Коментари - НАСА успешно ”наду” BEAM на МКС | IT.dir.bg
назад

НАСА успешно ”наду” BEAM на МКС

НАСА успешно разгъна надуваемия модул BEAM на Международната космическа станция.

Обратно в новината

Коментари - НАСА успешно ”наду” BEAM на МКС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Три дни, че и повече го надуват?

Абе еврокапути:) Нещо космическия капут на Краварника...Не бил напълно напомпан а?:) Въпроса е не кога ще го напомпат, а кога ще се спука:) Хахахахахахаха

цялата хамерска космическа програма е един спукан презерватив.

Изключително добро заглавие-НАСА наду палатка.Добре,че сега надува нещо функционално,защото в последните години надуваше нещо друго, нека го наречем свирка.Имам предвид, че всичката космическа пара на свръхдържавата САЩ през свирката минаваше. Изхождайки от земния туристически бизнес на един от частните космически инвеститори,не е изненада тази ориентация към палаките.Явно, това е първата стъпка към създаване на космически къмпинг-хора, нощуващи в палатки под открито небе.Следващата стъпка ще бъде създаване на лагерен огън с цел повишаване романтиката в лагера.Въобще-идилия.Качваш се на космическия кораб, пътуваш и се отзоваваш сред море от палатки,плаващи в открития космос.Кораба те стоварва, влизаш, разопаковаш багажа и хоп-на плаж в открития космос.Красота.Ами, да живеят космическите къмпингари.

Вице-премьер Дмитрий Рогозин, выступая 27 мая 2016 года на коллегии Минпромторга, заявил о непреодолимом отставании России от США в космосе. Мы сегодня в космической отрасли отстаем от американцев в девять раз. Все наши амбициозные проекты говорят о том, что мы должны повысить производительность в полтора раза. Ну, повысим в полтора раза, но все равно их не догоним никогда, заявил на заседании вице-премьер.

хората няма кво да ядът, те модули и нам'коси ми надуват...

Ейййййййй измислил го руснака:)

Има ли нещо за надуване - насата е там. Само за работа не ги търси - не стават и това си е.

Като чета заглавието си мисля дали то не е писано от папуас на китайски език.

К'во става, отпушиха ли тоалетната си или още се молят на руснаците?

Молят? Май си плащат за всичко което получават, а руснаците стискат палци това да не спре скоро, че тогава става мноооого лошо. Ма едва ли ги осъзнаваш тия неща.

Това просто няма как да спре, защото германските учени, които Америка открадна след войната вече измряха. САЩ повече никога няма да направи и една крачка напред. А колкото за тоалетната, кеф цена няма. Да гледат как янките пълнят памперсите си е удоволствие отвсякъде. Те дано са си взели папперси де.

Доколкото знам руснаците се молят. Нещо си се объркал.

Я да видим сега, как става работата. В САЩ: Елон Мъск печели едни пари от компютри и ги влага в SpaceX. SpaceX правят ракети за космоса. Робърт Бигелоу печели едни пари от хотелската си верига и ги влага в Бигелоу Аероспейс и прави модули за космически апарати. В Русия: Путин и компания - крадат от Роскосмос и купуват хотели в България :D По светъл съветски пример българските комунистически помешчици и десари крадат държавни пари и строят хотели.

Наистина ли си мислиш че в това което си написал има някакъв смисъл?

Мисли? Смисъл? Не го обърквай :) Това са му дали да пише и трола се труди. Руснаците са лоши, американците - добри. Точка.

Верно ли си толкова тъп, че не схващаш смисъла на написаното?

Ихааа! Якоооо! Космическа палатка!

Абе, само на мене ли ми се струва..Или тоя капут, не се разду докрая, а? Крайните сегменти където плочките са една върху друга не се опънаха, като предните,а? Мисля че формата трябва да бъде цилиндрична, а не на пресечен конус в края....

"Подаването на въздух в модула ще продължи и до края на месеца обемът му ще се увеличи"

отделно това е само част от клипа предназначен за медиите, целия неускорен ако ти се рови в сайта на НАСА може и да го намериш.

