Коментари - НАСА показа снимка на разбития ”Скиапарели” | IT.dir.bg
назад

НАСА показа снимка на разбития ”Скиапарели”

НАСА разпространи снимки на кратера, направен от европейския спускаем апарат "Скиапарели".

Обратно в новината

Коментари - НАСА показа снимка на разбития ”Скиапарели” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ние така ще се разбием със страшна сила и ще определим мисия Тиквун за успешна!

чета какви били супер американците как нямали проблем да кацат, какви сме били тъпи нии европейците ... не си давате сметка, че такива можещи са американците днес, но това си е дошло с цената на не една провалена мисия до Марс. Аз знам за четири такива. Всъщност техните провали са дори много интересни. 98г. не му стигнало горивото да стигне до Марс! Хахаха. Смях в залата! пак 98г. Изгаря в атмосферата заради неправилно калкулирана орбита. Проблемът в пресмятането идва от прехвърлянето от мили в ярдове в инчове ... Което предвид случайното естество на единиците, генерирането грешка при пресмятането е неизбежна. Пак Хаххахахахах! Още повече смях в залата! След този фарс Конгресът приема закон според който всички научни изследвания в САЩ ще се правят по метричната система. 99 г. точно същата история като и "Скиапарели". Ко да праиш? Случва се и в най-добрите семейства! пак 99г. уж каца, уж сичко 6 ... така и не връща сигнал та не става ясно дали реално наистина е кацнал или е кацнал на парчета. Както казах. Случва се и в най-добрите семейства! Науката се гради на проби и грешки! Зад всеки успех стоят стотици и хиляди неуспехи! Неуспехите никой не ги помни! Какво си мислите, Айнщайн се събудил една сутрин и написал E=mcc? Колко глупости е написал преди това не е истина! В архивите на фамилията му има хиляди негови тетрадки изпълнени с безброй налудничави формули, които сам той е измислил после си е доказал че са грешни.

Не знам къде четеш, ама си написал некви глупости. 1998 г . САЩ нямат мисии на Марс Имат 2 през 1999 г. Mars Climate Orbiter (1999) Mars Polar Lander with Deep Space 2 (1999) Първата излитането е декемри 1998 г. Но такъв с нестигнало гориво има само в твойто въображение.

прегледай си и ти твойта, мойта е от сайта на НАСА Mars Climate Orbiter изстрелян 11 December 1998 Approached Mars too closely during orbit insertion attempt due to unit conversion error and burned up in the atmosphere Mars Polar Lander изстрелян 3 January 1999 Failed to land Deep Space 2 изстрелян 3 January 1999 Deployed from MPL, no data returned по подробно за мисиите търси си сам на сайта им. признавам прав си само за първия той всъщност е Японски. И те не са застраховани от грешки както и аз. Nozomi изстрелян 3 July 1998 Ran out of fuel before reaching Mars

Формулата за енергията, масата и скоростта на светлината я нашепва на евреина жена му Милева - хърватка както Никола Тесла, която е единствената жена в университета, където следва еврейчето. И го завършва блестящо. Милева. Айнщайн получава Нобелова награда на ДЕВЕТИЯТ бис, използвайки чуждо открие - фотоелектриният ефект. Еврея няма Нобел за крадените също постулати от други учени , наречени "Теория" ... когато работи в Швейцария в Патентното бюро. Т.е. има достъп до всички нови открития предявени за патенти от авторите им.

Здравейте, НАСА-джии, как сте?Чухте ли последната космическа новина, идваща отвъд океана?Не, не става въпрос за снимки от далечния край на Космоса, които преди години по някакви изложби се представяха като Космически импресии от главата на художника, но това е друга тема.Та, новината е,че американски астронавт посади марули на МКС.Питам се, те ли ни настигнаха, ние ли се изравнихме с тях.Веднага пояснявам-едно време тази функция се извършваше от нашите космонавти.Както сега американския, тогава и нашите ги качваха на орбиталната станция да садят зеленчук.Е, наште бяха по-добри-домати, краставици.Специална поръчка на Роскосмос(не знам как се казваше тогава).Че техните космонавти седяха по година,година и половина в орбита, та им се явяваше нужда от свежо мезе.То водката само със сельодка и туршия върви, върви, ама до време.А на астронавтите не им трябваше нищо прясно.След чутовните им лунни завоевания се ограничаваха да хвъркат за по десетина дни ( при условие,че не стане БУХХ на старта или каручката се прибере читава от мисия,та да има за следващите).Та, туй то.Нищо ново под слънцето.Мезето, т.е. зеленчука е вечен, градинарите може и да се сменят.

Горките марсианци, изкарали са си акъла!

Браво,НАСА,браво САЩ,браво щатските орли!!!Хвала на такъви учени.Те на Марс от лайната си картофи отгледаха,та един разбил се земен обект ли,няма да...Абе,много дим оставил,много пушек.Амато сигурно с двигател от самолетоносача Кузнецов ще да е.Иии,тва НАСА големи,та чак исполини.Следи от огън на Марс виждат и заснемат,ама байрака си от луната-не щат.Това,щом ще е за чуждия резил-може,ама що за най-големия си звезден триумф,не може.Ееей,пък после българите нам кви сме били.

Лекувай се!

Отде ви изравят бе.

На европейците ще им трябват години на еволюция, за да стигнат американците, а на пияния руснак също толкова, за да достигне интелигентността на шимпанзето или малко повече. Заедно постигат повече, но все още са новообранци в завладяването на космоса.

