Коментари - Microsoft дава $650, за да смените MacBook Air | IT.dir.bg
назад

Microsoft дава $650, за да смените MacBook Air

Microsoft излезе с финансова оферта за собствениците на MacBook Air.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft дава $650, за да смените MacBook Air | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А от Майкрософт какво ще правят с макбуците, дето са ги взели за 650 долара (при 900 долара продажна цена на модела с най-ниските параметри) ?

Ще им вземат чарковете и ще ги сложат на техните. Нали са интелски вече всички...

рециклират ги и обратно на пазара като "REFURBISHED".

Позволявам си да пиша тук, дето пишат само Големите Експерти. Даже съм и нагъл - позволявам си да ги оспорвам и/или коментирам :) Ако имате знанието какво стои зад тази новина, ако знаете защо MS правят това - ще се съглася с някои от вас и то само частично! Другото (а то е повече) приемам като дрънкате на празна кофа в каруца по калдаръм. Не знам дали ме разбрахте какво ви казах :) Но се надявам да успеете, нали сте Големи Екперти, а аз Малък Експерт :)

Взимай китайското менте и бегай ! Сравнение на кон с кокошка, ха ха ха . . .

Че макбука е боза - боза е. Ама и таблета на малкомекия не си струва парите! Чакам наесен ASUS Transformer Book Flip series и ако 15 инчовата версия е на нормална цена ще си взема един без да се замислям!

асусчето е с плочките на уиндоус 8. определено е по-"добре" от аймака хахахаха

kumalissa73@

Хе-хе. Ами точно заради "плочките на уиндоус", добрия процесор и нормалната видеокарта мога да му инсталирам куп хубави игри, които ябълкофилите не могат да играят на "супер-дупер_ маковете си.

ако някой е портнал cyanogenmod за тоя surface - да, иначе не си заслужава

Е, хайде сега. Surface Pro е с пълният Уиндоус, а не с RT. За какво да слагаш на лаптоп с ОС за таблети?

Ако ми дадат 650$ и най-натокания сърфейс 3 мога да им дам ипада си, но иначе за момента не го сменям нито за по новия нито за нещо друго. Върши ми работа точно за това което го взех. Дадох повече от колкото ми се искаше да дам но 100% съм убеден че си е заслужавала всяка стотинка.

как гризе дървото гнилата ябълка ...просто неам думи

Tъй го гризе, че чак са най-богатата фирма в света

Apple не се налага да плащат на потребителите да купуват устройствата им. Гризат дървото микромекотелите, при това от доста годинки. Да го докарат дотам, че да наливат маса пари, само и само да продадат нещо - голям бизнес, голям.

И телефона ми е Винфон и РСто и Сърфейс 2 имам. И трите са ориджинъл с платени лицензи и не бих ги сменил за Андроид или Мак. Тенкс МС и Нокиа!

защо имам пиратски уиндоус дръпнат от замундя в нас в панелката качен на сглобката за 200 лева, а си нямам уиндоус мобил на тилифон? много скъп тоз уиндоус мобил, не е кат андроидниа тилфон от глобул за 30 лева дето го купих с премията от жътвата

Вярно че си комбайнер и то не какъв да е, ами шопски комбайнер. Гоуема работа е това шъ знайш!

Не е лоша идеята! Връщам стария MacBook. Вземам парите. Добавям още толкова и си купувам нов MacBook Air.

и surface pro 3, преди това, просто зомби

Яко! Ще ида да си купя един Mac Book Air от огризките, след това - право при микромеките, за да ми дадат $650 и да си купя Surface 3! Яко!

Не знам откъде я взеха тази статия, но ако има нещо вярно това показва пълното безсилие на MS и техния калпав и гнусен манталитет - подкупа. В сучая това е дори ход на отчаяние, защото никой нормален потребител на такъв продукт няма да се продаде за такава сума и по такъв унизителен начин. С този си ход MS най-сетне разкриват публично своята стратегия - корупцията. Когато нямаш качествен продукт подкупваш клиента само и само да не загубиш всичко. И още! Аз лично очаквам подобен ход от страна на чичко "ГУГЕЛ", защото в новата OSX, която ще излезе през септември търсачката се използва само като база данни - прескача се процеса на пряко търсене в ГУГ-лето, извежда се крайният резултат без да се влиза в G..... На практика малко тайничко Apple са в процес на създаване но нова световна мрежа от друг тип - не само можете да търсите, но можете и да редактирате, прокрамирате и т.н. Тоест процесите вече са достъпни за всички потребители, а не само за гълтачите на пари. Но заслепените папагали ощге не са се усетили. Очаквам много нови скандали, най-вече от завист и безпомощност, от липса на идеи.

