НАСА може да спаси Земята от супервулкан

Световна война или сблъсък с астероид са по-малка заплаха за човечеството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подобно на всички гениални решения и това е просто. Като се разшава супервулкана, туитват на бате Б. Уилис, той събира момчетата, отиват, копат, топлиме водата и всичко е ток. Само дето за нас няма да е евтин.

Тези четива обикновено са за любителте на сензации, на конспирации и винаги ги е имало, а напоследък са за вдигане и на ... рейтинга (онлайн кликове, тайни препратки, неоторизирани линкове и т.н.), затова са и много подходящи за "онлайн-продукциата", която точно като т.нар. "космическия боклук, който се върти около Земата" се "бълва непрекъснато и в особено големи и заплашителни количества" в мрежата, ...а последното е т. нар. на чужди езици, разбира се, "тренд", сиреч - тенденция.

" Това ще стане като се прокопаят дълги тунели около вулкана, като те ще са на достатъчна дълбочина. По тях би се пуснала студена вода под налягане, която би охладила и предотвратила изригването." Прави ми впечатление използването на думичките "ще" и "би". Свързвайки ги с това, което ни залъгват постоянно политиците (и преди и сега), все със "ще" и "може би", не им вервам на тия от НАСА! А, относно "зимата" всичките сме се запътили на към едни 2м земя, където ще се укрием от нея. Животът е гадно нещо и никой не го е напуснал жив!

petrovito

Струва си гладуването, като се замисли човек. Лошото е, че прецакни ще са невинни хора, а не политическите им елити.

при изригване на супервулкан и ти влизаш в категорията на прецакането, като част от целокупното човечество.

petrovito

така е

По-долу са писали за голямото измиране през Перм,но то е само верятно от вулканично изригване и то не само на един супер вулкан ,а стотици.Това за супер звездата също е възможно и както винаги по-малката вероятност е по-близо до истината.

"От НАСА обаче имат план, който би могъл да предотврати подобен катаклизъм."КАК? Да седнат с гъзовете си на вулкана и с тях да спрат изригването?

Пише, бе тъпак, не прочете ли?

Щатният трол ще ти чете, да бе. Тоя маже по пост на по-малко от 5 минути по сайта, наясякъде е - де ти време за четене на каквото и да е.

то тва да не е като запален лагерен огън?първото масово измиране на Земята е било преизвикано от изгригването на мега вулкан в Сибир. продълило стоици хиляди години. дори да е под океана - ако говорим за свръх изригване - пак ще постави под въпрос ще ни има или да...

Едва ли хората в НАСА са по-глупави от теб и не са се сетили за лагерния огън. А първото масово измиране на Земята е било предизвикано от избухването на свръхнова в "близост", която е издухала голяма част от атмосферата на планетата. От повишената радиация са измрели близо 90% от организмите, включително и в океаните. Смята се, че новите появили се организми след това, са дали дефакто началото на това, което е днес като живот на планетата.

това със свръхновата ми е непознато. дай инфо от де да прочета? аз знам само за пет масови измирания.. като първите две не ги броя- тогава е имало само разни трилобити и насекоми. не е имало много живот на сушата. онова което имах в предвид е причиненото от вулкана в Сибир измиран през перм-триас. което е предизвикало 96% измиране на видовете.

За "зелена енергия" - термоцентрала. Чиято цена трябва да платят данъкоплатците....

Ако не стане с вода под налягане, може да пробват два-три тона белина (по Баш майстора).

Тези вярват ли си на тази тъ...п...ня ?¿? Имат л и представа к'во е това супер вулкан и че трябва Средиземно море да го облива ?¿? С миши дупки вулкан не се охлажда!¡! Ако са по-големи то означава отваряне пътя на лявата!¡! Става Пръцццссс , бум и врящите лайна ни заливат !!!!!!!!!

Нали не са се сетили да те питат тебе горките хорица от НАСА, отде да знаят на какво да вярват и какво да правят. Кажи им да ги осветлиш кажи им. Отде ви изравят бе.

Обявявам конкурс за името на протока между Мексико и Канада, който ще се образува след гръмването на вулкана!

petrovito

"Карма"

CanExico, смятам че е добре

Глупости с главно Г ! НАСА може само да го духа вулкана и то докато гръмне! После е по важно кой ще приема малкото оцелели. Аз мисля да вземем по-белезникавите , а по-тъмно зелените да бягат у немско, френско и английско - азър те вече там са мнозинство...

Толкова зор, а решението на проблема е под носа им. В тима на екшън героите си имат точно специалист по тази част. Казва се Боко-Тиквата и е роден с призванието да е пожарникар номер 1 на планетата. Защо не го поканят и да се спре завинаги с тези проблеми?

Я сметам дека водата ако стигне до лавата ще земе да се изпари и понеже е по лека ще тръгне да се издига , ще създаде налягане и може да има БООМ, ако нема откъде по-лесно да излезе ! Може и да може да стане ма бая копане ще падне и бая вода ще требе, за да се охлажда толко много лава постоянно.

Всякакъв глад си заслужава липсата на ФАЩ от картата на света.

Па трий бе тъпак, карти колкото изкаш и най-вече пукни от глад, света ще стане по-добър без путлерастската сган

Наистина ли мислят, че със струи студена вода могат да охладят вулкан? Може би е по-добре да направят алтернативен отвор някъде в океана, който да намали напрежението и евентуално да насочи изригването там.

