Коментари - НАСА е фалшифицирала карантината на астронавтите, кацнали на Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

някакъв историк предполага че протокола на Наса бил излишен .От такива като него се появяват и всякакви теории че земята е плоска ,че няма небе а живеем в затворено пространство като около земята има защитна прозрачна стена която не дава на ракетите да летят повече от няколко стотин километра. Че слънцето всъщност е специален изкуствен излъчвател който се върти около плоската земя и създава илюзията за ден и нощ. А пък земята е куха и вътре има друг свят с други цивилизации.

И голям майтап ще стане като дъртите измамници кажат : - че Земята е плоска и неподвижна ; - Слънцето не е на 150 млн. км, а много по-близо ; - Луната е плазмено тяло и на нея не може да се каца ; ...................................................................................................... ...................................................................................................... ...................................................................................................... и т.н.

Тука на Парамун си клатя лелята от хоремага, а жена ми мисли че съм на почивка с децата :)

Този филм ми напомня на един хит: Една звезда н@еba Луната... холивудска комедия за наивни вярващи зрители !

А картината,просто сцена от Холивуд !

Гледах оригинала през 1969година по румънската телевизия. Новите версии са боядисани, но това не отменя високите постижения.

Кубрик по-добре знае

СССР загуби лунната надпревара. Това,което реално успя да постигне е прилуняване на миниатюрен апарат и връщане на Земята около 140 грама лунна почва. Вярно прилуниха и два апарата с Луноход, но без обратно излитане. И нещо много интересно. Днес се знае какви са били истинските размери на луноходите. Но кой знае , защо на изложбата ВДНХ макетите на тия апарати са около два пъти по големи от действителните. След като не можаха да изпратят човек на Луната, започнаха спекулациите. И то не веднага, а около 15 години по късно. Първо ни обясняваха че кацането на Луната на екипаж е безмислено. Тогава, защо по дяволите сте разработвали ракетата носител Н1 и лунен модул ЛК. Тук сработва синдрома за гроздето дето било кисело. После започнаха да ни обясняват че кацанията на Луната били симулативни. Да, но има факти, които са трудно обяснимо. Има две мисии преди Аполо 11 с облитане на Луната. При Апило10 даже е направена пълна симулация на кацане до височина 16 км над повърхността на Луната. Ами аварията с Аполо 13. В такава ситуация няма как да не отидеш до Луната. И защо, по дяволите, ако искаха да лъжат щяха дакацнат цели 6 пъти. Един път е достатъчен. А всъщност общия брой на мисиите е бил 10, до Апило20. Просто след Аполо 17 са видяли че е безмислено да се трошат грешни пари. И използват готовите вече апарати за друго. Едното Аполо е засъвместния полет Союз Аполо, другите два апарата за Скайлаб С така наречения съвместен полет е симулация на спасителна мисия. Просто лунния модул е заменен с адаптер и два шлюза. Единия за скачване с Аполо. Другия за скачване със Союз. И по онова време никой не е поставял под въпрос кацането на американците на Луната. Просто защото всичко е толкова открито че всеки опит за мушенгия ще бъде разкрит от американските журналисти. Всеки се бори за Пулицър. Всички тия напъни на руско съветските мекерета са израз на технологична безпомощност и опит да се очрни всичко американско. Даже интернет, който им дава възможност да пишат всевъзможни глупости

Младеж, когато се водеше космическата надпревара между СССР и САЩ най-вероятно баща ти е бил заблуден сперматозоид в топките на дядо ти! Идея си нямаш за какво ставаше дума..... "..че кацането на Луната на екипаж е безмислено...." Напълно безмислено е било но ти си си намаш идея какво беше...Надпревара между два строя И Мисия с хора до Марс безмислена но ..........Най-малкото тика науката напред Ние тогава вярвахме, нямахме съмнение, че кацат на Луната. Никога нашата пропаганда не го е поставила под съмнение.... Невярващите че са кацнали на Луната са американците да не излъжа за процента 30-50-80% - Въпрос на Интелект хи хи

Първите снимки от задната страна на Луната са от СССР (потвърдено после, че така изглежда задната страна), както и първият апарат стигнал я. Иначе снимките са абсурдни за мен. От тогавашни снимани петна - бяло-черно, червеникава и малко кафяво. Как от петна ще докарат резолюция на която да се виждат прашинки в следите от подметките, не мога да се сетя. Самите записи трябва да сбъркани.

Айде, почна се със самопризнанията …. Най-напред карантината, след това и другото.