Явно си или още тийнейджър, или на 20, или си просто ограничен.

Става въпрос за стратегията на една фирма, спрямо друга. Основният акционер и в двете е един и същ.

яяя имало и умни гои...)))))

няма по-добро от MacBook Air при супер леките лаптопи. дори жената, смело заявява, че това и е любимата играчка...

Пробвай Vaio SVP Серия. Страхотна машинка. Жалко че Сони се разделят с този бизнес.

Има една доста интересна история за MacOSX, миграцията към Intelпроцесори, едно тайно купено SonyVaio, Стив Джобс и шефовете на Sony. Накратко, последните отказват предложението на Джобс. Vaio винаги са били единственият конкурент на MacBooк серията (включително Pro), но и винаги са били на същите цени, в някои случаи и по-високи. Но, Sony искаха оборот. Вместо да се наложат с качество, се забиха във войната за ниски цени. Сега ще се простят с тази част от бизнеса си. А и каква конкуренция можеш да правиш с хардуер, като му накачиш бозата?

На жена ти, ако и купиш една играчка от сексшопа за 50-100 лева ще е още по-любима играчка. Прецакал си се с няколко хилки батка...

Определено има явна връзка в това когато някой упреква друг в "елитизъм", дали не заема отбранителна позиция за липсата си на компетентност. Разумният човек би казал "незнам кое е по-добро по принцип, но предполагам кое е по-добро за мен". Също така, ако е заинтересован да разбере, няма да чака някой да му го вкара...опа... да го убеди, а ще опита да добие преки впечатления (подсказка - не става за по-малко от месец). Това и правят от МС, само че тук си разигравате драми на друга основа, нали? Колкото дали Linux или OS X стават за нещо - това отдавна не е дискусия...наистина

Факт е, че не е дискусия. Linux е най-подходящата OS за сървъри, макар и не най-добрата (Solaris е, но вече е при Oracle, та е тегава работата). Графичните среди все още куцат, защото авторите им се опитват да дублират вида на MacOS, но поведението на Windows - груба грешка. MacOSXе най-добрата потребителска OS. Windows е най-големият боклук изсиран някога от човешки (маймунски?) г*з.

Всъщност подсказах, но все тълкува казаното както му харесва, без замисляне. Не е чудно. Linux далеч не е само "най-подходящата ОС за сървъри" - Android e върху Linux, нали? Или някой ще каже не се брои?! Още факти нямащи нужда от дискусия - над 99% от съвременните телевизори сa с Linux. Топ 500 на суперкомпютрите в света са тотално доминирани от Linux. Дискусия винаги може да има, стига да е смислена. Linux и OS X, като и Android и iOS са от едно семейство - UNIX. Има причина това семейство да доминира в съвременните технологии.

една глупаво, непроверена написана статия разбуни духовете. веригите магазини в канада правят това за всякакъв вид техника, врашташ старо и получаваш малко пари

Но, не $650, все пак :)

По принцип един проблем се решава по два начина-лесен и труден. Глупак е този който го прави по втория начин. В случая ти си обяснил лесния. Дай достатъчно основателна причина да постъпя различно от описаното от теб. Убеди ме че линукса е по-добър и по-приложим от уина. Убеди ме че епълската ОС си заслужава да я купя(не знам дори колко струва) и ако и след това си тегля пак от замунда значи си прав. Аз не се сещам за по-изгодно предложение от безплатното, на което работят огромното болшинство от потребителите и с което са съвместими всички програми. А ти нещо елитарен ли го раздаваш?

И пари да ми дават, не го сменям!

Макбук Еър не е таблет...

Това, че кампанията на MS е тъпанарска, не прави Surface Pro 3 лошо решение. Не знам защо говорите против този таблет-лаптоп, без да имате каквито и да наблюдения над него.

Аз имам - безобразно труден е за ползване. За да се ползва като лаптоп, трябва хоризонтална повърхност. А, ползването като таблет само може да доведе до тендовагинит.

