Microsoft „амнистира” старите компютри за Windows 11

Новата ОС ще може да се инсталира на всеки РС, но има уловка…

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

'сторидж'? Това някаква нова дума ли е?

И чичо Били тръгнал да ни плаши, че нямало да има актуализации, които така или иначе скапват машината вместо да и помагат и винаги ги забранявам. Това само ще помогне, да не забравяме, че в 10-ката забраната за актуализации беше деактивирана. 11-ка без актуализации, а дано....!!

МЕСТИМ. Отдавна сме на Линукс.

Добре де, който иска да си инсталира Windows 11, аз не смятам още две годин да давам пари за ново желязо. Ако толкова е шънат ще мина на Mac или на Ubunto/SuSE Linux. Имам и Raspberry Pi, което ми върши страхотна работа за разглеждане в нета и програмиране на python. До 11 - ката ли опряхме? ПА/Орното ли спряха?

Виндоуса си е екстра! Лайнукса е пътник!

И за двете си има място под слънцето. Също като с телефоните с копчета, има си хора и за тях и за смартфон от последно поколение

обаче, ако става дума за "късане на нерви" ;) Точно вчера една десятка на j1900 САМА реши, че ще си "разгърне' дисплея до 2к, според монитора, ама не и се получи успешно. И после, черен екран. За малко да наритам мини пц-то, но то не е виновно - под Debian не прави така ;)

Повече от година съм на линукс и ме боли хаспела за Kill Гейтс,софтуера му и за ваксините му.При него всичко е бъгаво.

Значи купувам си аз чисто нов Windows 11 за една торба пари,по българските стандарти. След това го инсталирам на 4-ядрен i5/7 от 6-то или 7-мо поколение и мимизлиза този нагъл надпис, че няма да имам обмовления. И за какво, по дяволите, го купих, като можеше преспокойно да си го дръна от някой торент с готовия му крак и да си го позвам за без пари, както правех досега?

Защото си неграмотен…. По стар български обичай, най-сладко ми е да открадна или на аванта…. Като си си купил компютър с Windows11 си го ползваш. Ако имаш такъв с windows 10 го ъпдейтваш безплатно Ако имаш такъв със windows 7 го ъпдейтваш до 10 и после до 11 безплатно….. Явно никога не си си купувал операционна система… все тая windows или linux…(да има комерсиални версии на linux)

Неграмотен си ти, капут дефектен! На пазара може да се купи само компютър без операционна система, както и само.операционна система без компютър. Ама то твойта консуматорска кратуна отде да го знае?..

Ти за ОЕМ чувал ли си, тъпанар!

За Майкрософт е важно потребителите да ползват техния софтуер. Не ги бърка дали ще си плащат или ще ползват пиратски - и без това компанията печели предимно от облачни услуги и корпоративни клиенти. Затова и Уиндоус 10 може да се ползва БЕЗПЛАТНО, с ВСИЧКИ екстри, като ограничението е само, че ако нямаш сериен номер ще имаш черен бекграунд на десктопа и едно съобщение долу вдясно. Толкоз. И ъпдейти си получаваш, и всички функционалности си работят без ограничение. Не е като при XP, където ако не е легален уин-а не можеше дори да се логнеш (без да правиш некви акробатики в логин екрана, които естествено са непонятни за 90+ процента от масовите потребители) като ти изтече периода или ти хванат пиратския ключ. Затова Майкрософт вече буквално дава уиндоусите безплатно на домашните потребители и идеята е все повече хора да ползват ТЕХНИЯ продукт. Защото това означава, че не ползват чужд. И сега се усетиха, че бая народ все пак не ползва супер нови компютри идващи с новата версия на чипчето за защита, затова и махат ограничението, за да запазят пазарния дял.

Да съмне, че да уберем гроздето. Купил съм захар. Кило захар+3л. вода. Такава ще е бустер дозата.

Тия WIndows 10 и 11 са ШПИОНКИ програми на негрите в САЩ. НЕ ни тряват тия негърски пограми.

Написано под Windows, нали? И коя операционна система, не споделя на производителя си? Ами май няма такава…

Още не е излязъл и вече има дупки в 11-ката. Както казва един приятел " WIN-а е за да форматира и преинсталира за нищо друго не става..." Аз като по-тъп си карам с Ubunntu Linux и с i5 i 4gb хвърка и не ми трябва бъгнята на Дядо Били ;-)

Че те не го пускат за теб бе златен. Има си софтуери, за които хората са си платили и те искат Уиндоус. Да, знам че има Wine, ама не е съвършена емулацията. А когато изкарваш пари - плащаш за уиндоус и си работиш. Има и милиони хора, които свързват компютър с Уиндоус, те не знаят за Линукс, както не знаеха че има друг браузър освен ИЕ. Преди години работех в една фирма, която разработва складови и други търговски програми. Е, работят и под Линукс, ама не знаеш кога ще се прецака нещо и как ще го оправят после клиентите. Аз работя през браузър и ми е все едно дали съм на Убунту, Дебиан, Уиндоус, но на много хора не им е все едно.

Е те тука ти е грешката - мислиш си, че ако човек работи нещо сериозно то трябва да е под тая бъгня windows?! Е бъркаш яко. Работим си доста сериозни неща от повече от 10год. и съвсем не ни липсва тая пародия на ОС. Linux си е супер.

Х, Би ли подкарал Symatic пакета или CX-one под linux? Ама без wine или virtualbox, защото така се обезмисля алтернативата. Големи сте отворковци, когато всичко, което човъркате са няколко програми за аудио и видео обработка, дето не могат дори да утилизират докрай мощния хардуер отдолу.

Изхвърлете всичко на Microsoft ! Това е моят съвет.