Мисията е преизпълнена. Не само кацна ами и кратер направи!

Аз па мислим, че са го свалили марсианците

Браво бе, тия много са напреднали! Уцелиха цяла планета!

за разлика от раснаците, да

че проектът не е Европейски, а само Еврогейски?

Проектът е евро-русогейски. Pуснаци и европейци има много хляб да изядат преди да достигнат постиженията на американците от преди десетина години относно Mарс.

"Основната задача на "Скиапарели" беше да тества технологии за контролирано спускане и кацане на Марс." Еми, тествали са ги!

Мда, и видяха че не работи. Това също е добър тест

Всички са се юрнали да защитават тази или онази технология и други простотии. Защо да не насочим енергията в посока "след като американците имат успешни кацания и успешни роувъри трябва ли всяка страна поотделно на преоткрива и разработва и т.н. " Овладяването на космоса( други планети ) не е работа за една страна ...

българите с тениски на Путин!Искам само да припомня,че и Русия участва в проекта и реализацията!Така,че сянката на неуспеха пада и на руската страна!

Какво да се прави... Не на всички ни американците са пратили картичка от Луната, като на тебе...

Това определение, че е успешна мисия - е явна лъжа. Би трябвало да уволнят човека, който я е изрекъл. Той не е учен а шарлатанин, който оправдава присвояването на бюджетни средства с користни цели, което е престъпление в повечето развити страни.

Викаш - сега ще разиграе частите от апарата на Марсианския "продавалник" и ще спичели е..ати и марсианските биткойни?!

По европата почнаха само с вазелина да мислят.

"Браво" ! Замърсяването на Марс, започна преди завладяването.

Ем нема начин! Селскостопанската продукция там вече нема да е еко-био-органик... нАуката изисква жертви!

похарчиха луди пари за този проект, апаратчето се е разглобило на съставните си части и пак мисията е успешна. :-) същото и като у нас - след изборите няма нито един губещ. всичките печелят.

Е парите за такива работи в ЕС отиват 90+% по вредили се шарлатани, за съжаление е така. Нямам пряк опит в щатите за да мога да сравня но техните неща кацат а това е май вторият ЕС опит за кацане, пак неуспешен и то с много. Има много комунизъм за чистене от ЕС, можем само да се надяваме, че ще видим поне началото на процеса.

Да пуснат ония другия робот да иде да снима отблизо или да си хареса нещо втора употреба - я батерия, я някой друг чаркалък.

Гуми му трябват.

замърсиха и марс с космически отпадъци от земята

сем мангали и ще почистят всичко :) до последния винт , хахаха

а бе от наса немат ли хубави камери та са изтипосали тая снимка дето прилича на.................

хахаха, е по-добра е от рашначката ;)

а бе умнико я виж кой е снимал,затова казвам

Как точно и добре снимаха там на Марс, а тука вместо терористи "снимат" сватбари и погребални процесии

Марс рикънисънс орбитър е на 250 км от повърхността на Марс и НЯМА облаци, а атмосферата е рядка.

Иван Петров

те и самолетите тук летят под облаците...

НАСА ще покаже снимки и от останките на руската лунна база, когато му дойде времето! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ние вече гледахме един филм, за едни дето кацат там... що да не гледаме и някой нов?

кажи сега що си такъв песимист за кацането, знамето ли се вее? Или всичко е плод на рептилийте ? Аман от нискочели малки конспираторчета.

Едва ли, тогава НАСА няма да я има

Значи, на Луната имало руска база. Не се знаеше, ти ни осведоми. А тези които кацаха 4 пъти на Луната, защо нямат там бази?

Защото не е рентабилно. Всичко беше състезание. Американците инвестираха спечелиха и това е. Нямаше смисъл да се прави и поддържа база там за огромни космически суми. Руснаците се опитаха да отговорят с Буран (1 трилион долара), летя 1 път и след това Русия фалира. Та това се случи :) А НАСА също фалира и затова дадоха полетите на частни фирми. "Все пак интереса клати феса" - Винаги ще е така.

Путин каза, че ще строи Двеиладо и не знам си, коя си година! Четете по-внимателно!

6 пъти кацнаха. Абе вече 50 години минаха и това не научихте. Повтарям 6 (ШЕСТ) пъти кацаха на Луната

Където е пипнал руснак е стопроцентов провал.

Само дето апарата дето се разби е 100% европейска разработка на ЕСА няма нищо руско в него, важното е да се плюе, Бай Ганьовеца да се изяви даже и да няма за какво.

Иван Петров

явно руснака е пипал майка му...

Като американските совалки ли? Или викаш те са изключение? Добре че ги спряха щото им се свършиха живите астронавти а пък совалките без екипаж не летят. То като се замисля и с екипаж не летят... Май никак не летят. И оная SpaceX и тя не лети вече...

Щото руската Буран лети да се къса ;)

жалко

Да цитирам най-тъпите псевдочовеци на планетата ни: Това е снимка направена в Холивуд в Пустинята Невада. Вижда се на нея, че червената планета не е червена, което показва че е явен фалшификат"

Не, бате, сложили са мътно-сива камера (черно-бяла такъв компютърно обработен супер замазан вид не може да постигне :), щото цветните фотоапарати днес са за по днес 30лв. и не могат да се вместят в много-милиардния бюджет на НАСА Хахах

Пращиш от акъл, браво