17-11-2017 20-11-2018

Коментари

колко е примитивно това кацане, но тук има бастуни във форумът които не спират да се "празнят" от кеф. Така ли ще превземаме космосът :-). Това е все едно да те изхвърлят с катапулт от Испания до Америка, и преди да се "кацнеш" да разпънеш парашутът. Гуема рабнота е това, да знаиш.

С нетърпения чакаме тебе - явно новият Мъск, да основеш своя космическа агенция и да ни покажеш как се прави "непримитивно" приземяване. Аман от диванни тулупи !

Да, разбрахме, от НАСА са останали останки.

Да разбираме ли по твоята логика че заедно с Москва, потъна цяла Русия?

Да сега се завивай и спи спокойно. А Путин е най великия владетел на седемте морета. Хъркаи сладко Гергов, Банев, Сидеров, Марешки, Янето Янев, Бареклв, Пеевски, Нинова, Виденов, Луканов, Станишев са все демократи. Спи дълбоко.Копейкин ще възроди НРБ и пак ще има боза от 6ст.

Осрахме и съсипахме Земята, после и околоземното пространство, а сега вече ръсим боклуци и по околните планети - горд съм, че съм "умен" чуек...

Ми..отиди през уикенда там на Марс, почисти, дай пример !

Който цапа, той да чисти...

BajMihal

Писах и по-долу, ама пак ще повторя. Ако имаш по-добър начин за приземяване на Марс, отиди, предложи, па може и някое евро да спечелиш по проект. Ама на Ганя му дай само да цъка с език и да плюе, щот друго не може...

Без парашут - като гледам, резултатът е същия, само разходите са повече.

BajMihal

Ами нямаш, защото явно нямаш идея какво е правил този модул и защо се е разбил. Ама какво да споря с трол дето нищо друго не го интересува, освен копейките...

Никакъв хеликоптер не лети на Марс. Изпращат се заредени снимки да се доят данъкоплатците. Ей не ги научихте номерата на капитала ...

Бравос ! Успя да счупиш ТЪПОМЕРА !

"Sdelano v SSSR", mh-aaaaa, am OUigofUEn si, nesumneno :) !

Каква е била функцията на този парашут ?

Да има какво да снима хеликоптера, за това е .... От къде ви изравят, бе!

Атмосферата на Марс е ~100 пъти "по-рядка". Парашутът ползва атмосферата. Или трябва да е 100 пъти по-голям от земния, или има 1% КПД спрямо парашут със същия размер на Земята. Много грубо сметнато.

Не вярвайте на вси ко което пишат.това е на някое земно кътче на земята.всички планети които си мислим че са планети се намират под енергийния щит на нашата земя .колкото повече хора живеят на земята по добре.

Чакам руснаците да пратят някакви апарати че тези на НАСА са с ужасни имена. Поне ги превеждайте.

Завиждам ви на търпението. Последната руска сонда е стигнала на Марс преди 50 години...

Чакай чакай. По заповед на Путин сега Кузнецов и крайцера Москва щели да превозват редовно рогозин до Марс

Тези нищожества още вярват и търсят голямата стъпка...хахаха.Живеят във своя Собствен свят...Нещастници!

А кога ще минат над останките на луната да ги покажат?Или може би там няма такива....Всичко май само е една МНОГО голяма конспирация на Краварите! Рано или късно всичко ще се докаже.

бинго ;)

vladivostok.bezformata.com/listnews/oumuamua-obnaruzhen-na-lune-korabl/63762164/ en.wikipedia.org/wiki/Third-partyevidenceforApolloMoonlandings#/media/File:Challenger4x.png https://en.wikipedia.org/wiki/Third-partyevidenceforApolloMoonlandings#/media/File:ViewfromApollo15LMshortlyafterliftoff.jpg en.wikipedia.org/wiki/Third-partyevidenceforApolloMoonlandings#/media/File:Apollo17LandingSiteComparison.png от китайския апарат Chandrayaan: en.wikipedia.org/wiki/Third-partyevidenceforApolloMoonlandings#/media/File:Chandrayaan-2_Apollo.jpg колко още бе лайнари?

отиваш на википедия на "Third-party evidence for Apollo Moon landings" - т.е. не от американците и четеш четеш четеш... докато се насереш.

Той си е насран по рождение, няма надежда.

тва на снимката от какво е толкова нацепено ? голяма температурна разлика ли ?

Може би от удара при приземяването се е разбил като гледам има отломки на различни страни.

BajMihal

Ако си гледал анимацията, която показва как се приземява, щеше да знаеш че това е апарата, който забавя капсулата с ровъра през марсианската атмосфера с парашут. Тъй като скоростта е много голяма, се налага капсулата да се отдели по някое време и да донамали скоростта си с ракетни двигатели, докато джаджата с парашута продължава свободното падане с висока скорост. Затова се и разбива. Надявам се да го обясних ясно.

Мдаа, НАСА вече си джиткат с хеликоптер на Марс, а в Мужикистан още не могат да произведат пералня...Проста да паладейш! :)

Мани ги пералните... та те крадат тоалетни чинии от Украйна бе, човек...

Браво, браво - почти като истинско! :)

Бъркаш се с Роскосмос, там всичко е "ще" и "планирано". Реалността е друго нещо. Един "союз" имат от съветско време, но Елън Мъск им намаза ските.

Това дали лети с руски двигатели?

Лично Рамзан Кадиров го е сглобил.

Баси...още не сме стъпали там и вече сме оставили боклуци!

Ама там природозащитници нЕма ли?

BajMihal

Ами ако имаш по-добра идея за приземяване на Марс, действай, може дори да спечелиш някое евро.

още няколко мисии и за първите ромеи на марс вече ще има препитание

Така като гледам, вече са набрали каквото става за вторични суровини.