Коментари - Млякото е следващата суперхрана | IT.dir.bg
назад

Млякото е следващата суперхрана

Австралийски учени установиха каква е наноструктурата на млякото, когато го храносмиламе, и са убедени, че тя може да се използва за пренос на полезни съставки.

Обратно в новината

Коментари - Млякото е следващата суперхрана | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

of, tia hamerikanci vseki den "otkrivat" stari i dobre poznati fakti - mi oshte kolko drugi rastitelni polezni masla mogat da se polzvat kato lipidni prenositelni prez kletuchnite membrani. ugas, ejednevie sa v US tia "otkritia"

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш по стена с лайна....чете се но не е красиво!!!

Не е вярно, че всички възрастни не преработват лактозата. Има различни степени. Има хора, които изобщо не могат да приемат каквито и да е млечни продукти, дори и сирене. Има такива, които не могат да приемат само мляко и такива които могат да приемат всички млечни продукти. Последните са плод на човешката еволюция и един ден всички ще можем да преработваме млечните продукти.

Омега-3 и Омега-6 полезни ли са? Някой знае ли?

не знам дали се шегуваш, но отговора е да. като знам, че омега 6 може да деиства леко възпаляващо и трябва да се избягва в някои случаи, но не съм разбирач. иначе омега 3 - за мозъка и кръвното чрез промяна на вискозитета на кръвта

Прочетете в НЕТ-а - "Американската война срещу чаша сурово мляко". link А, за това колко е "вредно" млякото, хайде да не говорим излишни глупости! Има и по важни теми.

;) Леле какви глупости се пишат тук! Млякото било вредно! Глупости на търкалета. Че кое е по-полезно? Бадемите ли, които съдържат циан-калий? Всичко е и до количество. И бадеми си ям. Има циан-калий и в други ядки - май на кайсиите например. А на тези с твърденията за продуктите, хич не им вярвам. Как навремето твърдяха, че маргарина бил полезен и се отслабвало от него. А тогава се правеше основно от нефт (сега май от олио). И в някой от щатите в последствие го забраниха в ресторанти, че от изкуствените мазнини ставали дебели и от там идвала голяма смъртност. Че може ли да се свърже, с първоначалното твърдение, за полезност и отслабване? ;) Малко е като с цигарите и че уж не били вредни. Това са реклами, а не реалност! Не се съмнявам в нещата които са традиционни. Те са проверени с времето. Докато в новите, може да се съмняваш. Обясняват например колко полезни били някакви продукти от водорасли, а измислилият го, пуква преди да навърши 40 по неясни причини. Явно е прекалил. Друго си е да знаеш, някой над 100 години, как се храни. Пък и все някога ще се мре.

1. Спомнете си приказкатаза юнакът, който бозал зо три годишна възраст. Некакви бебешки храни не можат да замянят майчината кърма. И тъй като днес почти никой не кърми, децата от самото начало развиват алергии и т.н. 2. П. Дънов е казал: ЍТова, което ядат малките деца, не трябва да ядат възрастните. Причината е проста: при възрастния човек ензима липаза почти изчезва. На хора с отстранена жлъчка им е забранено (не могат да ядат) мляко. 3. След Фокушима морските дарове (тези от океаните) станаха под въпрос за консумация. 4. Манталитета на съврмененото технологично общество, че печалбата определя всичко, постави под голяма въпросителна качеството и произхода на храните, които консумираме. Май наистина ще трябва да се изнасяме обратно на село и да започнем да си отглеждаме нормална храна...Разбира се това е само пожелание, което е почти нереализируемо, защото цивилизацията налага друг начин на живот и закони. но все пак човек трябва да търси и да има информацията каква храна да избира и да консумира от разнообразието, което се предлага по магазините.