Като не си съгласен с глупостите на Сащ, веднага глупаците те обявяват за русофил, а причината е, че глупака, винаги мрази умния, и в този ред на мисли е нормално на Умните да им викат русофили глупавите слуги на Сащ.

Не знаех, че холивудските студиа са толкова опасни за здравето, та да се налага карантиниране?

Е ти и лекарствата не знаеш да си взимаш редовно. Днес от дир те подхраниха и ей го пак си готов, гледай да не се разврещиш пак до пълно олигавяне та и по-лошо.

LOL, с лъжливото си заглавие се опитват да нахранят наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър. Толкова ли са я закъсали за посещения в дир бе.

Стига квича като недоскопен нерез... :)

гроздето кисело

То … няма грозде! Само виртуално.

Сега най-добрите на смяна ще успеят едновермено от отрекат казането на Луната и да порицаят САЩ, че са застрашили земята с микроби от Луната... :))))))))))))

Ха ха ха , любимата закачка за рашките. Кръв им капе от сърцата като стане дума за първите на Луната.. Никой не знае и няма да узнае какво и как е било.Но не е трудно да се досети човек , че при тази бясна надпревара на американци и руснаци и двете страни са криели истинските факти. В крайна сметка начинът на живот на едните и другите към днешна дата е показателен ,кой е по-успешен.

Колко сте глупави троловете ಠ_ಠ

проба

Статията е публикувана в new york times като Cosmic Luck: NASA’s Apollo 11 Moon Quarantine Broke Down A review of archives suggests that efforts to protect Earth from contamination by any organism brought back from the lunar surface were mostly for show. Според статията НАСА са били наясно, че няма как да защитят Земята от евентуални бактерии на Луната, каквито там така или иначе няма. Думата "фалшифицирали" придава съмсем различен смисъл на статията, особено в контекста на теориите на конспирациите. Сайтове за фалшиви новини като дир.бг са изключително подмолни и хлъзгави.

по-лесно ще е да кажат кое не са фалшифицирали ;)

Питам се-защо с технологии отпреди половин век може да се кацне на луната, а със сегашните-не!!!

А кой ти каза, че сега не може?

ами отвори интернет и потърси да видиш кой го е казал и кога

От Брайън Бергер 15 септември 2005 г. ВАШИНГТОН - НАСА информира старшите служители на Белия дом в сряда за плана си да похарчи 100 милиарда долара в следващите 12 години за изграждането на космическия кораб и ракетите, необходими за връщането на хората на Луната до 2018 г. Американската космическа агенция очаква да представи своя план за изследване на луната пред ключови комитети на Конгреса в петък и пред широката общественост чрез пресконференция в понеделник, съобщиха източници от Вашингтон за SPACE.com. Президентът на САЩ Джордж Буш призова през януари 2004 г. Съединените щати да се върнат на Луната до 2020 г. като първа важна стъпка в по-широка визия за изследване на космоса, насочена към разширяване на човешкото присъствие в цялата Слънчева система.

И къде видяхте, тъпаци, някой да казва, че не може с новите технологии да стане? Единственото, което казват е че трябват много пари за да стане.

въпроси много, отговори малко и неадекватни. тия си лъжат по професия

Въпросът е дали НАСА не са фалшифицирали и кацането на Луната?

Няма въпрос в това. На всички е ясно, че са го фалшифицирали. :-)

Първо е добре да научиш, за да не бъдеш вечно тъп, че кацанията са 6 (шест)

Стоян Гогов, освен като платен рубладжия се оказа и плоскоземец!

Плоскоземецът си ти. Само напълно неграмотен относно космоса и физиката промитак може да вярва, че Аполо са ходели до Луната. :) Просто сте пълна трагикомедия!

Айде, айде, НАСА никога не е била на Луната, че да се налага карантина.

Мириканците са #1 фалшификатори, като почнем от историята та и уж кацането на Луната. Те никога не са били там. За тая карантина да не говориме.

Това не е нищо - пък Борис Джонсън правеше купони по време на карантина!

Абсолютно всичко около Аполо е фалшиво! Ракетите никога не са минавали отвъд ниска земна орбита. Гарантирам ви 2 неща: до 2050та все още няма да има стъпил човек на Луната, но поне вече ще са признали официално, че 70те е било пълна фалшификация (както сега в тази статия). Просто няма да има накъде да увъртат вече, защото след още 20 години дори най-големия простак тук, зомби с опериран мозък, ще е загрял, че НАСА НЕ МОЖЕ да изкара човек в комсоса!

Точно така е. Никой и нищо никога не е стигало по-високо от ниска околоземна орбита.

