Коментари - Млечният път е по-лек, отколкото се смяташе | IT.dir.bg
назад

Млечният път е по-лек, отколкото се смяташе

Млечният път е по-лек, отколкото смятаха досега астрономите, съобщи Би Би Си, позовавайки се на резултатите от британско изследване.

Обратно в новината

Коментари - Млечният път е по-лек, отколкото се смяташе | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям праз!

Позна ма и с очилата.

Споко, нашата галактика ще се сблъска с Андромеда и тогава учените няма да имат такава тежка задача да изчисляват кое е по-леко.

Дори ме е срам от коментарите ви. Трудно е да повярвам, че имате ТОВА отношение към НАУКАТА И УЧЕНИТЕ! А някога българинът е давал мило и драго да изучи децата си. Отдавна отминали славни времена, какви умове и какви любещи България сърца са имали хората, построили Нова България! Поклон! /И какво запустение днес!/

Доста отдавна в коментарите под научните статии положението стана трагично.

Това е отношение към "науката" и "учените". А, аз лично, не съм сигурен, дали е останала някъде НАУКА и УЧЕНИ. И ако да, за какво се използва друго освен за оръжие и потискане на хората.

Извинявам се - и за "усвояване" на едни пари.

те до луната не смеят да отидат пук чак за изван млечният пут правят някви уж изчисления всичо далавера'нали трябва някак да оправдаят парите за откривания.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Така е! MilkyWay е по-лек от Snickers.

Ма язе това си го мислим от години! Като го гледам там - горе на небето и не пада, си мислим, че е супер-лек тоа Млечен път!!!

Баси и живота скапан... вместо сега да прескоча да разгледам някакви аномалии на малка оранжева планетка с извратени туземки в покрайнините на Андромеда, аз тябва да ходя до тоалетна.

Споко, Млечния Път е от Бургас... Лек..

Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост и аз ще повдигна ... Млечния път.

С достатъчно дълъг лост... може и да не се събудиш след упойката!...

Ильее по-лека, ильее по-тежжка...........от Аддромед!

шанса да познаят е 50/50

Дразнещо е как учените въвеждат понятия тъмна материя или енергия , за да заместят пропуски в познанията им за битието в удобна но недоказуема форма. А може просто на не разбират докрай поведението на елементарните частици и квантовите ефекти. И като теоретичните им модели не предвиждат правилно това което наблюдават, има два варианта. Или картината която получават не е баш истинската. Или някой физични закони си имат скрити особености. Но е вярно че е по удобно да се измисли неуловима материя и енергия и после да се търси дълго. Такива идеи хранят цели институти.

С колайдера в церн удариха на камък. Май им липсват идеи. За да не се посрамят пред данъкоплатците си измислиха Хигс бозона, който е поредната широко тиражирана глупост. Науката е в дълбока криза.

Ако беше само науката, с кеф да им плащаш милиардите за черните научни дупки. Човечеството навлиза в най-дълбоката и опасна криза от създаването си. Кризата е преди всичко мирогледна, оттам на ценностите, оттам на морала... и айдааа, отиде коня в ряката - почна се третата световна, ядрена война.

Точно ти им плащаш милиардите.. Плащат хората в нормалните страни, защото разбират ползата от знанието. Глупак

Дир-а, ще ви замоля, новини, които не показват, че ще има таблети или салам на корем да не публикувате.

Олекна ми! ;)

ще спя спокойно вече