Коментари - Агресията развива мозъка? | IT.dir.bg
назад

Агресията развива мозъка?

Учени установиха, че агресията води до поява на нови нервни клетки в мозъка.

Обратно в новината

Коментари - Агресията развива мозъка? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Със сигурност при някои хора, които искат само да навредят на други.

Ама да знаете как невероятно кипва мозъкът ми от гениални мисли като хвана жената за гушата след някой гаф от нейна страна!!!

Това не е вярно, иначе българите нямаше да са толкова прости и овчедушни.

мишките са по-хора от българите...

Не отнемай прерогативите на Бог. Всекиму неговото и каквото си е заслужил. Не издавй такива присъди, за да не те сполети същото.

Да разбира. Особено на такива балканджийчета като теб. Отричането като оценка не може да бъде довод, нито пък доказателство. А Ницше въобще не е лъжица за такива като теб, момко. Имай малко повече уважение към себе си...

удара с винкел така го променя мозъка, чак придобива друга форма ..

В статията пише, че се увеличават клетките на хипокампуса. Ето и един цитат, от каква още дейност може да се увеличи този дял от мозъка: "Скорошни проучвания върху млади хора, изучавали в продължение на три месеца език, от който си нямат и понятие, показва, че мозъците им са стимулирани по начин, по който не могат да бъдат стимулирани при обичайното учене. Изучаването на нов език води до значителен растеж на хипокампуса частта от мозъка, която формира, организира и извиква спомените."

Предполагам, че агресията има този ефект в качеството й на ЕДНА ФОРМА НА АКТИВНОСТ. Уверен съм, че всяка форма на активност би имала такъв ефект - например, творческата активност, към каквото и да е насочена. Впрочем, творчески момент има и при агресията. Защо тогава да се твърди, че агресията развивала мозъка? Развиват го творческите усилия във всичките им насоки, включително към агресия.

грешка,не творчески момент има и при агресията, а агресия има и в творческият процес

Че кой е казал нещо друго. Казвам, че само това могат да тестват.

Сатана ви призовава. Бъдете горди и агресивни. Това е и смисъла на днешната масова реклама и внушения на социалният инженеринг. Това е основният емоционален двигател на бунта против Бога ма вавилонската система.

А не трябваше ли да сме усмихнати (денонощно) и позитивно гледащи на живота? Някак обратно на агресията, но комбинацията е доста типична за софиЕнци. Мазен, мазен и по някое време се изрепчва и става велик.

Тъкмо това има предви Ницше като казва следното: "Що е добро? Всичко, от което в човека нараства усещането за сила, волята за власт, могъществото... Що е лошо? Всичко, което произлиза от слабостта.... Що е щастие? Усещането за увеличаваща се сила, власт, усещането, че е преодоляно новото препятствие. Разбира се подобни прозрения (преживявания) са достъпни само за гениите, останалите се занимават с наука и тестове с бели мишлета.

Ти колко си прост само :)

Тооо по тая логика тия у САЩ трябва да са със слонски мозъци... впрочем ако сравним IQ на слон с това на англо-американски "учен"...

Очевидно Путлер чрез агресия иска да направи руснаците по-умни. Не знам дали е успял, но определено ги направи по мизерни, несигурни и .... предпочитащи да останат в мрак, което май е била основната му цел.

А стига, този трол пак се появи. Няма отърване от него, дори и в научните форуми. Човек, лекувай се! Може би още има надежда.

На лекетата като тебе трябва постоянно да им се набива манерката, защото сте тъпи, прости и неуки. А в логическите съждения сте кръгла нула. Добре че от Русия ви спускат по някоя и друга опорна точка.

Може и да са зле, ма не са по-зле от нас.Пък ние сме в Бръшляната лига,нали така. Нито харасвам , нито мразя руснаците.Ако са убили някой в семейството ти - най вероятно го е заслужил като е плюл срещу по-силния,вместо по враговете му.Но ти си адаптивен - не плюеш срещу силния(Бойко), а срещу опонентите му(Русия). А за теб нищо няма да се промени, който и от тях да те управлява. Истински Хитър Петър си.Или Андрешко?

Въпросът е в каква посока го развива! Това, че учените не знаят за други ситуации, при които се образуват нервни клетки, не значи че ги няма. Просто при животни могат да експериментират само със животинските инстинкти.

Само тия които и сега са си мишки. Докато станат хора има да извървят доста дълъг път.

Това означава ли,че агресията, навсякъде в България ще направи хората по умни?

Относително е . На някой може да помогне за нещо си, на други не или да навреди Мойсей: Законът е всичко ! Христос: Любовта е всичко!! Маркс: Парите са всичко!!! Фройд: Сексът е всичко!!!! Леонардо: познанието е всичко!!!!! Айнщайн: Всичко е относително!!!!!!

Страхотна градация от проникновения. Накара ме да се замисля и осъзная колко елементарни са всички цитирани с изключение на Айнщайн.

Забрави обобщителя - Манго : Всичко е относително, защото всичко можеда бъде отнесено !