Определено са се разгънали 3 реда, а останалите 4 не от видимите на снимката.

Ама кога ще се пръсне, а?:)

като ти влезе отзаде

Честито, днес "наду", след 9 месеца чакаме резултата от мисията.

Firi

А за Луната е добро само като начално убежище. Там има супер готини малки кратери и материал за цимент така, че може да се спретне просторно и здраво подлунно убежище. То това е цаката- не да се мъкне всичко от Земята, а с местни ресурси да се гради нещо. Там има практически безкрайна енергия (няма атмосфера, слънцето пържи) и материали подобни на земните скали, 100% има и метали щото луната е откъснато парче от земята.Но най-якото е, че има гравитация, 6 пъти по-слаба от земнатъа но я има.Това я пшрави незаменима площадка за старт на грамадни космически кораби построени предимно с тамошни материали. Марс е далече и с по-голяма гравитация. Луната е идеална база за усвояване на Космоса, за изстрелване на един и същ тонаж космически кораб от нея е нужно 10 пъти по-малко гориво, корабът може да е с произволна форма щото няма атмосфера и т.н.

Ако изобщо скоро има лунно селище..Такива модули няма да стават за нищо...... Определено едва ли предлагат същата степен на защита колкото и металните отсеци на МКС... А за лунна база,,,Единствения вариант, е да бъдат зарити веднага под лунната почва...Иначе слънчевата радиация ще убие веднага членовете на експедицията.....

Вземи прочети малко за Бигелоу преди да кажеш че нямали защита. То УВ и механичната защитата е основния технически проблем който е решен и затова могат да се ползват в космоса. Щом могат в космоса могат и на луната. Няма да казвам как са решили проблема - просто прочети интересно е.

"..металните отсеци на МКС.." - ти като голям специалист я кажи колко дебели са тези метални отсеци? Ако смяташ че са по метър дебели много се лъжеш. Дебелината на външните стени на станцията е не повече от милиметър, по спомен май бяха и още по-тънки. Ама нали всички тука сте изтъкнати специалисти и всички космически агенции се допитват до вас за всичко .

Да, и тез кораби само на малки луни ще кацат.. да полеят чесъна.

Firi

Това като надуваемите лодки, принципно плават но доколко надеждно и при какво вълнение? Скафандрите също са надуваеми но ги ползват по няколко часа.Недай си боже да го изръчкаш с нещо по-остро това от вътре или от вън...

За Лунна станция е перфектно - малко по обем за транспорт, леко и бързо за разгъване. За часове може да се направи станция със внушителен обем

го надуват още 1 седмица и то за 4 м дължина - ти ми говориш за часове.... пък и ако му е толкоз добра защитата що още не са направили космическите кораби надуваеми и от същия лек материал?

Елементарно, но очевадно не и за тъпунгери. Космически кораб излитащ от Земята е подложен на много тежки натоварвания. Но космически кораб тип МКС, където няма такива натоварвания може да стане и точно това изпитват. Това е експериментален модел и не го надуват седмица, а часове. Бавното надуване е за да проверят държането му при различни налягания, както и дали всичко върви по квига. Това не е балон, както си го представяш. На практика скафандрите са също "балони", а този балон е много по-здрав и твърд от скафандрите. На практика е почни толкова здрав, колкото карбоновите купета на спортните автомобили. А защитата е добра относно радиацията - по-добра от алуминия, заради високото съдържание на водород в молекулите.

На палатка в космоса.

Тия имат опит в надуването на балони, а пък те, винаги се пукат.

Е да....Американските балони се пукат като капути..Като тоя икономически балон през 2008 година..Лудите ркави едва не завлекоха целия свят, на дъното със себе си!!!

Храчи си зомби,нали за това ти плащат а хората работят и творят а руснаците само чакат да изкопират нещо от гнилия запад.......селски говедари сте и езика ви е такъв

Презерватив успешно разпънат в космоса