Мъск: Tesla ще умре, ако аз не съм ѝ шеф

Вместо CEO, той би предпочел да е проектант и инженер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-големият успех на Мъск е сливането на компанията в която участва Хикс Ком с друга. И на другата компания продукта ПейПал, който развиват и правят онлайн плащанията. После го продават на иБей и неговите 11.7% от акциите. За което трябва много да съжалява. Ако в момента исках да имам акции от някоя от неговите компании, щях да предпочета ПайПал, в която вече не участва.

Ако не и падне цената ще умре с теб и без теб.

карах и малката и голямата; като електроника и двигател, много добре, но като ходова част, стабилност на завои и прочее си е.... тесла.... даже направо брадва ... тойота приус е по добра кола и е на почти 3 пъти по ниска цена

Мдаа, карал си ти, даа, на село джугана, хахахаха! Твойто мнение, в разрез с това на всички специалисти по света, със сигурност е меродавно, Джони! Тойота Приус - бааахахахахахах! А Деу Ланос? И то май е по-добро, а?

Ако ще и на момента да прекрати съществуването си, Тесла и Мъск вече постигнаха немислимото - промениха кардинално автомобилната индустрия

и кво точно е променил?? теслата има няма половин процент от продажбите на коли по света и вече има много други които са доста по-добри и по-ефтини; теслата е като апъла, яко оверпрайснат айшит, атрибут за сноби

Някои марки в съвсем близко бъдеще (Ягуар, Кадилак, Волво) стават напълно електрически, при други (повечето) двигателите с вътрешно горене отиват на заден план - Ауди напр вече спира разработката им. Без Мъск нямаше да се случи толкова бързо.

Пълен палячоооо

Ще вземат Рогозин, ако Мъск случайно се гътне (да не дава Господ) и той ще оправи всичките фирми набързо!

Рогозя е прекалено зает (звукозаписно студио, асансьори кричащи 'поехали'), но може да изпрати високоталантливия си синковец .

Че Рогозин не е нищо особено, е ясно. Но поне си пратиха модула Наука на МКС. И заедно с китайската станция, са сигурно двете най-важни неща случили се в космонавтиката последното десетилетие-две.

Още един ....

ако днес умре има голяма вероятност същата съдба да сполети всички негови компании. Просто когато шефа и основен акционер внезапно се изпари, това създава вакум на върха. Започват всевъзможни дрязги, кой да е новия шеф, на къде ще поеме той и какво ще стане с дяловете на акционера (това са два отделни въпроса не е един общ). Понякога бързо се намира кой, какво и как понякога не. Със сигурност акциите на Тесла и другите фирми моментално ще паднат. Абе без съмнение ги чака сериозна криза, дали ще я преживеят не бих казал че е възможно да се прогнозира. Зависи от прекалено много неща, които няма как да са ни известни. видях на долу споменавате Апъл. Те са добър пример как се организира тази приемственост от далече. Джобс определи Кук за свой наследник още приживе и реално Кук управляваше фирмата последните години от живота на Джобс. В момента в който Джобс почина, това беше лоша новина и известен удар по имиджа на Апъл, но чисто функционално Джобс не играеше почти никаква роля във фирмата от години. Самата фирма просто продължи да функционира все едно не се е случило. Същото е и с Гейтс и Микрософт, той отдавна се оттегли от управлението на компанията, дали Гейтс е жив или не днес е без особено значение за Микрософт. Мъск е млад и здрав, и за сега не се е замислял сериозно за наследници в никоя от компаниите си. Ако не го направи, то определено при евентуална негова внезапна смърт ги чака криза.

Още еднин клоун се помислил за незаменим. Абе майна какво точно си измислил ти на този свят, че не се сещам?

_stankow

Това нищо не е. Борисов пък каза, че ако той не е шеф, ще счупят държавата. Ей го вече 4-ти месец. Върви си държавата, има си служебно правителство, нищо не се е счупило :)

Гробищата са пълни с незамениеми хора.... Още един кукувец дет си надува балона...

Така де, щом човекът е преуспял, ние трябва задължително да го оплюем! Т'ва си е то, булгерън кънтри мурафет...

знаеш ли кой е остап бендер и фирмата 'рога и копита' ?

...човека си има компании, управлява си ги. Какво толкова ви бърка това? Вие нали нямaте, какво да управлявате, та само цъкате по клавиатурките! :-D

Той определено разбира от реклама, там няма място за скромност, лъжеш колкото можеш. Че е гений - гений е, че е неприятен - неприятен е. Но и след Джобс Ейпъл не умря, даже се скъсват да продават, така че и Тесла ще преживее Мъск, вече са голяма фирма.

А дано умре тая скапана марка!

... и защо? Какво ти е направила?... Или ти тросто си от тези, които мразят всичко и всички?

мри и ти, тъпак с тъпак! Да не си хванал господ за шлифера?

злобар самоизклатен

а ти, к'во си му хванал на Господ - макарите ли? ...ей, аман от незадоволени комплексари и злобари!

Тоя Илон Мъск лъже повече и от Баце Тулупа, което си е бая висока летва

Добре че в историята е имало хора като него. Иначе диваци като тебе още щяха да чукат камани по пещерите...