба...

Ми аз си ям редовно с много чесън и с лют пипер. Най обичам сутрин на закуска да се намаам и после кат се кача в трамвай всички ми правят път :) мухахахахаххх :)

Веднага се сещам и за едни други изключително прости организми, които виреят навсякъде... Де да можеше да ги засилим всиките натам...

Сичкуту сигане на Марс!!!