МКС може да остане без хора на борда

"Предвиден е безпилотен режим, но ще направим всичко възможно това да не бъде допуснато", заяви изпълнителният директор на Роскосмос

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дракона скоро ще полети, ще качи там руски роботи произведени в Перм, за да не е съвсем ненаселена мкс ..

Роскосмос спря ракетата Протон, сега ако спре и Съюзите няма да има с какво и един сателит да качат пияните свинки.

Без МКС руснаците няма да изстрелват хора и товари в космоса- това им е основната опора. МКС се случи благодарение на сътрудничеството и разведряването. Така или иначе американците обявиха че се дърпат след 2025 и ще насочат финансирането си в други области. Руснаците вече нямат Протон, без МКС ще се загуби смисъла и от изстрелвания на Союз ФГ. В изследванията към далечния космос, състоянието им е още по плачевно.

Хехе, ти сериозно ли си толко невеж, че мислиш, че руснаците стартират космически полети само да ходят до МКС бе, каун?

Е, платения трол поне се е помъчил да изглежда обективен. Излъгал е в първото изречение, но е замаскирано с по-нататъшни разсъждения, знае и думата "разведряване", което означава, че има образование, но няма чест, съвест. Не са го научили да не лъже като малък.

ето това е по-интерсна новина отколкото "аварията" с ракетата... за американците стана сложно: "моля, някой да ни изтрие дупето, че сами не можем. високотехнологични сме...."

30 години, 400 млрд разходи и самолети на земята. ега ти проекта е тоя ф35... една тоалетна не могат да "сковат" за космоса, карат само на памперси. Пък били високотехнологична световна сила...

Много тоалетни са направили. всяка совалка беше с кенеф, но са решили на МКС да оставят заниманията с кенефите на руснаците, че те и без това друга работа нямат.

Тези 400 милиарда разходи са влезли в техните предприятия, така че нищо не са загубили.

алцхаймер, кое ще се случи първо? ще полети отново щайгата фи-35 която стои на земята от 2 седмици вече и производителите разправят на тези дето са дали 1 камион пари да не летят с него, а само да се снимат на пистата или ще започнат американските афроиндианци да сглобяват РД-180 в Детройт за да може краварите да летят отново?

Ф-35 си летеше. Докато течеше разследването. Нещо са открили и са го спрели за 2 дни. А РД-180 няма да сглобяват, че си имат подобри. Сега привършват броиката от купените през 97 година. А първо ще лети до МКС Дракона, но тестов и без екипаж, но ако руснаците се замотаят ще лети и с екипаж преди април.

Абе >>> не се пъни толкова,че може едната клетка на мозъчето ти да даде фира, я кажи колко катастрофи има с българските совалки, ми нито една едноклетъчното ти мозъче схваща ли защо, айде от мен да мине ще ти кажа...защото НЕМА български совалки, за това и блядовете нямат катастрофи със совалки схващаш ли, а дано мозъчната ти клетка още работи, ма не се напъвай да мислиш противопоказно ти е!

България може и да няма совалки, но има космонавти. и американците се учеха от нас да правят храна за хората горе. ти си млад и неосъществен платен говнояд на копанка от фондациите на сорос. откъде да ги знаеш тези неща. питай баба си за лошите комунисти. Днес в България не се правят дори велосипеди!

Да ама правим Калашников-47 и РПГ,найс а?

сухите храни са изобретение на НАСА, ние тука правехме храни, ама копия на тези от НАСА за руснаците

е била вече в такъв режим.. Консервираха я.. Пък след това пак я пуснаха.. Какво толкова? За русофобите явно е по-важно, че спътниците на Пентагона ша продължат да ги фърлят с руски двигатели.. Щото НАСА си каза - първи изпитателен ПРОБЕН полет с кораб на SpaceX и Boeing не по-рано от есента на следващата година засега.. А сега сами си прочетете кога МАККЕЙН са пеняви за руските двигатели в конгреса.. И колко време мина оттогава.. И колко срокове се преместиха многократно.. По програмата за щатското самозадоволяване.. И сами си вижте също - докога НАСА е запазила места за руските полети..

НАСА има на разпложения два нови двигателя - на Мъск и на Безос. И двата са по-добри от онези, правени в Русия по с американски патенти. И двата вече са летяли и са за многократна употреба.

тогаз НАСА отлага програмите си? А Пентагона подписва допълнителни договори за РД 180?

Ама нещо не виждаме практически резултати от тия "по-добри" двигателя, а?

