Коментари - НАСА откри ”люлееща се” планета | IT.dir.bg
назад

НАСА откри ”люлееща се” планета

НАСА съобщи, че космическият й телескоп Кеплер е идентифицирал „странна, нестабилна” планета, която се върти лудо около оста си като пумпал.

Обратно в новината

Коментари - НАСА откри ”люлееща се” планета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямала повърхност, т.е състои се само от газ. Като Юпитер. При това положение за каква ротация и каква прецесия изобщо говорим? Това са колосални движения на газови маси, про това силно нагорещени, но в крайна сметка е буря, не прецесия.

Епична битка между Дарт Вейдър и Крали Марко. крали Марко побеждава, отупва се и вика: "Тюх, тоя астматик, щеше да ми извади очите с това червено фенерче!..."

На мен пък ми е много интересно как изходи от законите на Нютон, при условие, че в космоса важи Общата теория на относителността :)

Що за хора, стоят и поцял ден скиват планетите? Ние едва едва стигнахме до Луната и кой знае колко столетия ще минат преди да има изследване на космоса както е по филмите.

Ако всички следваха твоята "логика", колкото и столетия да минат - никога нямаше да стигнем по-далеч от носа си:)

Разбирането на космоса е ключът към разбирането на нашата планета, законите на физиката, а може би един ден ще се открие и връзката със законите в квантовата физика, към което се е стремил до последният си дъх Айнщайн. И да, всичко това се прави не само за слава, но и за пари. Един ден, ключово откритие ще ни промени за винаги. Може би пътуване със скорости извън обхвата на светлината! Теоретично е възможно. Липсват едни "малки", "дребни" детайли. Въпрос не за 1 млн долара, а може би такъв за милиони милиарди! :) Ако само се стои и чака, гледайки овце по цял ден няма да напреднем скоро :)

Нестабилна планета джуждже се лашка между двойка звездни топки - странно, но тази конфигурация ми напомня за нещо, което е ситуирано в квадранта на панталоните ми.

Не ги разбирам много тези неща,но се чудя,оранжевото джудже ,около какво обикаля :-0

Колега, около центъра на масата на системата. Но понеже няма референтна точка, може да си мислим, че е неподвижно, а другата звезда го обикаля... или пък, че тя е неподвижда, а пък то я обикаля.

Не, просто планетата обикаля около общия център на тежестта на двете звезди. Както и те двете обикалят общия си център на тежестта.

> център на тежестта на двете звезди Само да уточня, че се има предвид центъра на масите, а не на тежестта.

ше ви излюлям аз вас с цялата ви нестабилна планета, шегаджийчета от капиталистическата НАСА

иди сега спори..

Чакам да открият и подскачаща в някоя по сложна звездна система.

- Ъ?