Microsoft вгражда „убиец” на Zoom в Windows 10

Meet Now става интегрална част от операционната система

Обратно в новината

Коментари - Microsoft вгражда „убиец” на Zoom в Windows 10 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо използвате мак бук тука

На децата им преподаваха по Зум. Оказа се, че учителката се е бръкнала да си плати, защото иначе не ставало. Ако М$ пуснат безплатно работещо решение, може и да се наложи. Тоя Зум даже нямаше превод на български...

И кой идиот ползва скайп?

Преброй си минусите и ще разбереш.

Скайпа от лидер в интернет комуникациите, реално изчезна от пазара след закупуването му от МС.

Имайки предвид, че ще ползва Skype, по-скоро е самоубиец в Windows 10. На тая компания всичките й "убийци" накрая се оказват самоубийци. Windows Phone, например, щеше да е убиеца на Android и iOS. Оказа се самоубиец. Четейки статията, тоя "убиец" просто ще стартира Skype (или Skype в Edge, леле майко!) с код за достъп. Иновация, ей!

Добре че Скайп бе създаден от ЛАТВИЙЦИ но ги принудиха да го продадат.

Преди години така затриха Нетскейп, но за малко не фалираха. Продуктите им стават все по нагли и скапани, но ги завират през всички дупки. Светът ще се отвърне от тях един ден

NAMELOS

Edge всъщност вече е Chrome, ама брандиран от Майкрософт. Ползват едно ядро и всички плъгини са съвместими.

Убиец на Zoom? Вероятно основната функция на убиеца ще е да трие Zoom от диска. Няма да е сефте за Майкрософт подобно поведение.

не вярвам да успее - 1/2 от приложенията в МС стор нямат права да си видят собствените файлове и се свалят по Н пъти.. не че админ има право да ги види лесно де :)

Да видим какво ще сътворят. Но ако ще е само базирано на Skype, то тогава има мнооого да си мечтаят да достигнат Zoom, нежели да го убият. Понеже последният не е само видеоконферентни разговори и чат. Има допълнителни функции като гласуване и създаване на анкети за участниците в разговора, разбиване на отделни "стаи" и т.н. Да не говорим за възможностите за споделяне на екран - освен познатото споделяне на екрана Zoom позволява и споделяне само на определен програмен прозорец, има и вграден whiteboard - празен екран, по който може да се пише. За момента не съм виждал друго приложение с такива функции, което го прави незаменим при преподаване или при обсъждания, които надхвърлят въпроси като "как е времето при вас?".

BigBlueButton има тези функции - споделяне на конкретен прозорец, обща дъска за писане, презентации, анкети с гласуване, чатове (общ и частен) и т.н.

Не съм го ползвал, въпреки че университетът ни го има инсталиран, понеже казаха, че не поддържа (или не работи стабилно, не помня) при голям брой (повече от 20-30) участници.

преди не помня колко години, намерихме едно приложение DimDim, което намазахме върху CentOs и му липсваше само функцията за споделяне на екрана на определено приложение, всичко останало си беше в него.служи вярно доста време преди да преминем към lync и почнаха проблемите :)

BigBlueButton го тествахме в онлайн обучението - лекциите по една дисциплина ни ги водиха изцяло на него. Предвид това, че сме малка група (на хората не им се учат технически специалности) и присъствието не е задължително, имаше случаи, в които лекторът говори пред 2-3 студенти ... Дори и в такива случаи имаше проблеми ... някой не чува, друг вижда споделения екран, но не вижда рисуваното, трети вижда бял фон без никакви изображения, звукът накъсва ... всичко се лекуваше след рестарт при съответния потребител. Хубава система с доста възможности, но трябва да се доизпипа.

Всяка следващата ОС ставаше все по-гнусна! Разбира се с цел крадене на данни - всичко, повсеместно, непрекъснато! Последната най-читава беше XP, а 10-ката е пълна порнография! Като копират всичко и крадат безогледно много ли цъфнаха, не, държавата им отдавна е умряла, даже не подритва леко.

Да ама не... утрепаха си браузъра, имейл клиента, утрепаха скайп, Нокиа, скоро очакваме да си съсипят и офис пакета, каквото им попадне и го съсипват, така че тези са си убиец на самите себе си....

не знам кво е това зуум "

Това единствено означава, че не те късае , дебил! Не коментирай!

Да вземат да доразвият teams че са изоставащи там и липсват ключови функционалности

Windows 10 е най-противната и най крадлива операционна система създавана от корпорацията на Бил.Геит Съсипа ми Офис пакета и ми вгради Офис уеб.Кражбата на данни е в пълен ход.

Никой не те кара да използваш най-последната версия на офиса.

те другите щото не го правят... виж си темп файловете в аппдата какво съдържат :)

Свиквай с идеята. Всички софтуери, с които се изкарват пари, вървят в тази посока - наети лицензи, работа в облак ... Ако не щеш - скоро няма да имаш избор, освен разни недобре изпипани конкурентни програми, при които винаги нещо липсва ... докато и те не умрат или последват големите. Все едно да замениш AutoCAD с Bricscad, ZWcad, nanoCAD, Gstarcad ... стават, ама зависи на какво ниво ги ползваш, какви навици имаш, какви допълнителни приставки ползваш ... И все по нещо им липсва, или интерфейсът е правен като в час по трудово. Ама пък са евтини.

NAMELOS

Смяната на офис пакета няма никаква връзка с Windows 10. Това, което пишеш е доста странно и по-скоро ти си цъкал нещо, без изобщо да четеш какво ти пише!

Миного интересно. Как пък на мен не ми изтри документи от по близо 200 страници с десетки снимки, 5 - 6 шрифта, таблици и т. н. Май проблемите както винаги са свързани със задмониторното устройство.