Над 300 млади учени получават 657 млн. евро европейско финансиране

Общо 2222 души са кандидатствали за финансиране, сред тях е имало един български проект

Обратно в новината

Коментари - Над 300 млади учени получават 657 млн. евро европейско финансиране | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя плешивия не е млад учен Да му изсъхнат топките на тоя боклук който ми трие коментарите

с пеня на уста да защитиш "теорията" за глобалното затопляне, и вече си "млад" учен с грант в джоба! Пък ако кажеш, че и ваксите работят - ехееее... може и за средно ниво меринджей в Pfizer да се уредиш!

Защо, при положение че имаме толкова български имена в оня списък с топ 1-2 % учени, нямаме нито един спечелен проект в цялата история на програмата ЕНС? Един по- задълбочен анализ на проблема може да даде отговор и на по-големия въптос- Защо науката в България не ражда нищо полезно за обществото, което я издържа? Вероятно на българските учени изобщо не им се налага да кандидатстват в тази силно конкурентна среда, при условие че просто могат да отидат до МОН и да си изпросят милионните грантове или направо да ги откраднат, когато са във властта.

Алтернативното обяснение е че в ЕНС по програма "Хоризонт Европа" има корупционни схеми, както е в програмите отнасящи се до субсидиите в селското стопанство и т.н. Големите страни като Германия и Франциа Испания и Италия си разделят ограмния дял от финансираните проекти. Другите се финансират на остатъчитн принцип. Остатъка се заделя за близките до тях Полша, Чхия и Балтииските емирати...

Българския Фонд за научни изследвания не финансира приложни изследвания. Пък и българският бизнес не е науката, а по обществените поръчки и далаверите. Сега стана ли ти ясно - защо не виждаш резултатите от науката в живота си - управляват те крадливи идиоти. Това е най-кратко казано.

Русия им даде да се разбират, на какво ниво са им оръжията.

Какво са открили? Зелената енергия и правите краставици или 88 пол.

Ужас, няма такива кражби и разхищения.

И язе искавм ГРАНТ! От днама еврогея и две евро лизблоз ще направя 4 чаавета! Само 10к на чаве! Аде Чакам!

по 2 милиона на калпак. Пак ще има преброяване на дивите зайци. :-)

Туй, че ще профукат по 2 млн евро на "калпак" означава, че би следвало да донесат х10 дълготраен икономически резултат. В края на всеки грантов период е абсолютно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се отчете икономическия ефект и то в съпоставка с аналогичните водещи разработки в Щатите и в далечния изток.

Мда. Като ония дето потрошиха 7,5 милиона евро да правят батерии с алуминий вместо литий. Усвояване му е майката на тоя съюз.. Жална...

Това е "гранична наука".