Час от твърденията са митове и легенди. Например как прокламират в рекламите бирата, като пиене за мъже. В някакво изследване твърдяха, че води до произвеждане на женски хормони. ;) Сигурно е по-вярно, че от млякото се става мъж. Спортист може да се храни горе-долу с мляко и захар. Може да замести захарта с мед, че има почти цялата Менделеева таблица и да добави и витамини. Разбира се, се яде всичко. Алергиите идват от прекалено чистата среда като малки. Трудно ще намериш циганин с алергия. Не случайно се нарича болеста на богатите. То е несвикване със средата. Затова произвеждат антиалергични хапчета, които в прекият смисъл съдържат мърсотия, като умрели глисти, за да насочат имунната система към нях, а не обикновенните неща, на които другите хора не реагират. Фукошима е след случаят който цитирах.

iqoosh07@gmail.com

доколкото си спомням дънов пояснява, че киселото мляко е за възрастни хора

Посочете моля ви, едно изследване което да показва вредата от млякото.

Повечето изследвания показват вредата от хормоните, които се съдържат в кравето мляко, с които са третирали животните. По този начи се заклеймява млякото, а не индустриалното отглеждане на животни. България държи рекорд недостигнат от нито една нация и раса живяла на планетата, а именно 1900г. е имало по 5 столетника на 1000 души. Повечето изследвания твърдят, че това се дължи на консумацията на кисело мляко. Лактобациликус булгарикус..

"Повечето изследвания ....." е да де, ама пак общи прикакзки. Аз попитах за една само излседване, ама конкретно. А вие пак "повечето", едно е достатъчно ама конкретно, научно изследване.

Достатъчно е да се вгледаме в природата без да е необходимо да правим някакви специални изследвания . Няма животно освен човека , което в зряла възраст да консумира редовно млеко . Това би трябвало да навежда на някои изводи .

Свинята пие мляко, за котките да не говорим.

Например телетата и агнетата биха бозали, нарочно ги отделят от майката като порастнат. Въобще това с вглеждането в природата не е сериозно. Например костенурките живеят дълго. Костенурките се движат бавно. Извод ходете много бавно и ще живеете много дълго. Смешно нали? Един вид, да ама не!

"нови форми за доставяне на лекарства" Всичко става ясно: Фармацевтичната мафия ще се заеме с това!

За възрастните хора прясното мляко, особено кравето е доста вредно. Човешкото мляко силно се различава от животинското. Единствено козето мляко има сходни свойства и сравнително лесно се усвоява от човешкият организъм. Кравето направо те задръства със шлаки. Предизвиква автоимунни реакции, злокачествени образования, спад в интелекта, чупливи кости и други проблеми.

Явно доста краве мляко си консумирал.

Забележи че пропуснах да спомена хормоните и антибиотиците, които в промишленото мляко производство са в брутално завишени количества. Като имаш мерак пий. Никой не ти забранява. Аз така или иначе обичам само кисело мляко най-вече домашно.

Явно, наноструктурата на млякото, когато го храносмиламе е една, а когато не го храносмиламе е друга. Така излиза от статията...

Майчиното мляко се има предвид в статията.

Кравето мляко е един от най-разрушаващите здравето на хората продукт за консумация.

Е, НА КОГО ДА ВЯРВА ЧОВЕК ?

Това е вярно. Прясното мляко е полезно до 2-3 годишна възраст, докато детето произвежда все още ензима разграждаш лактозата. При възрастните хора консумацията не носи ползи за здравето и дори го подлага на риск. Извлича калция от организма, вместо да добавя, както се смята масово. И тъй като възрастният организъм няма ензим за разграждане на лактозата, тя много често се третира от имунната система (белтък е) като потенциално опасна субстанция. Предизвиква автоимунни процеси. В мозъка има подобни белтъци и когато имунната система реагира остро на лактозата, то тя атакува и тези белтъци. Резултата е по-слабо умствено развитие на децата след 3 годишна възраст. Най-лесно усвояемият калций е с растителен произход. За да е здрав човек, трябва по-рядко да консумира животински продукти. Основна заради б12.

Лактозата е въглехидрат, а не белтък. Ама нали всичко знаем, трябва да го покажем на света.

Веско, тревопасен ли си?

това за ензима които разгражда казеина е доста индивидуално. има големи групи от хора които са се адаптирали и ензима продължава да се произвежда и когато са възрастни.

Имаш ли доказателства за това си твърдение? Посочи моля те едно изследване което да показва вредата от млякото.