Коментари - SpaceX и Boeing ще правят нов космически кораб | IT.dir.bg
назад

SpaceX и Boeing ще правят нов космически кораб

Създаването на нов кораб за превоз на американските астронавти до МКС по поръчка на НАСА е поверено на Boeing и SpaceX.

Обратно в новината

Коментари - SpaceX и Boeing ще правят нов космически кораб | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не можеш да да изстрелваш... Не можеш да водиш война :-) Хаха - плащаш на врага да ти изстрелва ракетите. (Моля ви, уцелете еди какво си.) Нещастници.

пълни нещастници - великите американци

А залагания, дали при тестване, ще гръмне като предната, ще има ли? ;) Опитваха се преди да обясняват, че това SpaceX била частна компания, но поръчките към нея ги прави НАСА.

ЧАСТНО е усвояването на парите и респективно печалбата от дейноста,особено ако има патенти .НАСА нека си поръчва,всичко се плаща обилно.

Обяснявам за последно. САЩ не използват руски ракети. Първата степен на ракетата Атлас е руска р-180. Причината : през 1995 Локхийд-Мартин обяви конкурс за първа степен на ракетата Атлас. С най-ниска цена бяха руснаците р-180, какво да се прави евтин труд...Американската ракета за тежки товари е Делта 4. Доста скъпа за съжаление

Не става дума за космически кораб а за 2 космически кораба .. НАСА ще оперира с кораба Драгон и със CST 100 .. а и двата кораба са много по евтини от пуска на Съюз и при това не са с 3 места а със целия 7 .. тоест ще правят повече срещу много по-малко пари .. тези милиарди не се дават само за пусковете но за самата програма като цяло .. това включва разработката на самия кораб и инфраструктурата .. кораба Драгон е готов .. предполагам че и CST 100 е пред завършване. съжалявам само че SNC DreamChaser не беше одобрен защото е една много иновативна програма но се надявам че с частни средства проекта ще оцелее да не забравяме че зад SNC вече стои не кой да е а Lockheed Martin така че ни чакат много интересни неща в пилотируемата космонавтика

А вие жалки отворковци, какво сътворихте през жалкия си живот?

Погледнете календара на НАСА - почти всяка сед. изтрелват спътник - военен, телекомуникационен, метеорологичен...и то НЕ с руска ракета. А МКС затова е международна всеки трябва да има принос. Тя беше изградена в открития космос , почти изцяло от совалките.

И финансирана почти изцяло то САЩ ...

НАСА не използва руски ракети. АРМИЯТА на САЩ ползва руски двигатели за собствените си тежки ракети с които изстрелват военни сателити. Това и е проблема за тях - зависят от руските двигатели за по-големите си военни сателити. А в същото време налагат санкции на Русия в сферата на въоръжението ...

И американци и британци са в последните етапи на разработка на, както ги наричат руснаците, космолети. Разликата между класическите ракети е, много по-ниската цена за полет и това че апарата е за многократна употреба. И това е само една от алтернативите, върху които работят хората.

за тия 7млрд руснаците щяха да им направят 20% отстъпка в цената за 1 място - поне 120 американски маймуни щяха да излетят . пък и за толко пари руснаците щяха да свършат поне 5 пъти повече работа от американците .

Щяха, стига някой да им ги даде, и да прати хора да помагат в разработките. Но сега нищо няма да получа. Даже ще изгубят, другарите. Ще изгубят плащанията за возенето, така ще трябва сами да си плащат разходите по ракетите (ако имат с какво де).

и хора си имат, и ресурсите си имат, на никой няма да плащат за разходите, точно обратно е . виж кой прави на Боинг отвътре скелета му.

Какво му е на стария?

викат че му е обгорела обшивката и ставало жега като се връщал

Нероден Петко не се коментира!

