Microsoft ще улесни промяната на приложенията по подразбиране в Windows 11

Компанията обяви началото на тестването на нов API, който ще позволи на приложенията да прикрепят основна или допълнителна икона към лентата на задачите

Обратно в новината

Коментари - Microsoft ще улесни промяната на приложенията по подразбиране в Windows 11 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като влезеш в 66тото подменю, отговориш на три въпроса, онлайн, ще получиш право да замениш някое приложение, но с разрешението на МС и от техният списък.

Няма скоро да се прехвърля на 11 . Тамън имам 16GB RAM , сега 11 ще ме кара пак да купувам още - няма да стане . А и 100% да ме следят , ъ ъ . Не става . Искам и локален профил . Чакам 12 за нов компютър

11 си върви чудесно на 16 ГБ рам, и не иска задължително онлайн профил. Само трябва да знаеш как се прави, но то не е за всеки. Проблемите на 11 идват от съвсем други неща.

Бивш програмист съм , не съм толкова неграмотен .

Е бивш си, все пак, така че... Плюс това между програмирането и системната администрация няма нищо общо.

^ Защо го прави това Майкрософт , защото хората нещат да им налагат приложения , които не искат . Това е , част от причините , поради които , хората не искат 11 ! Просто добавям и останалите причини . Бях принуден да се откажа от компютрите заради CRT мониторите .

А причините МС да го правят какво общо има с факта, че Уин11 НЕ изисква повече от 16 гиги оперативна (и 16 са му предостатъчни), и НЕ изисква задължително микрософтски акаунт? И сигурно си чувал, че мониторите с кинескопа с електронна лампа от години са изместени от мониторите с плоски дисплеи?

Еми нали за това съм се върнал към компютрите . LCD не ми вредят . Сега съм геймър и Windows ми пречи , като гълта памет - излишно ! Ако не ползваха C# и Visual Basic , щяхме да имаме по-читави ОС .

Как точно "излишно" гълта памет :)) И защо си решил, че 11 гълта "излишно" повече памет от 10?

Преди да направя самоубийствена крачка , съм проверил тук там . А и опитът ми подсказва - Win 7 -650 MB ( оптимизиран) , Win 10 в началото 1.3GB , сега 1.7+GB Прогресия т.е.

А кое те кара да мислиш, че това е "излишно" гълтане на памет? "Излишно" гълтане на памет е паметова утечка в резултат на лошо програмиране, която кара процес да заема нови и нови клетки в оперативната (и съответно във виртуалната впоследствие) памет, които никога не се адресират с цел извършване на операции от въпросния процес. Нарастването на необходимостта от оперативна памет е в резултат на доста допълнителни процеси във фонов режим, които, ако не използваш, можеш чисто и просто да забраниш, за да освободиш ресурса. Т.е. - повече екстри, идващи с ОС. С други думи - съвсем не е "излишно" гълтане на памет, а си се използва съвсем закономерно от всичко, което зарежда операционната система отгоре на кернела, включително графичния интерфейс. Отгоре на това, ти като геймър би следвало да си наясно, но май не си, че Уин11 поддържа по-висока версия на АПИто DirectX и има нативна поддръжка на PCIx4, което автоматично означава по-висока производителност в игрите (в комбинация със съвременен хардуер, който поддържа същите протоколи, разбира се), така че да обясняваш как минаването на Уин11 било "самоубийство" е, меко казано, нелепо. Както казах още в началото - проблемите на 11 идват от съвсем други неща и обясненията, че бил много по-тежък от 10, са глупости. В интерес на истината, адресирането към многоядрените процесори в 11 дори е оптимизирано в сравнение с 10, така че ако си чел как 11 ти "гълга много повече памет", се замисли дали тя не отива за кеширане на изпълнени инструкции, което впоследствие значително увеличава цялостната производителност на системата.

Излишно , защото не ми трябват гаджети , Кортана , Search и такива shit ! Моя процесор е 10 gen Intel и мен PCI-E 4.0 не ме грее , нито икономични ядра . Да не си някоя платена PR-ка !? Я виж , че 11 е нежелан . А и подозирам , че garbage collection на некадърните програмисти само излишно тъпче паметта Хубав ден !

Е точно затова съм написал, че можеш да забраниш тези неща, които не ползваш, господин разбирач :)) Кортана е типичен пример, която съм спрял под Уин10 от ден първи. А това, че твоят хардуер не поддържа съвременните протоколи, не е вина на операционната система. Въпреки че процесорът ти си остава многоядрен и това пряко касае адресирането и кеширането, но явно и за това не успяваш да се светнеш. Както и фактът, че имам очевидно повече технически познания по темата от теб, не ме прави ПР, а специалист :))