Това че си тъпак и рубладжия, отдавна е известно на всички. Ракетите наистина не са минавали Земна орбита, минавали са я космическите кораби и апарати. Всъщност е имало и ракети изстрелващи от Луната модулите или контейнери с лунни проби, но те не приличат на представите в тъпата ти чутура. Явно като тъпак със огромно самомнение си определил и какво е това космос. НАСА примерно е приела, че космоса е 100 км над морското равнище. Та ти по кои критерии твърдиш че никой не летял в космоса? В тази статия никъде не пише за фалшификация. Думата фалшификация е написана умишлено в заглавието на статията от Гогов. А само след година - година и половина всеки простак,, а това означава и ти ще гледа обиколката на Луната от капсулата Орион с екипаж.

Спътниците, които осигуряват GPS покритието са на геостационарна орбита, която е отдалечена от Земя-та на около 36000 километра. Това ниска околоземна орбита ли е? Потресаваща неграмотност!!!... А и още нещо. На Луна-та са кацали 6(шест) екипажа. Последният през 1972 г. Има карта на Луна-та където са отбелязани точките на прилуняване на 6-те екипажа. И забележете - картата е руска(съветска)!!!. Има ли тъпак, който да си мисли, че ако това не беше вярно, щеше да има такава карта?! Аман от неграмотници...

Сам

Правилно, трябва да се успокоява обществото, има хипохондрици, има вечни недоволници, има свръхподозрителни хора ... Ето, половин век мина от тогава, има хиляди снимки, предавано е по телевизията, всички световни сили са следили полета (от къде идват телевизионните сигнали), никой не го е оспорил тогава, но разни идиоти още казват - а, не са можели да идат. То и Колумб е прекосил Атлантика на едни разбити корабчета, на които сега не бихте се качили и за разходка.

Нищо няма, архива на НАСА е "изгубен". Има от другите снимки, дето "пресъздавали кацането", защото иначе не било интересно за публиката. А, да и разни компютърно възстановени видеа, естествено след като се разви изкуствения интелект и може да нарусува всичко само по описание.

Намерих архива на НАСА! https://history.nasa.gov/alsj/alsj-LMdocs.html https://history.nasa.gov/afj/ap12fj/pdf/a12_sa507-flightmanual.pdf Гугъл е страшен. Ще пиша на НАСА, че съм им намерил архива!!!

Какво си намерил, бе ЛьОХМАН? Архивът със снимки и видеа е загубен, Има единствено дигитално "възстановени"!!!!!

Обърах ви опорките. Мислех, че това е, за това как са изгуби документацията. Товята специално е толкова тъповата, че дори няма да я коментирам и съм сигурен, че тролиш.

Не, че нещо, но самоте НАСА си признаха, че са "загубили" архивите с ТЕХНОЛОГИЯТА с която уж били отишли на Луната. Това, че ти си намерил някакви компютърно генерирани снимки и някакви "документи", не значи че си намерил "архива". Това са СЕКРЕТНИ неща, кото нормален човек знае, че НИКОЙ няма да качи в интернет.

НАСА, тъпако, такова нещо никога не са казвали. Казаха, че заводите ги няма, че конструктивната документация от тези заводи я няма. Че за направата на милионите части от ракетите са ползвани стотици хиляди доставчици, повечето от които вече не съществуват. Технологията и чертежите никога не са губени и са налични, но за да се направи отново такава ракета ще трябва да се направят и хиляди заводи и да се ползват стари технологии, които вече никой не ползва. А замяната с нови е по скъпа от разработването на изцяло нова ракета.

Ти пак не си разбрал. Сигналът от Луната не е бил в тогавашния ТВ формат. За целта са прожектирали видеото и презаснемали с ТВ камера, за да го конвертират и предават на живо. Това, което са изгубили, са касетите с оригиналния видео формат, който евентуално е с по високо качество. Кадрите и снимките са същите, които хората са гледали тогава на живо по телевизията. Това е история от Аполо 11. Но не и за 12, 14, 15, 16 и 17 - кадрите от тях са много по-качествени. Последните няколко мисии мисля, че бяха ползвали и по-добри камери.