те от НАСА първо да спрат с анимациите, та после да се пробват с реалността

Насра са

Това ново "проектче" да не е на Мъск? Ако е, ще отложи фалита!!!

Споко, Батман, Капитан Америка и Доналд Дък нали са супер герои - все ще измислят нещо.

Тези идиоти то чесане на задниците си това родиха!!! Като знам що дебил живее във ФАЩ ще им повярват!!!

а бе направо да казват че са предотвратили изригването и да дадат сметката да я плати останалият свят. благодарим на уса че ни спасихте

Че кога са ти искали на тебе да плащаш сметката? Дори когато спасиха СССР с Лендлиза после не си искаха парите.

Теи ги приказвай на тъпата мутра, която виждаш в огледалото, като се погледнеш. Руснаците си платиха всичко, но никой не плати за унищожената им от фашистите държава, а именно лайна като Британия и Франция, с услужливото мълчание на САЩ подкрепяха фашизма преди вСВ.

Всичко е платено, при това не в долари, защото американците в долари не вярват, а е платено в злато...

Я червената сган пак лъже нагло. Из общего объема поставок в 11 млрд долларов СССР, (позже Российская Федерация) обязался выплатить 722 миллиона долларов, то есть 7% от поставки на 11 миллиардов долларов. Единственото плащане е : В 1973 году СССР осуществил платежи на сумму 48 миллионов долларов.

Schilo

Ще пратят Брус Уилис да дупче

Трябва да засадят теменужки върху вулкана....много теменужки.Те ще го охлядят.Ако не стане мармоти да увиват лавата в станиол ,така ще се минимализират последствията.

но не и Петкови!

Вече спокойно могат да кажат че, са спасили земята от супер -супер вулкан и да започна рекета.

На скоро дир-а подаде информация за река Шушон, че водата в нея е била ЗАВРЯЛА. Вулканът "ЙЕЛОУСТОУН" НЯМА ДА ИЗРИГНЕ, което обаче би било справедливо от моя гледна точка за ликвидиране на синдрома "Луда крава" причинил въоръжените конфликти след ВСВ.

То че ще ликвидира симптома при теб е ясно. Но защо да загиват и невинните покрай това? Само пълен олигофрен може да си мисли, че изригването на вулкан с диаметър на кратера 100 км би оставил Земята обитаема...

Ти тъп ли си, или си такъв по рождение? Къде в моя коментар прочете ДЕБИЛЕ, че вулканът ще изригне? НАСА с това си вади хляба, като продуцира всякакви фобии. Що нищо НАСА не казва за тримата хитлерови космонавта изстреляни през 1943-та година в космоса и завърнали се на земята на 2-ри август 1991 година в Тихия океан, до борда на американски боен кораб?

Абе пий си хапчетат, че хитлеровите космонавти съвсем са ти изпили чавката. Проекта на НАСА е превантивен и с потенциал да носи нелоша печалба

Прав си! ...

Joe69

А де остана нашият месия??

Няма ли някоя снимка от последното иригване?

Путин ще го ограничи само на Западния континент.

На Стоянка са й казали, че един ден ако не пише глупости, и е УВОЛНЕН!

Стоянчо надмина себе се. В една статия три глупости. Ще спира ТСВ, астероид и Йелоустоун...

Арее фръкнаха 3 милиарда за този дето духа.

Мисля, че опита за охлаждане на вулкан с вода под налягане е най-сигурния начин за унищожаването му... заедно с всичко в радиус от 200-300 км.

Некадърници да бяха се поинтересували как се е взривил остров Тера и по катъв начин избухва вулкана Кракатау и колко пъти го трави вече заради океанската вода.

Явно има и тъпаци, които не правят разлика между директен контакт между вода и лава и постепенно охлаждане на земята в близост до лавата.

Много интересно колко вода ще им трябва, за да охладят супервулкана? Фантастика...

20-30 кофи от близкото езеро. Те затова им викат Супервулкани - супер лесно се гасят.

после ще охладят малко и слънцето и ще спрат глобалното затопляне :-))

Там с кофи няма да стане.. ще трябва с пожарни коли.

A DANO IZRIGNE PO SKORO TA SVETA DA SI OTDYHNE OT TEZI IZRODI ... !!! JALKO SAMO ZA DECATA I JIVOTINKITE ... !!!

Още един олигофрен който си мисли, че супер вулкана щом е далеч от него страшно няма...

Илоня Мъскя ще го прокопа. Даже може да го ползват вместо топлофикация и просто да им отоплява Руската Аляска

Тази статия е публикувана преди повече от една година, но вие вече 2 пъти я публикувате.

Тази статия не е публикувана никога досега. Явно не правиш разлика между статия за Йелустоун и начин за предотвратяване на изригването му.

Как, по дяволите, разбраха, че на всеки 600 000 години изригвал тоя вулкан? Да не би да се водят наблюдения още от тогава? Такива малоумия не бях чела отдавна. За мерките от типа на прокопаване на тунели просто не ми се говори, такъв цирк няма. Същото важи за вкарването на студена вода. Нали веднага ще последва взрив, бе? Това може да го измисли някое детенце на 10 години. Поредната медийна партенка, оцапана в жълто.

е да ако върваш, че света е на 6000 години, няма как да разбереш...

Ако тръгне да изригва - ще ни предупредят. Супер, тъкмо да съм си купил билет за някоя друга планета, че да не чакам на опашка.. Историята с охлаждането на вулкана, даже няма да я коментирам.. дано имат достатъчно кофи.

petrovito

явно само кофи имат...