Я виж предвидените полети за тази година: December Falcon 9 • Crew Dragon Demo 1, това не по-рано от есента на следват година ли е? С руски двигатели не си хвърлят сателитите, можеш пак да видиш планираните полети. С руския двигател чак през януари следващата година е полета на CST-100 Starliner Orbital Flight Test, т.е и той не е предвиден за есента както лъжеш

Абе >>> това което си написал върви само при едноклетъчните мозъчета на путлериските гниди, но вервай си, това са ти дали това пишеш!

з уйо, това е цитат, не виждаш ли че има кавички?! Това е произведение на шорошорасткото изкуВВство! Има тиутър канал, който събира такива велики простотии. Казва се "произведено в България". потърси го нета. не можеш да си представиш до какви дълби са стигнали българските родоотстъпници и платени тролчета на америказабългаря... прочее и ти си един от тях. :)))))))))))

слабо, много слабо... очаквах нещо от сорта на: "Русия никога не е доставяла на САЩ ракетни двигатели, независимо от санкциите! Напротив - винаги е внасяла! Гагарин, АКО БЕШЕ ЛЕТЯЛ В КОСМОСА, също щеше да лети с щатски двигател!" :))))))))))))))))) алцхаймер, колко НЕУСПЕШНИ МИСИИ имата совалките? босилек, кои космически катастрофи са с най-много загинали? За първите 2 места приза директно ти го казвам, дан съ потиш напразно - совалките! 2 катастрофи, общо 14 загинали!

Руснаците бият всички с 240 загинали по време на старт на ракета по лунната им програма. Не че е за хвалене, тъжно е, и са го крили дълго време.

Американските совалки - 140 мисии и само една неуспешна Руската Буран - 20г раработка и само една мисия - хахахахахах

Коя е неуспешната?

Под неуспешна имаш предвид ония совалки, които не се взривиха още при излитането, нали?

Да. Като Союз 1 и 11

Толкова по въпроса. Отселно ракетата носител Енергия - толкова години разработка и толкова вложени средства и... 1 изстрелване!

специално за канадският алцхаймер на лека дрога тип мериджейн, "Русия продава на САЩ ракетни двигатели РД-180, които се произвеждат от НПО „Энергомаш“. През 1997 г. Москва и Вашингтон сключиха споразумение за почти 1 млрд. долара за доставка на 101 двигатели РД-180. През декември 2014 г. Конгресът на САЩ въведе забрана за използването им след 2019 г., но го отмени, след като стана ясно, че през следващите три години САЩ няма да могат да създадат свои двигатели. Според шефът на НПО „Энергомаш“, Игор Абрузов, цитиран от руските агенции, компанията ще достави през 2017-2018 г. в САЩ най-голям брой ракетни двигатели. През септември 2017 г. изданието The Wall Street Journal разбира, че технически и финансови проблеми принуждават Пентагона да внася руски ракетни двигатели поне до средата на следващото десетилетие. „Независимо от исканията на двете партии в Конгреса за бърз и поетапен отказ от двигателите РД-180 с оглед на съображенията за национална сигурност, това се оказва по-трудно от очакването на много от законодателите, желаещи да осигурят надеждна замяна с родно производство“, се казва в статията на американското издание. В нея се отбелязва, че служители от администрацията и представители на бизнеса са заявили, че компанията United Launch Alliance (ULA) , която е основен доставчик на ракетни технологии за Пентагона, по-скоро ще продължи пуска на ракетите Atlas V с двигатели руско производство до 2024 или 2025 години. По данни на други източници, ULA (съвместна компания между Boeing и Lockheed ) може да продължи вноса на руски двигатели до 2028 година." разбирате ли шорошорасти колко сте жалки? а като овротолерасти направо се сринахте днес в опита си да защитите боко кратинята и да оплюете немското правораздаване! дишайте дълбоко в книжна кесия докато минат паническите ви атаки, че са ви окупирали руснаците.

Това от Комсомолская правда ли го копира ??? Тъповатий, само баба си може да лъжеш с това !!!

През 97 г. Русия беш пред фалит, а Роскосмос пред затваряне, затова САЩ решиха да ги подпомогнат като купят 101 двигатели РД-180. Двигателите се доставят на части и все още не са доставени всичките. Едновременно с това използването на тези двигатели беше планирано д 2025 г. Прекратяването на договора означаваше че УЛА трябва от една страна да плати неустойка по договор, от друга да направи нова ракета. Пентагона не внася руски двигатели. това е абсолютна лъжа. Пентагона от тази година разчита основно на СпейсХ и затова до края на годината НЯМА НИТО ЕДИН ПОЛЕТ на Атлас 5, чак януари УЛА ще използва тази ракета за пилотируемия Старлайнер, следващия и полет е след юни 2018 г. та не се напъвай и без това целия си осран нещастник.

