17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо не се споменава StarCraft?

Тия не са вред - за 7 купиха Нокиа и я унищожиха а сега за 67 купуват некви си играорци.

Много жалко, наистина тъжна новина. Микрософт произвежда скъп и некачествен софтуер и каквато закупи го разваля. Активижън Близард отдавна са много комерсиална компания която дой потребители си, сугурен съм че от този съюз те само ще загубят.

Кой точно е скъпия и некачествен софтуер на МС? А относно специално игрите, МС стоят зад игри като Halo, Minecraft, Gears of War... За Близард, или по-скоро хората, които работят там по студията, това е реално светлина в задънения, тъмен и гаден тунел, в който Активижън ги вкараха.

както пише в другите сайтове за новини - стоковата борса е спряла търговията с акции на купуваната фирма, защото са минали някакви граници на бързо поскъпване. Тази цена, която обявиха е около 40% над пазарната (борсовата) в момента. Майкрософт нямат никаква полза да наливат такива пари, освен ако не са наддавали срещу неизвестен досега конкурент. Тази "инвестиция" НИКОГА няма да си избие парите.

такъв тип сделки не се случват на самата фондова борса. Никоя фирма не държи контролния си пакет акции свободен за купуване от когото и да е на борсата. Ако го направи това обикновено е знак, че яко е затънала и отчаяно се нуждае от кеш. Това че си АД не те задължава 100% от акциите ти да са на фондовата борса. Договарянето на такава сделка обикновено се точи месеци. Разписват се безброй документи, пращат се пари, прехвърлят се акции ... В това време акциите които са достъпни за купуване на борсата са поскъпнали, това се казва в статията.

Хубавото е , че поне са MS а не Disney , че щеше да са едни пародии на игри :)

Десетки милиарди в кеш ... сумата за сделката явно ще се пренася с влакова композиция ...

... или просто няколко заблудени битчета в нета ... но за да задоволя любопитството ти, милион в 100 доларови банкноти е около 10 кг и е около 0,011 м3. 68,7 милиарда ще са 687000 кг или 687 т, с обем 755,7 м3. Стандартен закрит товарен вагон (не брониран касов) има капацитет 60 т или 72 м3. В случая определяща е масата. 11,45 значи около 12 вагона. Ако решиш да направиш същата сделка в 1 даларови банкноти, грубо казано трябва да умножиш сметката 100 и ще ти трябват 1200 вагона.

Copy/paste into google translate. Leading news site, yeah!