Коментари - Властите в САЩ одобриха сделката Nokia-Microsoft | IT.dir.bg
назад

Властите в САЩ одобриха сделката Nokia-Microsoft

Министерството на правосъдието на САЩ одобри изкупуването от американската компания Microsoft на Nokia при сделка за 7,2 милиарда долара, премахвайки основната пречка за придобиването.

Обратно в новината

Коментари - Властите в САЩ одобриха сделката Nokia-Microsoft | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баси и майтапа. Майкрософт купиха Скайп за пъти повече, отколкото Нокиа. Ужас! А за мен Нокиа си остават най-здравите телефони. Дори Lumia серията е супер добра и със изненадващо добър софтуер Windowsphone. За сравнение Андроида го рестартирах всеки месец задължително по веднъж а Lumia-та за 2 години не съм я рестартирал нито веднъж!

мчи нали там пазарът решава всичко ве де са наште либерасти да протестират ...бах ти комунистическите САЩ))))

Ако Нокиа купуваше Майкрософт, тогава вероятно нямаше да одобрят сделката.

Ако Майкрософт се бяха докарали до положението на Нокия не е ясно дали ще разрешат или не...

двете най-жалки компании в света вдигат шум за нищо. алчните чичковци тръгнали да правят телефони. да правят като самсунг, крадеш от епъл правиш пари, после си плащаш милиардите глоби. за кражбата, мисля че е по-удобно.

Като вземете да се изказвате неподготвени сте жалки... Провери си информацията първо - Nokia получава от Apple лицензни такси за патенти, които се използват в iPhone. Лесно можеш да провериш, преди да си започнал да ме оплюваш, че си измислям. Чули сте за един Apple и Steve Jobs и дайте да ги възприемаме всички като абсолют - неоспоримото, безусловно началото на всичко.

Аз не разбирам защо изобщо което и да е правителство трябва, да одобрява подобна сделка. Нали са частни компании, нямат държавно участие, нямат дотации?

В САЩ от години има една едниственна пазарна регулация- антимонополния закон. Значи ако станеш прекалено голям и имаш значителен дял от пазара, се намесва администрацията и те кара да разделиш бизнеса. Майкрософт преди години ги накараха да се разделят. Сега за да не се случват пак такива неща предватително си одобрява сделка по сливане или изкупуване в големи мащаби.

Естествено, че ще я одобри - нали американците са печелившите от тази покупка ! Дали обаче финландското правителство одобри сделката ? Определено нокия имаше нужда от промяна, след невероятният боклук симбиан, но дали Андроида не беше по-доброто решение за нокия, вместо алчните M$ унищожители ...

Първо си измисли някой ник. Второ не се изказвай наизуст. Трето: замислите за първите 2.

ако ви е тъжно за нокия си купете Jolla. M$ трудно ще прескочат продуктовата си политика за да искарат нещо читаво от "юзерска" гледна точка. Имат още много да се учат.

Значи поне картите на microsoft ще станат по-хубави , като вземат тези на нокиа. Добри телефони, вече и цените им стават добри, само да имат повече програми и игри, директно управление на файловете без програми-посредници. Аз си мисля, че след като intel вече прави мобилни x86 процесори, ще има nokia телефон с пълноценни desktop програми и.windows, което ще направи битката жестока...