Хахахаха колко тъп трябва да си за да използваш тази фраза: "САЩ решиха да подпомогнат Русия" и да си вярваш?????

тъпоъгълните платени говеда от нпо-тролефермите на америказабълхария забравят че от 1996г насам краварите гащници се катерят горе у космоса само, предимно и еднинствено (в последните си 15 полета на наса!) с ... РУСКИ РАКЕТНИ ДВИГАТЕЛИ РД-180 31 Юли 2018г " Сключен е нов договор за доставка в САЩ на руски ракетни двигатели РД-180 между "Енергомаш" и United Launch Alliance (ULA), съобщи генералният директор на руската компания Игор Арбузов. С тези двигатели се задвижват на първа степен американските ракети Атлас 5, ползвани за търговски и разузнавателни цели от НАСА и Военно-въздушните сили на САЩ. "Подписахме контракт до 2020 г. за доставяне на нашите партньори на още 6 двигателя РД-180", каза Арбузов."

Совалките, тъпако, летят до 2011 г. Същевременно са изстреляни поне 30 Делти Ч. Последните 15 полети на НАСА са основно с Фалкъни - досега 16 товарни мисии до МКС, няколко Делти и едва един единствен полет с Атлас 5. Руските преса и Арбузов естествено лъжат, тези 6 двигателя са част от договорените през 97 г 101 двигателя. Просто са написали договора за заплащането им и доставката.

Мъск да купува rруската част от ISS и да се свършва с мръсните кенефи.

канадски алцхаймер, кво става? коя е другата смърдяща лъжа, която ще постнеш? я кажи как говедата са излиза горе в открития космос с китайски ключ-звезди и са затягали модулите един към друг? :)))))))) канадските алцхаймери най-дългопомнещите в света!

който е ходил там с модула бе келеш. 80% е направено от американците. А ето и списъка на модулите, КОЙ ги е построил, КОЙ ги е поръчал и платил и кой го е занесъл там и с КАКВА ракета: Модул-ПРОИЗВОДИТЕЛ-СОБСТВЕНОСТ-ракета Заря-Русия-САЩ-Протон-К 8К82К Юнити-САЩ-САЩ - Индевър Звезда-Русия-Русия - Протон-К 8К82К Дестини-САЩ-САЩ - Атлантис камера Куест-САЩ-САЩ - Атлантис Отсек за скачване Пирс-Русия-Русия - Союз-У Хармъни-Италия-САЩ - Дискавъри Кълъмбъс-Италия-САЩ/ЕС - Атлантис Кибо-Япония-Япония - Дискавъри херметизирана секция - Япония-Япония/САЩ - Дискавъри Поиск- Русия-Русия - Союз-У Транквилити-Италия-САЩ - Индевър Купола-Италия-САЩ - Индевър Рассвет- Русия-Русия - Атлантис (ЩО ТАКА БЕ ?????) Леонардо-Италия-САЩ - Дискавъри Рассвет що са ви я качвали американците бе? мога да ти кажа и екипажа на всяка мисия които са сглобявали... а ти си един тъп ТРОЛ който лъже тука на поразия.

Този кара с опорни точки от студената война.

Аве тюфлек....вземи почети малко и се ограмоти, какво са направили совалките и кво Съюзчетата !!! Совалките имат само една неуспешна мисия !!!

! Совалките имат само една неуспешна мисия !!! ДВЕ са!

Биологичният експеримент ..хомо сапиенс.. е сериозна заплаха за нас и ...Вселената, ...Ние отлитаме..те сами ще се довършат! ....

Какво стана бе? Астронавтът от ЕС артиса горе ли? Бързо да стреснат Русия с някакви санкции, щото друго не могат. Или да пратят на Мъск хапаратурата напредналите американци.

дали някой ще се връща. Дето се оказа дефектно, па обвиниха американеца че бил с дрелка през 3 руски отсека и никой не го видял. сега сигурно пак американец въртял с дрелката докато излитали, а?

Ма, знаете ли как ми дреме на кура?..?..! ВещоВе човечеството е живяло ЩАСТЛИВО и без МКС!?

Е МКС ли допринесе за нещастието на човечеството? Това е едно от малкото хубави неща, които е правило човечеството заедно.

По голямата част от пишещите очевидно са тъпаци и за тях важи епиграмата на Радой: Сит търбух за наука глух.

Фани са за кура!

Еййй, голямо мерене става тук. САЩ убедително водят в една дисциплина - брой загинали космонавти от 1983 година до сега. Русия категорично води в друга дисциплина - брой успешно евакуирани и оживели след катастрофи при изстрелване. Всеки води в нещо :)

Обаче на Земята нямат равни. Един взрив на ракета при изстрелване и 100 ушанки останаха без стопани.