Имаш трътки ти. Той е в пре-ордър сега. Няма го още на пазара.

а андроида е любимата ос за телефони на панелните другари и другарки. само за китайски андроид сглобен в колхоз с марка - ДжънДжян с цена 30лв имат възможност. къде ти да си вземат нещо с айос

глупости в момента има в продажба поне 10 тел с андроид по -скъпи от йфон 5s

уиндоус е любимата ОС на панелните комбайнери от бг. Ос Екс-а им е прекалено скъп, а линукса прекалено сложен. Затова позлват мс уиндоус. Дърпат го пиратски от замунда и го пускат на сглобките си за 200лв да крета там

Яка генерализация. Мисля, че можеш и повече. Помъчи се.

Айде сега малко по същество. Можеш ли да ми намериш/напишеш ЧИТАВ и ДОБЪР драйвер за US15W GMA500 видео/ чипсет, който иначе е достатъчно добър за домашна употреба, а под Линукс няма почти никаква истинска поддръжка, и въпреки че съм му голям фен, се наложи да сложа Бозикс... само заради по-добрата поддръжка на хардуерното ускорение... това е единствената ми машина с Бозикс, и то само заради не-добрата поддръжка на чипсета под други ОС. Всичко друго ми е с Линукс, къде ментосан, къде друг, но тук не е достатъчно бързо и добро положението. И в този случай имам ли избор да сложа друга ОС освен Бозикс, и да си ползвам компютъра достатъчно читаво?

Че какъв ти е проблема?! Нали Линукс е опупън сорс... прекомпилираш кърнъла и си готов. /s

Линукс бил #1?! А същевременно: драйвър дай и се скатай! Или с една дума към всеки нон-профи ползвател: Дерзай!

Следва ребрандиране на върнатите MacBook Air-и и пускането им на пазара мод марката Surface Pro 4.

Колко сте жалки Windows...

Microsoft*

Това е буквално отчаян опит да откъснат феновете на огризката и да вземат парче от пазара. А отчаяният ход е защото на всяка цена искат да го владеят. Защо е така може да се помисли. Най-малко започнаха да губят позиции и много електронни устройства вече не ползват техни продукти. Не че ще фалират, но имат амбиции.

A корейски изкупуват ли ? Давам три за 650 долара.

Ако имам нужда от таблет, ще си купя такъв. Щом имам лаптоп, значи съм имал нужда от лаптоп. Има прилични конкуренти на Macbook Air с Windows, но Surface не е между тях.

Cyce

Вени, виждал/а ли си Surface на живо? Таблетът е наистина страхотен, но това за съжаление не прави кампанията на МС по-малко тъпанарска...

Не говори глупости, исказването ти е доказателство, че нямаш представа какво представлява Surface Pro 3. Хейтваш си по навик и инерция.. Всъщност Surface Pro 3 бие MacBook Air по всички показатели и реално не в категорията на таблетите. Но има един сериозен недостатък. Струва майка си и баща си..

Да, ползват малко по-бързите процесори на Intel. Защото скапаната им OS иска по-мощни процесори от Mac OS X. И дават по-добри резултати на benchmarks. Интересно защо никой не споменава удобството на лаптопите: Тежестта им е в основата, екранът може да стои под произволен ъгъл без 2-ра опора. Клавиатурата е върху стабилна, твърда основа (по-масивната част от лаптопа). Много шум се вдига за тоя Surface, но изисква маса за удобно ползване, за разлика от ПРОИЗВОЛЕН класически лаптоп (не само Air).

Началник

какви бенчмаркове те гонят, като прозорците са отвратителни като ос!?! имат вируси безчет и безкрай... и без пари да е, не го ща! става само за гледане на ххх филми тоя сърфейс про 3 и за нищо друго! да му нахакат вирусчетата и така!:-)))

И без пари да ми го дават, не бих заменил MacBook Air за Surfice3.

+++

Как без пари, хората дават +650.

хахахаха м$ паднаха съвсем ниско

Не изглежда като лоялна конкуренция. Не знам кой от големите там, изобщо се държи лоялно.

Поредната отчаяна стъпка на микромеките. Това не е просто създаване на лош имидж, а признание за провал.

Или е увереност, че хората живеят в заблуда и е време да видят реалността.

И коя е реалността - никой минал на Мак не се е върнал обратно към Бозата.

гнилоча е мега твърд шъ знайш - смешник