Коментари - Млечният път ”обитава” голям галактичен комплекс | IT.dir.bg
назад

Млечният път ”обитава” голям галактичен комплекс

Галактиката Млечен път се намира в покрайнините на неизвестен досега масивен галактичен свръхкуп, наречен от учените Ланиакея.

Обратно в новината

Коментари - Млечният път ”обитава” голям галактичен комплекс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този комплекс, по-голям ли е от Люлин?

всичко е в сферата на хипотезите

Предлагам на тези учени заплатата им да е 350 лв. Толкова за чесане на езици.

Колко са жалки тези космически измерения в сравнение с нашата програма.

Бягай от тук бе, жалък позитански троле. Промити мозъци

На практика вие с промита мисъл и действате съвсем първосигнално причислявайки автоматично човек с неприятно за вас мнение към гилдията на червените тролове. Кое му пречи да е безпартиен да изказва мнение. Необмисленото ви мнение е стандарт за тролене. Такива първосигнални реакции са безсмислени и свалят силно нивото във форума.

Видеото, което екипът е направил, е интересно. Там са показани очакваните траектории на галактиките -- приличат на вливащи се реки -- и отделните свръхкупове се разграничават подобно на вододелите.

Имам чувството, че със времето теориите за големия взрив и разширяващата се вселена стават все по нелепи. Според мен в движенията на тези трилиони галактики са намесени гравитационни сили далеч надхвърлящи възможностите на познатата ни вече тъмна материя. Добре, вселена имаме, но какво е това когато нямаме...? ...е въпроса който разбива всички стандартни теории и прави маса самоуверени даскали и учени да изглеждат смешно.

По принцип в реда на нещата си е теориите или да отпаднат, или да бъдат заменени с по-точни. Това важи за всички научни теории. Ставало е много пъти и ще продължи да става -- това си е квинтесенцията на науката -- и комай е единственият начин науката да се развива. Интересно е да се спомене, че всъщност идеята за разширяваща вселена идва ... от свещенника Жорж Льометр. Затова винаги се подсмихвам наум, когато среща някой да казва колко глупави са учените да си мислят подобни неща, които вярващите винаги са знаели, че са погрешни.