Новината не е, че са фалшифицирали протокола, а че са знаели, че е неадекватен. Защо така се манипулира общественото мнение? Какво разбира среден Ганя от планетарна протекция? Това е виртуална концепция. Даже сондите, които пращат на Марс, не могат да ги стерилизират напълно и затова ги преземяват далеч от предполагаемо обитаеми зони. Защо тези неща не се обясняват в статията? Как ще защитиш от бактерии кораб с размерите на голям варел, от който астронавтите свободно слизат на Луната и се качват обратно, а после цопва в океана и ги вадят? Ще мажеш с дезинфектиращ гел ли, дето е повече за "шоу", отколкото за дезинфекция? Снимка на Аполо 11 направени от американската лунна мисия LRO: https://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/news/apollo-11.html Снимка на Аполо 11, направена от индийската лунна мисия Чандраян-2 преди две години: https://i.imgur.com/mR4iI5S.jpeg Снимка на Аполо 12 от LRO http://lroc.sese.asu.edu/exhibits/A%20New%20Moon%20Rises/7 Снимка на Аполо 12 от Чандраян-2 https://i.imgur.com/dNqmKg7.jpeg Тези снимки никога не ги показват, когато ви обясняват как се мърдало знамето, нали? Китайците също ги снимаха, но само го обявиха без снимков материал. Да, там са и ретрорефлекторите, доставени с Аполо 11, с които астрономите посредством лазер и до днес могат да измерят точното разстояние да луната. Един ден слушам ТВ и гледам дебелия ухилен "метеоролог". Бил фен на космическите работи. Питат го за кацанията на Луната. Той каза, че не вяравал, че кацали, защото били снимали с обикнтовени фотоапарати, а лентата ще се разтопи. УАУ!!! направо ги закова!!! Само дето във вакуум топлининя трансфер е значително по бавен и ако искаш да охладиш нещо, просто го държиш на сянка! Те все пак поне са боядисали апаратите със сребриста боя и са подменили смазките, за да не заврат. Но дори и това не е било нужно да правят, защото са направили нещо гениално, което не би хрумнало на нито един метеоролог - кацали са на Луната сутрин и всъщност е било студено!!! На Луната са необходими няколко дена температурата да достигне максимума от 120 градуса!? Точно толкова абсурдни са и всички останали "очевидни" доказателства, че не са стъпвали на Луната. Защо подяволите метеорологът се изказва по такива въпроси? Защо постоянно се внася шум в системата и се подронва престижът на институции, учени медии? Целият свят ли трябва да стане една Русия, дето хората даже на прогнозата за времето не вярват?

Снимките "на Чандраян" ще може ли с едно линкче към официалния сайт на Индийската космическа агенция, вместо към евтините фейкчетa на imgur? И това дето го обявили китайците също с линк към официален правителствен сайт вместо юнашко доверие към опорката от Централата? Предварително благодаря!

ето презентации на isro със снимките https://www.youtube.com/watch?v=vQj6oKgKeKc&t=5069s https://www.youtube.com/live/T8oV-Kx26no?feature=share&t=3610 ISRO не публикува избрани PR снимки (в държави като индия и китай космическите програми не зависят от обществено одобрение), но на сайта им, след регистрация ,са достъпни суровите снимки от оптичната камера на Чандра-2 https://pradan.issdc.gov.in/ch2/ Сурови снимки разбирай огромни снимки, в които трябва да ловиш пиксели, за да намериш нещо такова малко. От презентациите се виждат датите, така че ако няма какво да правиш днес... Ето архив на новина от Синхуа, че Аполо се вижда и на тяхната лунна карта https://web.archive.org/web/20130527201104/http://news.xinhuanet.com/english/sci/2012-02/06/c_131393210.htm сащ, китай и индия са единствените космически сили, които притежават подробни снимки с висока резолюция на лунната повърхност, правени последните 15 години.

без да има хора покрай него, също остави сума ти и маркери по Луната;)

То цялото нещо е едно шоу, не само карантината. :-) Никой никога не е ходил на Луната, няма и да отиде скоро.

А ти пишеш от Матрицата...

Напълно е възможно да пша от матрицата, т. е. да сме в някаква виртуална реалност. :-) Понякога даже се появяват бъговев матрицата. :-)

След 40години и натрупания опит е лесно да се измисли по-добра и смислена процедура. Но при първо пускане, с тогавашните технологии и знания - дори да са знаели че няма да е много ефективно - пак е било най-доброто , което е имало ...

Всеки знае че фалшивото кацане на Луната е заснето от Кубрик на Марс.

Ее, давайте тролове, сега ви се пада да заработите по някоя копейка в повече....

Квото каза бай Кубрик, това наравихме.

Защо заглавието предполага кацане на Луната? Такава карантина просто не е била нужна!

Карантинирали са ги от снимачната площадка, добре, че беше Кубрик да "кацнат" на Луната :)