А твоя съвет включва ли решение как се подкарва специализиран софтуер на алтернативна операционна система? И само не ми казвай, алтернативи, wine и виртуални машини, защото ако си "по в час", както се изявяваш, ше знаеш, че има специализиран работен софтуер, който по определени причини не можеш да го подкараш нито през wine, нито през виртуалка!

Май ся прозя само…. И каква операционна система да използвам за професионална работа програмиране за операционна система уиндоус? А как да използвам AutoCAD и др…. Ами Линукса не е лоша ос за сървъри, но е кошмарна за подръжка и разработка на десктоп софтуер… няма две дистрибуции с еднакви библиотеки, няма съвместимост в рамките на една и съща Ос….. Уиндоус подържа съвместимост с предишните си версии, за това стари приложения и до ден днешен работят…. Ако не си го унищожиш сам(кракнеш, или заразиш с вируси) уиндоуса работи супер стабилно…. Имаме машини които не са рестартирани с години и работят 24/7

Кои са тия Microsoft ?

"в текста на съобщението се посочва, че Microsoft няма да носи отговорност за повреда на компютъра, поради несъответствието му с изискванията на Windows" А кога Майкрософт са носили отговорност, че сега да заплашват с отказване от нея?

Истината е че у нас сме бедни и използваме много стари компютри. Колко са тези с шест ядрени процесори от да кажем 10-11 поколение и 16-32 GB ram? MS мислят правилно, щом си купуваш нова ОС си купи и нови части, иначе ще има -ама то Уиндоус 11 е бавен. Иначе по-добре инсталирай някой Линукс с лека графична среда и си използвай 10 годишния компютър.

Е, ползвам ДЕЛЛ лаптоп с 16Г и 4Т ССД и 5-то поколение ИНТЕЛ.....процесорчето е i7 мобилен, но не виждам за какво ми е повече от това! Разбирам за РАМ и сторидж да мрънкат....ама за ЦПУ и то 8-мо поколение е АБСУРДНО!!! ДА не говорим, че като ги хванеш от 2-ро до 10-то поколение няма голяма разлика и АМД им го показаха! Ядрата същите, литографият 14нм всичките, ама като нямаше тогава конкуренция е така - 10 години вадеха ново поколение я с 10% по-бързо, я 10% по енергоефективно, я някои специфична инструкция повече, но не и трите едновременно! Ами то има Extreme Edition-и от 7-мо поколение, които схрускват 99% от новите процесори бе....да не говорим, че има extreme edition-ъни от 4-то поколение, които ще се опънат на 90% от процесорите от 8-мо нагоре!!!

Проблема на процесорите не е само изчислителната сила на процесора... Има много други разлики... Пример 2-ра ген на Интел не подържа DDR4, отделно вграденото графично ядро не подържа DirecX 12 (ако не се лъжа именно от 8-ма ген нагоре се подържат), ще се изнедадате колко хора на практика ползват именно вграденото видео... Отделно много хора не актуализират чипсетовете си, да не говорим, че за някои по стари "железа", които все още се използваха про време на 2-та ген.(че даже и на 3 и 4-та) на Интел вече няма актуални и стабилни драйвери даже и за win 10 H20 ъпдейта (като епидемия е, писнало ми е вече от такива проблеми)...така че... Вижте, това че дадена система се е инсталирала на дадено "желязо" не значи, че тя ще работи стабилно на него, всеки решава сам за себе си, но ....

Че аз търкалям 10-ката на i7-870 с 12GB RAM, GT1030 и SSD и си е абсолючтно читав за домашно ползване/офис. Дори и 11-ката вървеше читаво на виртуалка.

Core 2 Duo с 8гб РАМ с W10 си бачка и си бачка...

Процесор Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2680 v2 @ 2.80GHz 2.80 GHz Инсталирана RAM памет 32,0 ГБ ИД на продукта 00330-80000-00000-AA736 Издание Windows 11 Pro Версия 21H2 Инсталирана на ‎5.‎8.‎2021 ‎г. Компилация на ОС 22000.194 Тип на системата 64-битова операционна система, процесор, базиран на x64 Персонализиране Пакет с функции на Windows 1000.22000.194.0 За момента с 128GB SSD това върши работа отлично не че не може и по-добре но просто не е нужно а в бъдеще сигурно ще вдигнат летвата за хардуера което е неизбежно.

"Windows 11, инсталирана на такъв компютър, няма да получава актуализации" Какво по-хубаво от това? Сънувал съм сънища, в които компщътра ми не бъгва с години и не мрънка за актуализация. След последния ъпдейт на Уиндоус 10 лаптопа ми така развъртя охлаждането, че се повдигна от бюрото

Спри ги, ама после ще има - ама защо ми го хакнаха.

Шпиониращите актуализации няма да са засегнати, те ще идват искаш или не ;)

на компютър с 1 гб RAM - то с 8 Гб върви зле ..... Ко е туй сторидж, я пишете на български - примерно дисково пространство

Ни дьей тьй, да им говориш. Чело дьитету някъде "сторидж" и директну гу приписалу. Де шъ знай как съ привеждъ на бългрски? Зер "сторидж" може сичку дъй.

Я съм със седмица баце и ми дреме за единайската,ако требва и експито ша си сложа,а били да земе малко да слезне на земята при ората да види до кво ги доведе

Нема му се даваме на Били! И аз си влача Седмицата.

Сложи си ХР, ама не знам за какво ще ти е нужен, след като няма да отвориш и един сайт с него. Съвременните уеб страници не са html, а са бъкани с. Java script.

И какво общо има Windows-a с Javascript бе пиле :D :D :D :D

И какво ще ползваш на него? Счетоводен или складов софтуер от преди десет години писан на бейсик или С? Банкомати работят още под ХР, ти на банкомат ли работиш?