Коментари - НАСА осъщести повторен контакт с "Вояджър 2" | IT.dir.bg
назад

НАСА осъщести повторен контакт с "Вояджър 2"

Връзката със сондата бе прекъсната по грешка

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - НАСА осъщести повторен контакт с "Вояджър 2" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко е нули и единици в техниката.

Е.старото работи безотказно....както и старите автомобили...просто и безотказно. Сонда-Олдтаймер

"...огромни радиоантени по цялото земно кълбо..." Дали са огромни — вярно е, че размерът е субективно възприятие, но не са. Това са антенни комплекси, а не отделни чинии. Не е нещо с мащаба на Аресибо. Че са по цялото земно кълбо... хич. DSN има всичко на всичко три станции: в Испания, в Австралия и на западния бряг на САЩ. Това е достатъчно всеки две станции да покриват едновременно всяка посока в околоземното пространство на 30 хил. км. и повече от земната повърхност. Гогов, разбира се, не ги знае тези работи и затова старателно разкрасява статиите с фантазията си.

чиниите са с диаметър 60 метра. Виждал съм ги лично в Испания. 60 метра си е бая голямо, според мен. Особено, като се има в предвид, че са подвижни

Еййй това е работа само на Станков! Обадил им се е по телефона, да им обясни, как стават тия работи и ей го, вече има връзка. Евала, Станков, евала!

Ако беше руски апаратът досега да е напълнил гащите Станков, ама не е и той си мълчи:)

Кой, Станкича ли бе? Ами че той само рецепта за имамбаялдъ не е давал в нета. От всичко разбира, като се започне от отглеждане на буби и се стигне до хореография в куклен театър.