Поредна тестова дистрибуция на Windows 10 идва с интересна иновация. Microsoft е вградила в операционната система функция за видеоконференции Meet Now, която участниците в теста наричат „убиец на Zoom”.

Meet Now позволява на потребителите да инициират лесно видеоразговори чрез специален бутон в лентата на задачите, по-точно в областта за известия. Не се изискват акаунти за видеоконферентни услуги за нито един от събеседниците. Достатъчни са връзки или код за достъп за участие в конференцията, уточнява Windows Latest.

На повикването може да се отговори или чрез настолен клиент на Skype, или чрез уеб приложението Skype в браузъра Edge. По този начин, дори без акаунт, потребителят получава достъп до функции на Skype клиента като запис на разговор или размиване на фона.

Очаква се Meet Now да стане особено популярна функция сред корпоративните потребители, които не могат да използват Facebook Messenger, WhatsApp или Facetime видео разговори по време на работа. Понастоящем функцията е в етап на затворени тестове и не е ясно кога ще стане достъпна за редовите потребители.