форумната руска идиотия още малко и ще забрани на наса да харчи пари за космически изследвания :))))))) тръгнали на сащ да броят парите :))))) мишлета

Интересното изказване, че ако първия полет мине успешно ще им издадат специален сертификат за тази работа. Те така ако ги дават, аз вчера си оправих колата днес да ми дават разрешително за сервиз направо. Ами ако втория полет гръмне ще им вземат ли лиценза? Изобщо правилата са тълкувателно понятие явно според случая.

Най-вероятно става дума за безмислица получила се в следствие на превод в който не е вложена много мисъл.

Най-вероятно.....абе то и реакторът на уестингхауз нещо куца с лиценза,така ,че да отчетем реално и политическите,имперските напъни.ЛИЦЕНЗ ДАДЕН-ЛИЦЕНЗ ПРИЕТ.

значи НАСА - тоест Правителството, ще налее 7млрд долара в 2 частни компании с надеждата да 3 години да постигнат това което не направиха за 10 ? да живее свободния пазар и принципа за ненамеса на държавата в полза на частници ... друг е въпроса колко е рентабилно това като се има на предвид че 7млрд са 100 "места" по 70млн ... но това са 100% гарантирани места ... поредния кьорфишек

Нали не даваш ти парите? Освен това те се наливат в американски компании. Но като оставим това на страна, ясно е, че ще имат успех. По подобен начин се развиха нещата и с мисията до луната, след като СССР изпратиха човек в орбита. Това е положението, САЩ раполагат с потенциалът и средствата нужни за реализиране на начинанието. А неговото реализиране, че спре изтичането на средства към Русия. Което е още един пирон в ковчегът и.

Приятел от всичко написано излиза че руснаците им взимат малко пари. Да "Союз" са стари, но са сигурни и евтини... Да руснаците също разработват нови кораби.. сигурен съм че ще излязят по-евтини...Освен всичко друго само си помисли какви са им плановете -да возят хора до МКС.. нали до Марс щяха да ходят.... да не се окаже че ше ходят до Марс ако Руснаците благоволят да им дадат данните от "Марс 500", защото ако не се лъжа НАСА не са страна по проекта.... Самият факт че Китай за 15 години достигнаха по-високо технологично ниво от колкото в момента притежава НАСА (все пак Китай може да изпрати пилотиран кораб, а НАСА не), факта че цялата американска космическа програма в момента се подържа от Руснаците и вече почти 10 години не може да се откопчи от тях.... Всичко това е много притеснително (за НАСА) Просто НАСА в момента е 25 години назад... тепърва трябва да съумеят да развиват космоса с ограничени финансови ресурси.... Трябва да се научат да харчат парите ефективно и да се учат от грешки .. защото въпроса вече не е "да похарчим едни пари", а "как да направим това, с парите, които имаме и изобщо трябва ли да го правим?".. Самият факт че "харчим 7 милр. долара за да можем да летим все пак... някак.. поне до МКС" е признак на безсилие... СТРАШНО Е!

А колко плаща Русия за Байконур знаеш ли? А знаеш ли че договора за там изтича а те все още не са си построили новия ако не се лъжа някаде на п..ка си майна в Сибир.

Договора за Байконур е до 2050 год.... колко скоро ти се вижда това на теб не знам .. ама ще изтече след 35 години....

освен 70 милиона които се пряко дават за полета, одделно америнците плащат разни тахи и програми на руснаците.. годишно около 1 млд долара наливат вав роскосмос.. а от 2017 ще спрат да дават - ще получат 0 долара..

На някой в Марихуания пак му е свършил тютюна и е пушил от "тревните масиви" и се пробва да плаши гаргите... Интересно твърдение е, че 50 години развивани технологии с няколко милиарда долара могат да бъдат "преоткрити" от агенции и фирми без особен опит в космонафтиката.

Дам, SpaceX нямат особен опит ...

КосмонаФтиката е наука за мазане на косми с нафта. Виж, космонаВтиката вече си е друга работа...