Microsoft уплаши потребителите на GitHub

Microsoft официално потвърди закупуването на GitHub при цена $7,5 милиарда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква ирония на съдбата, в началото на Github, Том (CEO-то на Github), Microsoft са му предлагали 300 хиляди заплата и той отказал, за да може да осъществи проекта. Тук е линка към статията му -> http://tom.preston-werner.com/2008/10/18/how-i-turned-down-300k.html

Много ясно, майкрософт където където пипнат всичко съхне.

Deus Vult

Майкрософт и Електроник Артс са двата монополиста, които оси*рат всичко, до което се докопат!

Сватя в Пандела, кога?

Не се сещам за нещо което да са купили МС и да не са го съсипали , същото ще стане и с GitHub. Ако придобият правата над майнерите и ги пренапишат част от хешовете /копането/ ще отива в техни сметки без да влагат никакъв ресурс , става дума за кражба която на ден ще им носи огромен приход от много милиони долари.

Абе льольо, стига си се вайкал за твоите майнери. Първо - имаш очи, можеш да видиш кода и да компилираш. Второ, имаш ли си идея колко от актуалните майнери въобще са с отворен код? И най-сетне, преди да се вайкаш за заграбените милиони, имаш ли поне някаква мъглива идея колко по-важен софтуер от сорса на XMRIG се хоства в GitHub? GitHub са закъсали за пари. Опукали са първо 100 милиона, после още 250 милиона долара рисков капитал и продължават да работят на загуба. Такъв тип фирма може да бъде придобита от шепа купувачи: Apple, Google, IBM, Microsoft и Oracle. От тези петте единствено Microsoft и Google имат някаква смислена концепция за OSS. Това придобиване е най-малкото лошо, което може да се случи на тази платформа. А се стигна дотам, понеже политиката на GitHub да таксува на разработчик, а не на проект, е дълбоко сгрешена.

Недей писа чак такива глупости за OSS и MS. LLVM, Clang, WebKit са все проекти с отворен код развивани основно от Apple. И по-важното е, че подкрепят проектите в изключително ранна фаза. Другите компании (като Google, Nvidia, AMD) се включват на далеч по-късен етап, когато проектите са се доказали. Apple имат значително по-голям принос към OSS от MS.

Браво! Така ще има отлична интеграция м/у гит и azure. Я хейтърите да проверят, кой е с най-висок дял в клауд-а за 2017. И като са тръгнали, я да проверят и кой е с най-голям дял репо-та в гитхъб-а...

Смятайте какво доверие имат програмистите на MS. Аз също прехвърлих към gitlab, но проблема не е в това че крия кода. Той кода е отворен да си го ползват по правилата на gpl проблем няма. Проблема е в това, че не искам при всеки ъпдейт да пренаписваме хиляди реда код защото от MS са решили да сложат някоя запетайка някъде.

Как точно Microsoft ще пипа в твоя git, за да слага запетайки?

github е един sharepoint за проекти - нищо и никаква работа - MS си го набураха здраво.... платиха на конкуренцията да развива нови услуги, под нови марки...

странно, щом си държиш проект на гит-гъбата трябва да си наясно, че някой външен може да се докопа. То все едно да си сложиш на гугъл драйв нещо и да вярваш, че никой няма да ти докопа файловете. А и като си прехвърлят проектите в гитлаб-а ... какво от това, нали тия от гъбата имат архиви, особено пък за платените частни проекти (заради бакъп)

Тези вече ги използват за плашило... Пай се, че баба Яга иде да те изяде...

Баба мсяга идва (чете се "емесяга")

Интересно, защо си мислят, че след като мигрират, M$ няма да има достъп до проектите им?

Защото github предлага и частни хранилища (платени). Но наистина проблемът не е основно в това, че микромеките ще получат достъп до тях. Просто хората не желаят да ползват техни продукти.

Предполагам, че IP има предвид (в коментара си), че гит-гъбата има архиви (което всъщност е задължително особено за платени частни хранилища) и следователно и да мигрираш и да триеш - все тая малко-меките ще имат всичко.

Някой помни ли още Skype? :)

Разбира се. И продължаваме да го ползваме, напук на разбирачите.

Ми ползвайте си го със здраве. И гитхъб все някой ще продължи да го ползва...

Браво! До тук 4 (четири) човека го ползват (и помнят :)

Ако някой ми обясни защо направиха skype само за 64 битова система получава бира. От тогава не го ползвам, а и да искам няма как. Нямам проблем с компа просто не ми трябва рам, а 64 битова процесор работи в пъти по-бързо със 32 битова система.Това ме отказа от skype и ме върна към icq, важи и за всички колеги в сферата в която работя

Че какво му е на Skype? То и Microshit юзерите го плюят, а какво остава за Skype for Linux. Тотална омазвация е сега. Преди беше по-лек, по интуитивен, абе по-хубав.