Може и хладилниците Кериър и Зил да сравниш. Пак е по темата. Умникът на баба!

Руснаците тихичко ще потърсят диверсанта. Първо дупката пробита от вътре на самата станция, сега авария на 150 километра!!! Почва да мирише на организирана акция. Сещам се за едни дето са космическа нация, без космически кораби и ползват таксиметрови услуги, след като превозните им средства са разпиляха по цялата планета. Може пък нещо да са се засегнали. Знае ли човек. Те, доста докачливи излязоха.

Само така ще е....не е руската некадърност ами сигурно ЦРУ прави дупки по ракетите им. А може и извънземните да правят съботажи на ушанките....на тях все някой друг им е срал в гащите

алцхаймера разправя някакви небивалици за 140 полета на краварите, които не летят от 10 години?! ало треторазрядния актьор с босилека, зачитам: "... Сглобяването на цялата станция изисква извършването на над 40 монтажни полета. Към март 2011 г. 26 полета на космически совалки са скачвани със станцията за да добавят компоненти, 9 други полета на космическите совалки са извършени за снабдяване на МКС без да бъдат добавяни компоненти..." аре у лево гърчав пеерас платен на шорош!

Тъпанарев, цялата монтажна работа се извършва от американците. Ушанките са там само да помитат боклуците и да бършат с парцалите.

къде са 140-те полета ве босилек? Я да видим още нещо: "... Заря е първият изведен в орбита модул изстрелян с ракета-носител Протон на 20 ноември 1998 г. С полет STS-88 на космическата совалка две седмици по-късно е изведен модул Юнити и е скачен с модул Заря. Той е първият от общо три възела на станцията. С ядрото от тези два модула станцията остава необитаема за следващите година и половина до юли 2000 г., когато е изведен и скачен модул Звезда, който позволява постоянното обитаване на МКС от поне двама космонавти..." Какво се оказва ку.воляк скапан?! Че от Трите основни модула 2 са руски! и като алцхаймер си третокласен!

"List of human spaceflights to the International Space Station" ха напиши това - ЧЕТИ и после ТРОЛИ глупаво детенце.

г овньо-о-оооо не ми трябва списъка с посетителите. По-долу един друг ти е написал вече отговора преди мен. Кой се е качавал горе след като е посторена и годна за обитаване станцията, е само подробност. Да ти повторя и аз думите му - "При това всичко това го вършеха РЪЧНО, защото, да повторя, технологията на автоматизираното скачване е все още недостъпна за говедарите."

абе малоумник първите строили на станцията са АМЕРИКАНЦИ БЕ... келеш недоносен.Ама чукча иска да пише - не иска да чете.

Станцията се състои от модули, които се правят на земята и се извеждат с товарни носители горе. Прочети какво съм отговорил аз на алцхаймера! И вземи наистина си ЕПМ!

аз сега ще те питам кой е построил и кой е занесал модулите на горе: ЧЕТИ МУРЗИ !!!!!! Модул-ПРОИЗВОДИТЕЛ-СОБСТВЕНОСТ-ракета Заря-Русия-САЩ-Протон-К 8К82К Юнити-САЩ-САЩ - Индевър Звезда-Русия-Русия - Протон-К 8К82К Дестини-САЩ-САЩ - Атлантис камера Куест-САЩ-САЩ - Атлантис Отсек за скачване Пирс-Русия-Русия - Союз-У Хармъни-Италия-САЩ - Дискавъри Кълъмбъс-Италия-САЩ/ЕС - Атлантис Кибо-Япония-Япония - Дискавъри херметизирана секция - Япония-Япония/САЩ - Дискавъри Поиск- Русия-Русия - Союз-У Транквилити-Италия-САЩ - Индевър Купола-Италия-САЩ - Индевър Рассвет- Русия-Русия - Атлантис (ЩО ТАКА БЕ ?????) Леонардо-Италия-САЩ - Дискавъри

ДВЕ ЗАДАЧИ ИМ ДАДОХА НА РУСНАЦИТЕ НА МКС: 1. ДА ВЪРТЯТ ГЕВРЕКА 2. ДА ЧИСТЯТ КЕНЕФИТЕ И С ДВЕТЕ ВЕЧЕ ЕДВАМ СЕ СПРАВЯТ !

ЛЕЛЕЕЕЕЕ... колко неустойки ще платят сега руснаците на американците за нарушаване на договора за превоз на пътници.

2 ведра студено вода. екологична чиста, от Байкал... по желание на сороспиите може да бъде добавен малко плутоний или новичок.

НАСА подписаха договор с Джеф Безос и не подновиха договора с Роскосмос който изтича 2019та. Ще видим кой как ще ходи на МКС.

не бързай да броиш пилците, нека Безос да качи поне един човек на МКС първо пък после ше видим

Е ние вече ги преброихме. Има го и в интернет. Знаеш ли колко хора са качени от руските ракети и колко от американските совалки за доста по-малко време?

да ти помогна? ето в гоогле: "Списък на корабите с екипаж до МКС"

Американските совалки построиха МКС със 140 полета до там, рашките една туба вода не могат да занесат с техните въшливи Съюзчета !!! А и видяхме руската совалка Буран - 20г разработка, без един полет и директо в музея, където падна тавана отгоре му и после на боклука. Сега се ползва като тоалетна и от наркомани. Аве руска му работа

sawo

И къде са совалките сега? Как не може една новина да не се осира от платени тролове? На dir.bg обаче не им пречи, дори напротив - новините за Русия са им като златна мина заради трафика, който троловете генерират...

чакат руснците да го настигнат по брой хора качени в космоса. за сега е над 360 на под 160 в полза на САЩ. Има данни във википедията. може да се проследи кой и кога и с какво е ходил. както и статистики.

The-Canadian

Копейчев, совалките не са вечни. Все един ден щяха да спрат, но това което направиха е че построиха 85% от МКС. А сега тепърва почват полетите на Фалконите и ракетите на Боинг. А Раша ще си тропа с тия Съюзчета вовеки, понеже не може да направи нови разработки.

sawo

Ще, ще... Фактите са, че в момента разчитат на руснаците, за да отидат до МКС. Дори САЩ и Русия не си развалят отношенията в космическото сътрудничество, само вие платените мижитурки си църкате тук и обяснявате кой колко по-велик бил от другия...

имали са договор. подписали са го. руснаците не могат да го изпълнят. преди се качваха предимно с американски подули. Повече хора са качени там с американски отколкото с руски. Сега като рашките се скапаха - Безос подписа договора за качването.

МКС бе построено от РУСНАЦИТЕ, които изведоха двата основни модула "Заря" и "Звезда" и ги скачиха на орбита - технология, която и до днес за краварите е непозната. Верно, след това каубоите пристроиха някакви обори и външни нужници към харизаната им "Заря". При това всичко това го вършеха ръчно, защото, да повторя, технологията на автоматизираното скачване е все още недостъпна за говедарските мозъчета. Ако с това се гордееш - продължавай, само не ми е ясно ти какъв си им на американците?!

На козяшките тролове плювачи на Русия от такива новини май неловко им се получава. При такива новини не вървят дежурните им сплетни за никаквата икономика на матушката и супервисоките технологии на Запада. Понеже няма руснаци, станцията ще виси празна - няма кой да закара там ни хора, ни продукти. Защото ние от Запада сме високотехнологични и най-мощните икономики.

новината е преписана от ТАСС... аре мисли малко преди да тролиш простотиите си.

Руснаците са поели ангажимента, платено им е за това, да качват хора до МКС (един вид такси), а не могот да си изпълнят договора.

А къде е американското такси? Не на картинки и презентацийки от Илончо имам предвид?

Нема страшно, янките ще пратят някоя невидима Ф-ка 22 или 35 след като обаче ги извадят от карантината. И понеже са невидими, никой няма да види...

Че за какво да летим като няма Руснаци ? Сами на себе си ли да правим дупки по станцията ? Плюс това и ракерите ни са с руски двигатели, ама нали им наложихме ембарго. . . . . как да ги изстрелваме без двигатели сега. . . . .?

Ракетите са руско производство,но с американски патент,което е съвсем различно.

Няма руски ракети, а руски двигатели за първата степен.

Ма как ще остане бе, "високотехнологичните" американски партнери нема ли да пратят годна ракета?? (:

Е откъде? Нали си изхабиха всички пиратки пo Асад в Сирия.

чети новините и ще разбереш. не само преписвачката на ТАСС да ми четеш.

Що америчетата не подвaдят някоя ракета??? Мъск няма ли да се включи? Що супер-дупер развитите нации разчитат само на ватниците? Ех сороси, сороси, пак ви издишаха опорните точки.

Е ся се видя кой има топки да качва хора в космоса.... а краварите уж били ходили на Луната, ози измамник уж щял да пилотира догодина до Марс... добре, че беше Кубрик да ви снима в студиото лунни разходки

Какво се оказа? Не летят ли руснаците горя няма да има никой. ало шорошорастите, какво става с муск бе? ха-ха-хаххх!